Kızartma Kokusundan Kurtulmanın Püf Noktaları

Evinizdeki kızartma kokusundan kurtulmanın püf noktaları

  1. Kızartma yaparken ne yaparsak yapalım koku sorununa çözüm bulamıyoruz. Camları açsak da, aspiratör çalıştırsak da kızartma kokusu bütün eve siniyor. Bu sorundan kurtulmak için uygulayabileceğiniz bazı etkili yöntemleri sıralıyoruz...

    Kızartma yaparken ne yaparsak yapalım koku sorununa çözüm bulamıyoruz. Camları açsak da, aspiratör çalıştırsak da kızartma kokusu bütün eve siniyor. Bu sorundan kurtulmak için uygulayabileceğiniz bazı etkili yöntemleri sıralıyoruz...

  2. Tarçın-karanfil<p>      Su dolu bir tencerede kaynattığınız çubuk tarçının içine birkaç karanfil tanesi eklerseniz eviniz kısa sürede kızartma kokusundan kurtulacaktır.

    Tarçın-karanfil

    Su dolu bir tencerede kaynattığınız çubuk tarçının içine birkaç karanfil tanesi eklerseniz eviniz kısa sürede kızartma kokusundan kurtulacaktır.

  3. Tarçın-şeker  <p>    Kızartma yaparken bir yandan da küçük bir tavaya koyduğunuz tarçın ve toz şeker karışımını kavurun. Bu karışımın kokusu kızartma kokusunu bastıracaktır.

    Tarçın-şeker

    Kızartma yaparken bir yandan da küçük bir tavaya koyduğunuz tarçın ve toz şeker karışımını kavurun. Bu karışımın kokusu kızartma kokusunu bastıracaktır.

  4. Vanilya  <p>    Kızartma işlemi bittikten sonra boş bir tavanın içine bir paket vanilya koyup kavurabilirsiniz. Vanilyanın kavrulurken çıkardığı hoş koku tüm evi saracaktır.

    Vanilya

    Kızartma işlemi bittikten sonra boş bir tavanın içine bir paket vanilya koyup kavurabilirsiniz. Vanilyanın kavrulurken çıkardığı hoş koku tüm evi saracaktır.

  5. Defne yaprağı    <p>  Bir cezvede kaynatacağınız defne yaprağının kokusu da kızartma kokusunu gidermede çok etkili olacaktır.

    Defne yaprağı

    Bir cezvede kaynatacağınız defne yaprağının kokusu da kızartma kokusunu gidermede çok etkili olacaktır.

  6. Maydanoz  <p>    Kızartma kokusu için bir diğer seçenek de maydanoz. Kızartma yağının içine koyacağınız bir parça maydanoz kızartma kokusunun daha az olmasını sağlar.

    Maydanoz

    Kızartma kokusu için bir diğer seçenek de maydanoz. Kızartma yağının içine koyacağınız bir parça maydanoz kızartma kokusunun daha az olmasını sağlar.

  7. Sirke-limon<p>      Kızartma kokusu için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem de sirke-limon yöntemidir. Bir cezvenin içine koyduğunuz suya yarım limon sıkın ve üzerine 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Bu karışımı ısıttığınızda evinizdeki kızartma kokusu kaybolacaktır.

    Sirke-limon

    Kızartma kokusu için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem de sirke-limon yöntemidir. Bir cezvenin içine koyduğunuz suya yarım limon sıkın ve üzerine 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Bu karışımı ısıttığınızda evinizdeki kızartma kokusu kaybolacaktır.

  8. Limon<p>      Özellikle balık kızartırken kullanabileceğiniz bir yöntemse ocağın en küçük gözüne koyacağınız limonu ağır ateşte pişirmektir. Limonun pişerken yaydığı koku balık kokusunu anında bastırır.

    Limon

    Özellikle balık kızartırken kullanabileceğiniz bir yöntemse ocağın en küçük gözüne koyacağınız limonu ağır ateşte pişirmektir. Limonun pişerken yaydığı koku balık kokusunu anında bastırır.

  9. Tütsü  <p>    Kızartmanın kötü kokusundan hiçbir şekilde kurtulamıyorsanız kızartma işlemi sonrasında evinizde tütsü ya da kokulu mumlar yakabilirsiniz.

    Tütsü

    Kızartmanın kötü kokusundan hiçbir şekilde kurtulamıyorsanız kızartma işlemi sonrasında evinizde tütsü ya da kokulu mumlar yakabilirsiniz.