Yumurta Kabuklarını Toprağa Gömdü Ve...

Olanlara kendi bile inanamadı...

  1. Hemen her gün yumurta yiyoruz ve kabuğunu hiç düşünmeden çöpe atıyoruz. Meğerse yumurtanın kabuğunu boş yere çöpe atıyormuşuz.

    Hemen her gün yumurta yiyoruz ve kabuğunu hiç düşünmeden çöpe atıyoruz. Meğerse yumurtanın kabuğunu boş yere çöpe atıyormuşuz.

  2. Hemen her gün yumurta yiyoruz ve kabuğunu hiç düşünmeden çöpe atıyoruz. Meğerse yumurtanın kabuğunu boş yere çöpe atıyormuşuz.

    Hemen her gün yumurta yiyoruz ve kabuğunu hiç düşünmeden çöpe atıyoruz. Meğerse yumurtanın kabuğunu boş yere çöpe atıyormuşuz.

  3. Yumurta kabuklarıyla özellikle bahçelerde harikalar yaratılabiliyor. Dünyanın en iyi bahçıvanlarının yumurta kabuğu kullanması tesadüf olmasa gerek.

    Yumurta kabuklarıyla özellikle bahçelerde harikalar yaratılabiliyor. Dünyanın en iyi bahçıvanlarının yumurta kabuğu kullanması tesadüf olmasa gerek.

  4. İşte yumurta kabuklarının bitkileri coşturacak faydaları...

    İşte yumurta kabuklarının bitkileri coşturacak faydaları...

  5. Bitkilerinizin dibini kazıp buraya yumurta kabuğu yerleştirmek hem bitkilerin daha fazla su almasını hem de toprağın daha fazla havalanmasını sağlar.

    Bitkilerinizin dibini kazıp buraya yumurta kabuğu yerleştirmek hem bitkilerin daha fazla su almasını hem de toprağın daha fazla havalanmasını sağlar.

  6. Yumurta kabukları çabucak çözünür. Kabukta bulunan kalsiyum ve mineraller kısa sürede toprağınızı zenginleştirir.

    Yumurta kabukları çabucak çözünür. Kabukta bulunan kalsiyum ve mineraller kısa sürede toprağınızı zenginleştirir.

  7. Domates, patlıcan ve biberler kalsiyum eksikliğinden dolayı büyürken çürürler. Bunun önüne yanlarına yumurta kabuğu gömerek geçebilirsiniz. Yumurtada bulunan kalsiyum toprağı ve dolayısıyla bitkiyi besliyor.

    Domates, patlıcan ve biberler kalsiyum eksikliğinden dolayı büyürken çürürler. Bunun önüne yanlarına yumurta kabuğu gömerek geçebilirsiniz. Yumurtada bulunan kalsiyum toprağı ve dolayısıyla bitkiyi besliyor.

  8. Bitkilerinizin yanında yumurta kabuğu veya kırık yumurta bekletmeniz halinde solucan ve kurtlar bitkilerinize yanaşmayacaktır.

    Bitkilerinizin yanında yumurta kabuğu veya kırık yumurta bekletmeniz halinde solucan ve kurtlar bitkilerinize yanaşmayacaktır.

  9. Kuşlar, yumurtada bulunan kalsiyum nedeniyle kabuklarını yemeye bayılırlar. Kuşlar bahçenize geldiğinde de bahçenize zarar veren böcekleri yerler.

    Kuşlar, yumurtada bulunan kalsiyum nedeniyle kabuklarını yemeye bayılırlar. Kuşlar bahçenize geldiğinde de bahçenize zarar veren böcekleri yerler.

  10. Topraktaki pH değeri son derece önemli. Toprağınızda asitleşme varsa, yumurta kabukları ekleyerek toprağın pH değerini dengeleyebilirsiniz.

    Topraktaki pH değeri son derece önemli. Toprağınızda asitleşme varsa, yumurta kabukları ekleyerek toprağın pH değerini dengeleyebilirsiniz.

  11. Yumurta kabukları en az gübreler kadar yararlıdır. Toprağa atarken iyice parçalandıklarından emin olun.

    Yumurta kabukları en az gübreler kadar yararlıdır. Toprağa atarken iyice parçalandıklarından emin olun.

  12. Çürüyen domatesleri saksıya gömdü... Birkaç hafta sonra gördüklerine inanamadı  YouTube'da çok izlenen bitki yetiştirme hesapları bulunuyor. Bunlardan birinde evdeki çürüyen domateslerle yeniden taze domatesler elde etmenin yöntemi anlatıldı.

    Çürüyen domatesleri saksıya gömdü... Birkaç hafta sonra gördüklerine inanamadı YouTube'da çok izlenen bitki yetiştirme hesapları bulunuyor. Bunlardan birinde evdeki çürüyen domateslerle yeniden taze domatesler elde etmenin yöntemi anlatıldı.

  13. İzlenmesi gereken yollar sırasıyla şöyle;

    İzlenmesi gereken yollar sırasıyla şöyle;

  14. 1- Domatesleri dilim dilim kesin.

    1- Domatesleri dilim dilim kesin.

  15. 2- Domates dilimlerini toprağın üstüne koyun.

    2- Domates dilimlerini toprağın üstüne koyun.

  16. 3- Dilimlerin üstünü toprakla kapatın.

    3- Dilimlerin üstünü toprakla kapatın.

  17. 4- Düzenli bir şekilde sulayın ve 7-14 gün bekleyin.

    4- Düzenli bir şekilde sulayın ve 7-14 gün bekleyin.

  18. Domatesin filizlendiğini göreceksiniz.

    Domatesin filizlendiğini göreceksiniz.

  19. 5- En fazla büyüyenleri alıp başka bir saksıya dikin. Bu yöntem sayesinde evin balkonunda organik domatesler yetiştirmek mümkün.

    5- En fazla büyüyenleri alıp başka bir saksıya dikin. Bu yöntem sayesinde evin balkonunda organik domatesler yetiştirmek mümkün.