Yeşilçam'ın Yıldızıydı, Bir Tornavidayla Hayatı Karardı

Yeşilçam'da onu 'Ömercik' diye tanıdık.

  1. Yeşilçam'da onu 'Ömercik' diye tanıdık. Peki ya küçücük yaşta şöhreti yakalayan ama talihsiz bir kazanın ardından henüz 17 yaşındayken, üstelik de bir tornavida yüzünden kariyerini genç yaşta bitiren ünlü yıldızın öyküsünü hatırlıyor musunuz? Gelin hep beraber bakalım.

    Yeşilçam'da onu 'Ömercik' diye tanıdık. Peki ya küçücük yaşta şöhreti yakalayan ama talihsiz bir kazanın ardından henüz 17 yaşındayken, üstelik de bir tornavida yüzünden kariyerini genç yaşta bitiren ünlü yıldızın öyküsünü hatırlıyor musunuz? Gelin hep beraber bakalım.

  2. Aslında böyle hikayeler ünlülerin dışarıdan bakıldığında pırıltılı görünen dünyasında öyle çok ki... Bazen şansları kötü gittiği için bazen kendi yanlış adımları yüzünden şöhretin zirvesinden bir anda yalnızlığın ve yoksulluğun en derinine düşen ünlülerin öykülerini okumuşsunuzdur siz de! Peki ya küçücük yaşta şöhreti yakalayan ama talihsiz bir kazanın ardından henüz 17 yaşındayken, üstelik de bir tornavida yüzünden kariyerini genç yaşta bitiren ünlü yıldızın öyküsünü hatırlıyor musunuz?

    Aslında böyle hikayeler ünlülerin dışarıdan bakıldığında pırıltılı görünen dünyasında öyle çok ki... Bazen şansları kötü gittiği için bazen kendi yanlış adımları yüzünden şöhretin zirvesinden bir anda yalnızlığın ve yoksulluğun en derinine düşen ünlülerin öykülerini okumuşsunuzdur siz de! Peki ya küçücük yaşta şöhreti yakalayan ama talihsiz bir kazanın ardından henüz 17 yaşındayken, üstelik de bir tornavida yüzünden kariyerini genç yaşta bitiren ünlü yıldızın öyküsünü hatırlıyor musunuz?

  3. KARİYERİ TORNAVİDA YÜZÜNDEN BİTTİ: Siyah- beyaz Yeşilçam filmlerinde kimi zaman sokaklarda yankesicilik yaptı, kimi zaman Filiz Akın ablasına elinde darbukasıyla eşlik eden bir çingene oldu. Bazen de Ediz Hun'a "size baba diyebilir miyim amca" deyip mavi gözlerinden boncuk gibi yaşlar akıttı. Yeşilçam'ın artık tarih olan bir dönemine damga vuran oyunculardan biri olan Ömer Dönmez'in ya da hafızalara yer eden adıyla Ömercik'in sineme kariyeri, geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu üstelik de bir tornavida yüzünden bitti.

    KARİYERİ TORNAVİDA YÜZÜNDEN BİTTİ: Siyah- beyaz Yeşilçam filmlerinde kimi zaman sokaklarda yankesicilik yaptı, kimi zaman Filiz Akın ablasına elinde darbukasıyla eşlik eden bir çingene oldu. Bazen de Ediz Hun'a "size baba diyebilir miyim amca" deyip mavi gözlerinden boncuk gibi yaşlar akıttı. Yeşilçam'ın artık tarih olan bir dönemine damga vuran oyunculardan biri olan Ömer Dönmez'in ya da hafızalara yer eden adıyla Ömercik'in sineme kariyeri, geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu üstelik de bir tornavida yüzünden bitti.

  4. 4 YAŞINDA BAŞLADI 17'SİNDE VEDA ETTİ: 13 Ağustos 1959'da Sakarya'da dünyaya gelen Ömercik, 50'li yaşlarını da bitirmek üzere. Öyle ya da böyle Türkiye'de birkaç kuşağın hafızalarında yer etti Ömercik ya da gerçek adıyla Ömer Dönmez. Henüz 4 yaşındayken başladığı sinemaya 17 yaşında veda etti Ömercik. Ama hala çocuk yıldız denilince, birlikte nice filmde oynadığı kuzeni Ayşecik (Zeynep Değirmencioğlu) ile birlikte ilk akla gelenlerden biri o.

    4 YAŞINDA BAŞLADI 17'SİNDE VEDA ETTİ: 13 Ağustos 1959'da Sakarya'da dünyaya gelen Ömercik, 50'li yaşlarını da bitirmek üzere. Öyle ya da böyle Türkiye'de birkaç kuşağın hafızalarında yer etti Ömercik ya da gerçek adıyla Ömer Dönmez. Henüz 4 yaşındayken başladığı sinemaya 17 yaşında veda etti Ömercik. Ama hala çocuk yıldız denilince, birlikte nice filmde oynadığı kuzeni Ayşecik (Zeynep Değirmencioğlu) ile birlikte ilk akla gelenlerden biri o.

  5. YARIŞMADA İKİNCİ OLDU: Filmlerdeki değişmez rol arkadaşı ve gerçek hayattaki kuzeni Zeynep Değirmencioğlu'nun (Ayşecik) babası senarist Hamdi Değirmencioğlu onu Ses dergisinin çocuk yıldız yarışmasına sokmasaydı belki de hayatı çok farklı bir şekilde ilerleyecekti Ömercik'in. Yarışmada birinci değil ikinci oldu ama yine de Yeşilçam kapıları onun için ardına kadar açıldı.

    YARIŞMADA İKİNCİ OLDU: Filmlerdeki değişmez rol arkadaşı ve gerçek hayattaki kuzeni Zeynep Değirmencioğlu'nun (Ayşecik) babası senarist Hamdi Değirmencioğlu onu Ses dergisinin çocuk yıldız yarışmasına sokmasaydı belki de hayatı çok farklı bir şekilde ilerleyecekti Ömercik'in. Yarışmada birinci değil ikinci oldu ama yine de Yeşilçam kapıları onun için ardına kadar açıldı.

  6. SOL GÖZÜNÜ KAYBETTİ: Ama pek çok çocuk yıldızın kaderinden farklı olmadı onunki de. Büyüdükçe popülerliğini kaybetti. Onun ilk gençliğine denk gelen 1970'li yıllarda etkin olan erotik filmler dönemi Ömercik'in kariyerini değiştirmesine neden oldu.17 yaşındayken geçirdiği talihsiz bir kaza nedeniyle de sol gözünü kaybetti. Kısacası onun için "film bitti".

    SOL GÖZÜNÜ KAYBETTİ: Ama pek çok çocuk yıldızın kaderinden farklı olmadı onunki de. Büyüdükçe popülerliğini kaybetti. Onun ilk gençliğine denk gelen 1970'li yıllarda etkin olan erotik filmler dönemi Ömercik'in kariyerini değiştirmesine neden oldu.17 yaşındayken geçirdiği talihsiz bir kaza nedeniyle de sol gözünü kaybetti. Kısacası onun için "film bitti".

  7. TAKSİCİLİK YAPTI: Sonra bir süre büfecilik, taksicilik yaptı. Bir ara Zeynep Değirmencioğlu ile birlikte emlakçılık yaptı. Onu 90'ların sonunda 2000'lerin başında bazı TV dizilerinde konuk oyuncu olarak izledik.

    TAKSİCİLİK YAPTI: Sonra bir süre büfecilik, taksicilik yaptı. Bir ara Zeynep Değirmencioğlu ile birlikte emlakçılık yaptı. Onu 90'ların sonunda 2000'lerin başında bazı TV dizilerinde konuk oyuncu olarak izledik.

  8. Artık Yeşilçam'ın da kameraların da uzağında bir bilgisayar firmasında çalışsa da hala birkaç neslin hafızasında "sarışın mavi gözlü ve afacan Ömercik.

    Artık Yeşilçam'ın da kameraların da uzağında bir bilgisayar firmasında çalışsa da hala birkaç neslin hafızasında "sarışın mavi gözlü ve afacan Ömercik.

  9. Ömercik ya da Ömer Dönmez, bugün kameralardan uzakta sakin bir hayat sürdürüyor. Artık her kuşaktan hayranlarıyla sosyal medya sayfalarında buluşuyor.

    Ömercik ya da Ömer Dönmez, bugün kameralardan uzakta sakin bir hayat sürdürüyor. Artık her kuşaktan hayranlarıyla sosyal medya sayfalarında buluşuyor.