Balın Organiği, Ekmeğin Tahıllısı Meyvenin Tazesi...

İşte ünlülerin kulis istekleri

  1. Müzisyenlerin ve grupların konser öncesi ve sonrası, hatta konser sırasındaki isteklerinin yer aldığı 'rider' denilen liste günlerce öncesinden konseri düzenleyen organizasyon firmasına gönderilir. Çoğunlukla sır gibi saklanan bu listede sanatçının kulis istekleri de sıralanır. Çay, kahve gibi sıradan taleplerle yetinen de vardır, papaya yemeden konsere çıkmam diyen de...

    Müzisyenlerin ve grupların konser öncesi ve sonrası, hatta konser sırasındaki isteklerinin yer aldığı 'rider' denilen liste günlerce öncesinden konseri düzenleyen organizasyon firmasına gönderilir. Çoğunlukla sır gibi saklanan bu listede sanatçının kulis istekleri de sıralanır. Çay, kahve gibi sıradan taleplerle yetinen de vardır, papaya yemeden konsere çıkmam diyen de...

  2. Müzisyenlerin ve grupların konser öncesi ve sonrası, hatta konser sırasındaki isteklerinin yer aldığı 'rider' denilen liste günlerce öncesinden konseri düzenleyen organizasyon firmasına gönderilir. Çoğunlukla sır gibi saklanan bu listede sanatçının kulis istekleri de sıralanır. Çay, kahve gibi sıradan taleplerle yetinen de vardır, papaya yemeden konsere çıkmam diyen de...

    Müzisyenlerin ve grupların konser öncesi ve sonrası, hatta konser sırasındaki isteklerinin yer aldığı 'rider' denilen liste günlerce öncesinden konseri düzenleyen organizasyon firmasına gönderilir. Çoğunlukla sır gibi saklanan bu listede sanatçının kulis istekleri de sıralanır. Çay, kahve gibi sıradan taleplerle yetinen de vardır, papaya yemeden konsere çıkmam diyen de...

  3. BERBER KOLTUĞU, PEMBE ÇİÇEKLER    Müzik tarihine geçen sıradışı istekler arasında ilk akla gelen Van Halen'ın M&M şekerleri talep etmesi ama kutulardan kahverengi olanlarının ayıklanmasını istemesidir. Manic Street Preachers'ın 1999'da müzik festivali Glastonbury'ye kendi seyyar tuvaletini getirdiği de unutulmaz. Kanye West'in berber koltuğu, Katy Perry'nin taze pembe çiçek isteği de meşhurdur.

    BERBER KOLTUĞU, PEMBE ÇİÇEKLER Müzik tarihine geçen sıradışı istekler arasında ilk akla gelen Van Halen'ın M&M şekerleri talep etmesi ama kutulardan kahverengi olanlarının ayıklanmasını istemesidir. Manic Street Preachers'ın 1999'da müzik festivali Glastonbury'ye kendi seyyar tuvaletini getirdiği de unutulmaz. Kanye West'in berber koltuğu, Katy Perry'nin taze pembe çiçek isteği de meşhurdur.

  4. SHAKİRA'NIN MEYVE SEPETİ    Bu yaz İstanbul'da ünlü isimlerin konser vereceği haberleri arka arkaya gelince biz de gelecek sanatçıların kulis isteklerini araştırdık. Yine ilginç isteklere rastladık ama asıl dikkati çeken sağlıklı yiyeceklerin ağırlığı oldu.Kolombiya'nın dünyaya armağanı Shakira, BKM organizasyonuyla 11 Temmuz'da Vodafone Park'ta konser verecek. Shakira, önceki yıllarda kulisine istediği meyve sepetleriyle ünlü. Hatta sepette olması gerekenleri sayılarına kadar belirtiyormuş: "Üç mango, üç papaya, altı muz ve üç şeftali gibi..."

    SHAKİRA'NIN MEYVE SEPETİ Bu yaz İstanbul'da ünlü isimlerin konser vereceği haberleri arka arkaya gelince biz de gelecek sanatçıların kulis isteklerini araştırdık. Yine ilginç isteklere rastladık ama asıl dikkati çeken sağlıklı yiyeceklerin ağırlığı oldu.Kolombiya'nın dünyaya armağanı Shakira, BKM organizasyonuyla 11 Temmuz'da Vodafone Park'ta konser verecek. Shakira, önceki yıllarda kulisine istediği meyve sepetleriyle ünlü. Hatta sepette olması gerekenleri sayılarına kadar belirtiyormuş: "Üç mango, üç papaya, altı muz ve üç şeftali gibi..."

  5. Son yılların yıldız ikilisi The Chainsmokers ise 3 Ağustos günü Charm Music ve Epifoni'nin düzenlediği festivalde sahneye çıkacak. Küçükçiftlik Park'ta ikili için hazırlanacak kuliste daha önce sızan listelere baktığımızda bir abur cubur şöleni yaşanacağını söylemek yanlış olmaz. Neler mi var listede? "Sıkma meyve suları, kombu çayı, dilimli et çeşitleri, turşu, patlamış mısır, cips, çeşitli soslar ve pizza..." Bir de kokulu mumlar ve ıslak mendil (bebekler için olanlarından).

    Son yılların yıldız ikilisi The Chainsmokers ise 3 Ağustos günü Charm Music ve Epifoni'nin düzenlediği festivalde sahneye çıkacak. Küçükçiftlik Park'ta ikili için hazırlanacak kuliste daha önce sızan listelere baktığımızda bir abur cubur şöleni yaşanacağını söylemek yanlış olmaz. Neler mi var listede? "Sıkma meyve suları, kombu çayı, dilimli et çeşitleri, turşu, patlamış mısır, cips, çeşitli soslar ve pizza..." Bir de kokulu mumlar ve ıslak mendil (bebekler için olanlarından).

  6. TAZE ZENCEFİL ŞART    Yazın merakla beslenen isimlerinden biri de Kanadalı müzisyen Caribou. 27 Temmuz'da Parkfest kapsamında Volkswagen Arena'da sahneye çıkacak olan sanatçı da isteklerini sağlıklı yiyecekler arasından seçmiş:

    TAZE ZENCEFİL ŞART Yazın merakla beslenen isimlerinden biri de Kanadalı müzisyen Caribou. 27 Temmuz'da Parkfest kapsamında Volkswagen Arena'da sahneye çıkacak olan sanatçı da isteklerini sağlıklı yiyecekler arasından seçmiş:

  7. Bitkisel çaylar, yine çay yapmak için taze zencefil, vejetaryen atıştırmalıklar, şekersiz müsli, şekersiz badem sütü, muz ve avokado.

    Bitkisel çaylar, yine çay yapmak için taze zencefil, vejetaryen atıştırmalıklar, şekersiz müsli, şekersiz badem sütü, muz ve avokado.

  8. 4 Ağustos'ta Kilyos Kafes'te gerçekleşecek Diynamic Festival'in konuğu olacak DJ Solomun'un olmazsa olmazı Hindistan cevizi suyuyken 4 Temmuz'da Küçükçiftlik Park'ta konser verecek Wiz Khalifa ise kulisinde tavuk kanadı yemeyi seviyor.

    4 Ağustos'ta Kilyos Kafes'te gerçekleşecek Diynamic Festival'in konuğu olacak DJ Solomun'un olmazsa olmazı Hindistan cevizi suyuyken 4 Temmuz'da Küçükçiftlik Park'ta konser verecek Wiz Khalifa ise kulisinde tavuk kanadı yemeyi seviyor.

  9. ŞEKERE HAYIR    İKSV'nin düzenlediği İstanbul Caz Festivali bu yıl 25. yılını kutluyor. 26 Haziran'da başlayacak festival Robert Plant'tan, Nick Cave'e, Melody Gardot'dan Benjamin Clementine'e birçok ismi ağırlayacak. Müzisyenlerin hepsi kendine özgü tarzlarıyla bilinse de kulis isteklerinde ortak bir dil tutturduklarını söylemek mümkün.

    ŞEKERE HAYIR İKSV'nin düzenlediği İstanbul Caz Festivali bu yıl 25. yılını kutluyor. 26 Haziran'da başlayacak festival Robert Plant'tan, Nick Cave'e, Melody Gardot'dan Benjamin Clementine'e birçok ismi ağırlayacak. Müzisyenlerin hepsi kendine özgü tarzlarıyla bilinse de kulis isteklerinde ortak bir dil tutturduklarını söylemek mümkün.

  10. Sanatçıların birçoğunun listesinde tam tahıllı ekmek, yoğurt, humus ve bal bulunuyor. Hatta balın cinsine kadar belirten de olmuş. Yeni Zelanda'daki arıların ürettiği Manuka balı istenmiş.

    Sanatçıların birçoğunun listesinde tam tahıllı ekmek, yoğurt, humus ve bal bulunuyor. Hatta balın cinsine kadar belirten de olmuş. Yeni Zelanda'daki arıların ürettiği Manuka balı istenmiş.

  11. Maden suyu ve Hindistan cevizi suyu da popüler istekler arasında. Lokal zeytinyağı ve organik brokoli gibi istekler de dikkat çekiyor. Müzisyenler "Şekere hayır" derken işlenmiş ürün tüketmemeye de özen gösteriyor.

    Maden suyu ve Hindistan cevizi suyu da popüler istekler arasında. Lokal zeytinyağı ve organik brokoli gibi istekler de dikkat çekiyor. Müzisyenler "Şekere hayır" derken işlenmiş ürün tüketmemeye de özen gösteriyor.

  12. Elbette buz yatağında istiridye gibi özel istekler de var. Öte yandan bir sanatçı otelindeki yatağının büyüklüğünü sorarken bir diğeri de sahne için 2x2 metre antika halı istemiş.

    Elbette buz yatağında istiridye gibi özel istekler de var. Öte yandan bir sanatçı otelindeki yatağının büyüklüğünü sorarken bir diğeri de sahne için 2x2 metre antika halı istemiş.