İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Pet Şişelerden Yapılmış Dayanıklı Evler

Evlerin yapılışını görenler şaşkınlığını saklayamıyor.

  1. Cezayir'de yaşayan Tateh Lehbib Breica (27), içini kumla doldurduğu pet şişeleri kullanarak evler yapıyor ve bu yapılar betonarme yapılardan daha dayanıklı oluyor. Evlerin yapılışını görenler şaşkınlığını saklayamıyor.

    Cezayir'de yaşayan Tateh Lehbib Breica (27), içini kumla doldurduğu pet şişeleri kullanarak evler yapıyor ve bu yapılar betonarme yapılardan daha dayanıklı oluyor. Evlerin yapılışını görenler şaşkınlığını saklayamıyor.

  2. Beton harcıyla birbirine tutturulan bu şişelerin, bölgedeki aşırı sıcaklara karşı koymada diğer yapı malzemelerine göre daha etkili olduğu belirtiliyor.    Cezayir'de havanın çok sıcak olması nedeniyle, tamamı betondan veya taştan yapılar yerine ortam sıcaklığına karşı daha  dirençli olduğu için içleri kumla doldurulan ve beton harcıyla bir birine tutturulan pet şişeleri kullanıyor.

    Beton harcıyla birbirine tutturulan bu şişelerin, bölgedeki aşırı sıcaklara karşı koymada diğer yapı malzemelerine göre daha etkili olduğu belirtiliyor. Cezayir'de havanın çok sıcak olması nedeniyle, tamamı betondan veya taştan yapılar yerine ortam sıcaklığına karşı daha dirençli olduğu için içleri kumla doldurulan ve beton harcıyla bir birine tutturulan pet şişeleri kullanıyor.

  3. Yapım aşamasındayken ilginç gözükse de tamamlanınca diğer evlerden hiç bir farkı kalmıyor ve daha serin oluyor.

    Yapım aşamasındayken ilginç gözükse de tamamlanınca diğer evlerden hiç bir farkı kalmıyor ve daha serin oluyor.

  4. Pet şişeleri kullanarka ev yapan Tateh Lehbib Breica.

    Pet şişeleri kullanarka ev yapan Tateh Lehbib Breica.