Yeşilçam Efsanesinin Son Hali Şaşırttı!

İşte Ahmet Mekin yıllar sonra ortaya çıktı!

  1. Selvi Boylum Al Yazmalım filmiyle Yeşilçam'ın efsaneleri arasına giren ve yakışıklılığıyla bir dönem genç kızları peşinden sürükleyen Ahmet Mekin, yıllar sonra ortaya çıktı. 61 yıllık usta oyuncu Ahmet Mekin önceki akşam Cihangir’de görüntülendi. Muhabirler, 1957-1975 arasında Türk Sineması’nın jönü olan Ahmet Mekin’e “Yeni bir projeniz var mı?” diye sordu. Ahmet Mekin “Normal şartlarda beni Cihangir’de göremezsiniz. Erdek’te yaşıyorum. Oyuncu arkadaşım Toprak Sergen ile randevum vardı. Bir iş için geldim. Otelime gidip senaryomu okuyacağım” dedi.

    Selvi Boylum Al Yazmalım filmiyle Yeşilçam'ın efsaneleri arasına giren ve yakışıklılığıyla bir dönem genç kızları peşinden sürükleyen Ahmet Mekin, yıllar sonra ortaya çıktı. 61 yıllık usta oyuncu Ahmet Mekin önceki akşam Cihangir’de görüntülendi. Muhabirler, 1957-1975 arasında Türk Sineması’nın jönü olan Ahmet Mekin’e “Yeni bir projeniz var mı?” diye sordu. Ahmet Mekin “Normal şartlarda beni Cihangir’de göremezsiniz. Erdek’te yaşıyorum. Oyuncu arkadaşım Toprak Sergen ile randevum vardı. Bir iş için geldim. Otelime gidip senaryomu okuyacağım” dedi.

  2. EN SON FİLİNTA DİZİSİNDE OYNAMIŞTI: Ahmet Mekin en son 2 yıl önce ‘Filinta’ dizisinde oynamıştı. Cihangir'de görüntülenen Ahmet Mekin, 1998'de İstanbul'u terk edip Erdek'e yerleşti. Antalya'daki kızına misafirliğe giden sinema ve tiyatro sanatçısı Ahmet Mekin, 2015 yılında trafik kazası geçirmişti. 83 yaşındaki sanatçı, kazayı hafif yaralı atlatmıştı.

    EN SON FİLİNTA DİZİSİNDE OYNAMIŞTI: Ahmet Mekin en son 2 yıl önce ‘Filinta’ dizisinde oynamıştı. Cihangir'de görüntülenen Ahmet Mekin, 1998'de İstanbul'u terk edip Erdek'e yerleşti. Antalya'daki kızına misafirliğe giden sinema ve tiyatro sanatçısı Ahmet Mekin, 2015 yılında trafik kazası geçirmişti. 83 yaşındaki sanatçı, kazayı hafif yaralı atlatmıştı.

  3. İşte Ahmet Mekin'in son hali...

    İşte Ahmet Mekin'in son hali...

  4. Yeşilçam'ın unutulmaz aktörlerinden biri olan Ahmet Mekin, Selvi Boylum Al Yazmalım filmi döneminde yaşadıklarını anlatmıştı. Yeşilçam'ın birçok unutulmaz filmine adını yazdıran, aşka olan inancı tekrar tekrar sorgulatan "Selvi Boylum Al Yazmalım" filminin unutulmaz oyuncusu Ahmet Mekin, 85 yaşında olmasına rağmen halen film ve dizilerde rol alırken eski günleri de özlemle yad ediyor.

    Yeşilçam'ın unutulmaz aktörlerinden biri olan Ahmet Mekin, Selvi Boylum Al Yazmalım filmi döneminde yaşadıklarını anlatmıştı. Yeşilçam'ın birçok unutulmaz filmine adını yazdıran, aşka olan inancı tekrar tekrar sorgulatan "Selvi Boylum Al Yazmalım" filminin unutulmaz oyuncusu Ahmet Mekin, 85 yaşında olmasına rağmen halen film ve dizilerde rol alırken eski günleri de özlemle yad ediyor.

  5. Kadir İnanır ve Türkan Şoray'ın unutulmaz oyunculuklarıyla beyaz perdeye taşınan, Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un ölümsüz eseri "Selvi Boylum Al Yazmalım"ın "Cemşit"i Ahmet Mekin, yılın belirli dönemlerini Antalya'da kızının yanında geçiriyor.

    Kadir İnanır ve Türkan Şoray'ın unutulmaz oyunculuklarıyla beyaz perdeye taşınan, Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un ölümsüz eseri "Selvi Boylum Al Yazmalım"ın "Cemşit"i Ahmet Mekin, yılın belirli dönemlerini Antalya'da kızının yanında geçiriyor.

  6. Antalya'da yürüyüşlere çıkan Yeşilcam'ın "şefkatli jönü", adeta yıllara meydan okuyor. 86yaşında olmasına rağmen film ve dizilerde rol almaya devam eden oyuncu, eski günleri özlüyor. Mekin, kentte gezinirken vatandaşların fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmiyor.

    Antalya'da yürüyüşlere çıkan Yeşilcam'ın "şefkatli jönü", adeta yıllara meydan okuyor. 86yaşında olmasına rağmen film ve dizilerde rol almaya devam eden oyuncu, eski günleri özlüyor. Mekin, kentte gezinirken vatandaşların fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmiyor.

  7. "Selvi Boylum Al Yazmalım"ın yanı sıra "Yaşam Kavgası", "Bir Türk'e gönül verdim", "Kralların kaderi", "Gurbette ölenler", "Vurun Kahpeye", "Aşkın acıları", "Sevmek günah mı?", "Mahşere kadar", "Yosmanın Kızı" gibi birçok filmde sinemaseverlerin karşısına çıkan Mekin, yakın dönemde de "Kuruluş", "Filinta", "Kayıp Şehir" gibi dizilerde rol aldı.

    "Selvi Boylum Al Yazmalım"ın yanı sıra "Yaşam Kavgası", "Bir Türk'e gönül verdim", "Kralların kaderi", "Gurbette ölenler", "Vurun Kahpeye", "Aşkın acıları", "Sevmek günah mı?", "Mahşere kadar", "Yosmanın Kızı" gibi birçok filmde sinemaseverlerin karşısına çıkan Mekin, yakın dönemde de "Kuruluş", "Filinta", "Kayıp Şehir" gibi dizilerde rol aldı.

  8. Ahmet Mekin'in yapımlarda en çok şikayetçi olduğu konu, diyalog olmadan yapılan "boş bakışmalar."

    Ahmet Mekin'in yapımlarda en çok şikayetçi olduğu konu, diyalog olmadan yapılan "boş bakışmalar."

  9. İlk filmini 1957'de çeken ve bugüne kadar yaklaşık 200 filmde oynayan Ahmet Mekin, Yeşilçam'da kısıtlı imkanlarla çalıştıklarını anlattı. Bugün teknik ve imkanların çok geliştiğini ve değiştiğini belirten Mekin, şöyle konuştu:

    İlk filmini 1957'de çeken ve bugüne kadar yaklaşık 200 filmde oynayan Ahmet Mekin, Yeşilçam'da kısıtlı imkanlarla çalıştıklarını anlattı. Bugün teknik ve imkanların çok geliştiğini ve değiştiğini belirten Mekin, şöyle konuştu:

  10. "Kamera ve malzemeler çok kısıtlıydı. Uzun bir filmi zaman zaman tek kamerayla çekiyorduk. Tek kamera ile bütün planları çekiyorduk. Şimdi her şey çok iyi. Elektronik ortamlarda kayıtlar yapılıyor. Çekim bile direkt bilgisayara aktarılıyor. Bizde nerede bu şans... Film negatifle çekiliyor, negatif filme gönderiliyor. Montajı yapılıyor sonra pozitife basılıyor. 3-4 ay böyle geçiyordu. Şimdi anında film hazırlanıyor. Yeşilçam'ın imkanları kısıtlıydı."

    "Kamera ve malzemeler çok kısıtlıydı. Uzun bir filmi zaman zaman tek kamerayla çekiyorduk. Tek kamera ile bütün planları çekiyorduk. Şimdi her şey çok iyi. Elektronik ortamlarda kayıtlar yapılıyor. Çekim bile direkt bilgisayara aktarılıyor. Bizde nerede bu şans... Film negatifle çekiliyor, negatif filme gönderiliyor. Montajı yapılıyor sonra pozitife basılıyor. 3-4 ay böyle geçiyordu. Şimdi anında film hazırlanıyor. Yeşilçam'ın imkanları kısıtlıydı."

  11. Yeşilçam'ın sıcak ve samimi günlerini özlediğini dile getiren Mekin, "Günümüzde her şey para üzerine kurgulanmış durumda. O sıcak ve samimi günleri özlüyorum. O içtenlik, o dayanışma ve özveri yok şimdi. Şimdi her şey farklı. İnsanları kendine bağlayacak çok az izlenebilir film var." diye konuştu.

    Yeşilçam'ın sıcak ve samimi günlerini özlediğini dile getiren Mekin, "Günümüzde her şey para üzerine kurgulanmış durumda. O sıcak ve samimi günleri özlüyorum. O içtenlik, o dayanışma ve özveri yok şimdi. Şimdi her şey farklı. İnsanları kendine bağlayacak çok az izlenebilir film var." diye konuştu.

  12. Kadir İnanır ve Türkan Şoray ile başrollerini paylaştığı "Selvi Boylum Al Yazmalım" filminin kendileriyle adeta özdeşleştiğini ifade eden Mekin, Türk halkının bu filme çok fazla değer verdiğini söyledi.

    Kadir İnanır ve Türkan Şoray ile başrollerini paylaştığı "Selvi Boylum Al Yazmalım" filminin kendileriyle adeta özdeşleştiğini ifade eden Mekin, Türk halkının bu filme çok fazla değer verdiğini söyledi.

  13. Filmin çok zor şartlarda çekildiğini vurgulayan Mekin, şöyle devam etti:    "Hikaye çok güzel. Senaryo iyi. Yönetmen çok iyiydi. Oyuncular da yerine oturmuştu. Müzik de çok iyiydi. Her şey çok iyiydi. O zaman üzerimdeki gocuğu da şantiyenin başındaki taşerondan almıştım hatta çocuklarının ve eşinin yaşadığı evi boşaltmıştı filmin çekilmesi için."

    Filmin çok zor şartlarda çekildiğini vurgulayan Mekin, şöyle devam etti: "Hikaye çok güzel. Senaryo iyi. Yönetmen çok iyiydi. Oyuncular da yerine oturmuştu. Müzik de çok iyiydi. Her şey çok iyiydi. O zaman üzerimdeki gocuğu da şantiyenin başındaki taşerondan almıştım hatta çocuklarının ve eşinin yaşadığı evi boşaltmıştı filmin çekilmesi için."