Vucüttan Ödem Attıran 5 Besin

İşte ödem attıran besinler

  1. Vücudunuzda hissettiğiniz şişlik ve ağırlığın nedeni biriken ödem olabilir. İşte fazla tuz ve şeker tüketme sonucu oluşan ödemin vücuttan atılmasını sağlayan besinler...

    Vücudunuzda hissettiğiniz şişlik ve ağırlığın nedeni biriken ödem olabilir. İşte fazla tuz ve şeker tüketme sonucu oluşan ödemin vücuttan atılmasını sağlayan besinler...

  2. 1. Kayısı  <br>  Potasyum bakımından zengin olan kayısı, vücuttaki potasyum-sodyum dengesini koruyarak vücutta ödem oluşmasını engelliyor. Bağırsakları çalıştırarak sindirim sorununa da iyi geliyor. Günde 3-4 adet kayısı yerseniz vücudunuzdaki ödemin atılmasını sağlarsınız

    1. Kayısı
    Potasyum bakımından zengin olan kayısı, vücuttaki potasyum-sodyum dengesini koruyarak vücutta ödem oluşmasını engelliyor. Bağırsakları çalıştırarak sindirim sorununa da iyi geliyor. Günde 3-4 adet kayısı yerseniz vücudunuzdaki ödemin atılmasını sağlarsınız

  3. 2.Yoğurt  <br>  Ödem atma konusunda en etkili besinlerden biri olan yoğurt, vücutta detoks etkisi gösteriyor. İçinde bulunan probiyotikler ödemin vücuttan atılmasını sağlıyor. Özellikle sabah kahvaltıda ve ara öğünlerde tüketirseniz faydasını daha çok görebilirsiniz.

    2.Yoğurt
    Ödem atma konusunda en etkili besinlerden biri olan yoğurt, vücutta detoks etkisi gösteriyor. İçinde bulunan probiyotikler ödemin vücuttan atılmasını sağlıyor. Özellikle sabah kahvaltıda ve ara öğünlerde tüketirseniz faydasını daha çok görebilirsiniz.

  4. 3. Maydanoz  <br>  Vücuda sayısız faydası olan maydanozun etkilerinden biri de ödem attırmasıdır. Ayrıca sindirim sorunlarını, adet döneminde oluşan ağrıları ve idrar yolu enfeksiyonlarını önler. Güne başlarken tükettiğiniz maydanoz tüm gün şişkinliği önler ve ödemin atılmasını sağlar.

    3. Maydanoz
    Vücuda sayısız faydası olan maydanozun etkilerinden biri de ödem attırmasıdır. Ayrıca sindirim sorunlarını, adet döneminde oluşan ağrıları ve idrar yolu enfeksiyonlarını önler. Güne başlarken tükettiğiniz maydanoz tüm gün şişkinliği önler ve ödemin atılmasını sağlar.

  5. 4. Biberiye  <br>  Biberiyenin içerisinde bulunan acı maddeler, glikozit, doğal asitler ve uçucu yağlar metabolizmayı hızlandırarak ödemin vücuttan atılmasını sağlar. Biberiye, kiraz sapı ve funda yaprağı gibi bitkilerin çayları kilo vermek isteyenler için ara öğünlerde tüketilebilecek en etkili çaylardır.

    4. Biberiye
    Biberiyenin içerisinde bulunan acı maddeler, glikozit, doğal asitler ve uçucu yağlar metabolizmayı hızlandırarak ödemin vücuttan atılmasını sağlar. Biberiye, kiraz sapı ve funda yaprağı gibi bitkilerin çayları kilo vermek isteyenler için ara öğünlerde tüketilebilecek en etkili çaylardır.

  6. 5. Salatalık    Yaklaşık %96'sı sudan oluşan satalık, özellikle sıcak havalarda ara öğünlerde tüketilebilecek en etkili besindir. Vücuda kaybettiği suyu geri kazandırır ve içeriğindeki bileşenler sayesinde ödemin atılmasına yardımcı olur. Salatalığı suyu içine doğrayarak gün boyu tüketebilirsiniz.

    5. Salatalık Yaklaşık %96'sı sudan oluşan satalık, özellikle sıcak havalarda ara öğünlerde tüketilebilecek en etkili besindir. Vücuda kaybettiği suyu geri kazandırır ve içeriğindeki bileşenler sayesinde ödemin atılmasına yardımcı olur. Salatalığı suyu içine doğrayarak gün boyu tüketebilirsiniz.