İftar Sonrası Şişkinliği Gidermek İçin Öneriler

İftar sonrası şişkinliği gidermek için öneriler

  1. Yemekten sonra içilecek bir fincan kahve sindiriminizi kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır.

    Yemekten sonra içilecek bir fincan kahve sindiriminizi kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır.

  2. Papatya çayı mide kaslarınızı rahatlattığı gibi yaşadığınız uykusuzluk problemi içinde etkili bir çay. İftar sonrası bir bardak papatya çayı içmek şişkinliğinizin önüne geçecektir.

    Papatya çayı mide kaslarınızı rahatlattığı gibi yaşadığınız uykusuzluk problemi içinde etkili bir çay. İftar sonrası bir bardak papatya çayı içmek şişkinliğinizin önüne geçecektir.

  3. Şişkinliği iyi gelen bir başka içecek de rezene çayıdır. Bir bardak sıcak suyun içine atılan rezenenin demlenmesiyle yapılan rezene çayı, yediklerinizi hızlıca sindirmenize yardımcı olacaktır.

    Şişkinliği iyi gelen bir başka içecek de rezene çayıdır. Bir bardak sıcak suyun içine atılan rezenenin demlenmesiyle yapılan rezene çayı, yediklerinizi hızlıca sindirmenize yardımcı olacaktır.

  4. Genelde mide şişkinliği için tercih edilen zencefil çayı, aşırı kullanmamaya özen gösterin aksi halde hazımsızlığı azaltması yerine arttırabilir.

    Genelde mide şişkinliği için tercih edilen zencefil çayı, aşırı kullanmamaya özen gösterin aksi halde hazımsızlığı azaltması yerine arttırabilir.

  5. Yemekten sonra 1 adet nane şekeri tüketmeniz hazımsızlık ve mide bulantısının ortadan kaldırılmasına fayda sağlayacaktır.

    Yemekten sonra 1 adet nane şekeri tüketmeniz hazımsızlık ve mide bulantısının ortadan kaldırılmasına fayda sağlayacaktır.

  6. İçerdiği aktif kültür bakteriler sayesinde mide enzimlerinizi hareketlendiren yoğurt, iftar sonrası az miktarda tükketiğinizde yediklerinizi hızlıca sindirmenize yardımcı olacaktır.

    İçerdiği aktif kültür bakteriler sayesinde mide enzimlerinizi hareketlendiren yoğurt, iftar sonrası az miktarda tükketiğinizde yediklerinizi hızlıca sindirmenize yardımcı olacaktır.

  7. Şişkinliği gidermek için karbonat ve limon suyu da etkili bir çözümdür. Yarım bardak suyun içine 2 kaşık limon suyu ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyip içebilirsiniz.

    Şişkinliği gidermek için karbonat ve limon suyu da etkili bir çözümdür. Yarım bardak suyun içine 2 kaşık limon suyu ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyip içebilirsiniz.

  8. En etklili yöntemlerden biri de egzersizdir. Yemekten sonra çöken rehavet, kısa bir yürüyüşe çıkmak için motivasyonunuzu azaltabilir. Ancak yapacağınız küçük bir yürüyüş bile şişkinliğin azaltılmasında son derece etkilidir. Yürüme, sindirimi teşvik eder ve mide asidin soluk borusuna çıktığı reflü gibi şikayetlerin oluşmasını önler.

    En etklili yöntemlerden biri de egzersizdir. Yemekten sonra çöken rehavet, kısa bir yürüyüşe çıkmak için motivasyonunuzu azaltabilir. Ancak yapacağınız küçük bir yürüyüş bile şişkinliğin azaltılmasında son derece etkilidir. Yürüme, sindirimi teşvik eder ve mide asidin soluk borusuna çıktığı reflü gibi şikayetlerin oluşmasını önler.

  9. kaynak :sabah

    kaynak :sabah