Enerji Veren Besinler

İşte o besinler

  1. Gün içerisinde vücudun ihtiyacı olan enerji oranını artırmak için bazı besinlerin düzenli tüketilmesi gerekir. Peki, bu besinler nelerdir? İşte vücuda enerji veren besinler...

    Gün içerisinde vücudun ihtiyacı olan enerji oranını artırmak için bazı besinlerin düzenli tüketilmesi gerekir. Peki, bu besinler nelerdir? İşte vücuda enerji veren besinler...

  2. Yorgunluk ve halsizlik çoğu zaman kişilerin şikayet ettiği durumlardır. Bu şikayetlere birçok durum neden olabilir. Ancak vücuda yapılacak ek takviyeler kişinin kendisini daha sağlıklı hissetmesini sağlar.İşte uzmanların tavsiye ettiği enerji veren besinler;

    Yorgunluk ve halsizlik çoğu zaman kişilerin şikayet ettiği durumlardır. Bu şikayetlere birçok durum neden olabilir. Ancak vücuda yapılacak ek takviyeler kişinin kendisini daha sağlıklı hissetmesini sağlar.İşte uzmanların tavsiye ettiği enerji veren besinler;

  3. MUZ    Spor yapan kişilerin özellikle tüketmesi gereken bir besindir. Yüksek oranda potasyum içerdiği için kasların sağlığını korur. Sabahları aç karnına tüketilen iki adet muz, gün boyu vücudun dinç kalmasını sağlar.

    MUZ Spor yapan kişilerin özellikle tüketmesi gereken bir besindir. Yüksek oranda potasyum içerdiği için kasların sağlığını korur. Sabahları aç karnına tüketilen iki adet muz, gün boyu vücudun dinç kalmasını sağlar.

  4. YUMURTA    Yumurta, vücudun ihtiyacı olan; protein, vitamin, mineral, sağlıklı yağlar ve antioksidan bakımından oldukça zengindir. Günde bir adet tüketilen yumurta, konsantrasyonu da arttırır.

    YUMURTA Yumurta, vücudun ihtiyacı olan; protein, vitamin, mineral, sağlıklı yağlar ve antioksidan bakımından oldukça zengindir. Günde bir adet tüketilen yumurta, konsantrasyonu da arttırır.

  5. YULAF EZMESİ    Barındırdığı yüksek oranda lif ve karbonhidrat sayesinde kişiye, uzun süreli tokluk hissi verir. Yulaf ezmesi, sağlıklı kilo verdirirken aynı zamanda vücudun dinç kalmasına da yardımcı olur. Ayrıca her gün tüketilen bir kase yulaf ezmesi, bağırsakların sağlıklı çalışmasını destekler.

    YULAF EZMESİ Barındırdığı yüksek oranda lif ve karbonhidrat sayesinde kişiye, uzun süreli tokluk hissi verir. Yulaf ezmesi, sağlıklı kilo verdirirken aynı zamanda vücudun dinç kalmasına da yardımcı olur. Ayrıca her gün tüketilen bir kase yulaf ezmesi, bağırsakların sağlıklı çalışmasını destekler.

  6. BALIK    Ton balığı, somon, alabalık ve sardalya gibi balıklar Omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Vücudun ihtiyacı olan enerjiyi tek seferde karşılayabilecek bu balıklar, aynı zamanda hafıza kaybı, sinir sistemi ve stres gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltır.

    BALIK Ton balığı, somon, alabalık ve sardalya gibi balıklar Omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Vücudun ihtiyacı olan enerjiyi tek seferde karşılayabilecek bu balıklar, aynı zamanda hafıza kaybı, sinir sistemi ve stres gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltır.

  7. SU    En iyi enerji kaynaklarından biri sudur. Gün içerisinde yaşanan stres ve fiziksel aktiviteler su kaybına neden olur. Su kaybı ise, vücudun enerjisini düşürür. Günde iki buçuk litre su tüketilmesi hem beyin hem de vücut sağlığını olumlu yönde etkiler.

    SU En iyi enerji kaynaklarından biri sudur. Gün içerisinde yaşanan stres ve fiziksel aktiviteler su kaybına neden olur. Su kaybı ise, vücudun enerjisini düşürür. Günde iki buçuk litre su tüketilmesi hem beyin hem de vücut sağlığını olumlu yönde etkiler.