İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Baharatları Toz Halinde Kullanmanın Zararları

İşte toz halinde tüketilmemesi gereken baharatlar...

  1. Yemeklerin vazgeçilmezi baharatların toz halinde kullanılmaması gerektiğini biliyor muydunuz? Peki toz halinde kullanılmaması gereken baharatlar nelerdir? İşte toz halinde tüketilmemesi gereken baharatlar..

    Yemeklerin vazgeçilmezi baharatların toz halinde kullanılmaması gerektiğini biliyor muydunuz? Peki toz halinde kullanılmaması gereken baharatlar nelerdir? İşte toz halinde tüketilmemesi gereken baharatlar..

  2. Kışın enerjimiz arttığını ve bizde tatlı yeme ihtiyacı doğurur. Bu durum ise fazla kiloların habercisi olur. Bu sebepten dolayı yemeklerinize ve suyunuza atacağınız tarçın şeker ihtiyacını kontrol eder.

    Kışın enerjimiz arttığını ve bizde tatlı yeme ihtiyacı doğurur. Bu durum ise fazla kiloların habercisi olur. Bu sebepten dolayı yemeklerinize ve suyunuza atacağınız tarçın şeker ihtiyacını kontrol eder.

  3. Baharatların bir çoğu antimikrobiyal özellik gösterir. Baharatlar, mikroplarla savaşarak enfeksiyonu önler. Baharatların bilinen bir diğer özelliği ise mettabolizmayı güçlendirmesidir.

    Baharatların bir çoğu antimikrobiyal özellik gösterir. Baharatlar, mikroplarla savaşarak enfeksiyonu önler. Baharatların bilinen bir diğer özelliği ise mettabolizmayı güçlendirmesidir.

  4. Baharatları taze çekerek tüketmek her zaman için daha sağlıklıdır. Toz halinde olan baharatların raf ömrü kısadır ve sahte olup olmadığını anlamak biraz zordur.

    Baharatları taze çekerek tüketmek her zaman için daha sağlıklıdır. Toz halinde olan baharatların raf ömrü kısadır ve sahte olup olmadığını anlamak biraz zordur.

  5. KİŞNİŞ    Mikrop öldürücü ve antimikrobiyaldir.

    KİŞNİŞ Mikrop öldürücü ve antimikrobiyaldir.

  6. KARANFİL    Karanfil, ağız kokusunu giderir ve antibakteriyel özelliği sayesinde diş ve diş eti ağrılarına iyi gelir.

    KARANFİL Karanfil, ağız kokusunu giderir ve antibakteriyel özelliği sayesinde diş ve diş eti ağrılarına iyi gelir.

  7. VANİLYA    Vanilyanın ruhu dinlendiren ve sinir bozukluğunu gideren bir etkisi bulunur. Vanilya aynı zamanda mide ve sinir sistemi üzerinde uyarıcı bir etkide bulunur.

    VANİLYA Vanilyanın ruhu dinlendiren ve sinir bozukluğunu gideren bir etkisi bulunur. Vanilya aynı zamanda mide ve sinir sistemi üzerinde uyarıcı bir etkide bulunur.

  8. BİBERİYE    Biberiye antimikrobiyal özelliği sahiptir ve kalp sağlığını korur.

    BİBERİYE Biberiye antimikrobiyal özelliği sahiptir ve kalp sağlığını korur.

  9. KİMYON    Gaz ve hazımsızlık şikayetinde en çok tercih edilen baharattır.

    KİMYON Gaz ve hazımsızlık şikayetinde en çok tercih edilen baharattır.

  10. KARABİBER    Karabiber, ateş düşürücü ve spazm geçiricidir. Aynı zamanda antioksidan ve idrar söktürücüdür.

    KARABİBER Karabiber, ateş düşürücü ve spazm geçiricidir. Aynı zamanda antioksidan ve idrar söktürücüdür.

  11. KIRMIZI BİBER    Kanser hücreleri ile savaşır ve metabolizmayı hızlandırır. Grip ve soğuk algınlığına da iyi gelir.

    KIRMIZI BİBER Kanser hücreleri ile savaşır ve metabolizmayı hızlandırır. Grip ve soğuk algınlığına da iyi gelir.

  12. (Yasemin)

    (Yasemin)