İşte Kanserin Belirtileri!

Kanserin belirtileri nelerdir?

  1. YUTKUNMA ZORLUĞU    Dudaklarda iyileşmeyen yaralar, kanama, ağızda uyuşma ve kronik gırtlak iltihabı ağız kanserinin belirtisi olabilir.

    YUTKUNMA ZORLUĞU Dudaklarda iyileşmeyen yaralar, kanama, ağızda uyuşma ve kronik gırtlak iltihabı ağız kanserinin belirtisi olabilir.

  2. NEDENSİZ KİLO KAYBI    Diyet yapmadan hızla kilo vermek ve iştahın kesilmesi kanser belirtisi olabilir. Hızlı kilo kaybı; pankreas, mide, gırtlak ve akciğer gibi kanserlerinin ilk belirtilerinde yer alır.

    NEDENSİZ KİLO KAYBI Diyet yapmadan hızla kilo vermek ve iştahın kesilmesi kanser belirtisi olabilir. Hızlı kilo kaybı; pankreas, mide, gırtlak ve akciğer gibi kanserlerinin ilk belirtilerinde yer alır.

  3. YORGUNLUK    Günde 3-4 saat uyumak istiyorsanız bu durum, kan basıncının düşmesinin yanı sıra kanser türü löseminin de belirtisi olabilir.

    YORGUNLUK Günde 3-4 saat uyumak istiyorsanız bu durum, kan basıncının düşmesinin yanı sıra kanser türü löseminin de belirtisi olabilir.

  4. SÜREKLİ ATEŞ DÜŞMESİ    Düşük ateş, lösemi, hodgkin lenfoma ve hodgkin olmayan lenfoma olabilir. Düşük ateş, 37.6 ile 38.2 olarak belirtiliyor.

    SÜREKLİ ATEŞ DÜŞMESİ Düşük ateş, lösemi, hodgkin lenfoma ve hodgkin olmayan lenfoma olabilir. Düşük ateş, 37.6 ile 38.2 olarak belirtiliyor.

  5. CİLT LEKELERİ    Cilt kanser türlerinin en yangın belirtisi ciltte lekelerdir. Bu lekelerin çokluğu ve evrim geçirmesi melanom gibi ciddi kanserin habercisidir.

    CİLT LEKELERİ Cilt kanser türlerinin en yangın belirtisi ciltte lekelerdir. Bu lekelerin çokluğu ve evrim geçirmesi melanom gibi ciddi kanserin habercisidir.

  6. AFT    Ağız içinde pamukçuk benzeri yaralar tıp dilinde lökoplazi olarak tanımlanır. Bu yaralar, diğer yaralar gibi kolay kolay tedavi edilemez.

    AFT Ağız içinde pamukçuk benzeri yaralar tıp dilinde lökoplazi olarak tanımlanır. Bu yaralar, diğer yaralar gibi kolay kolay tedavi edilemez.

  7. İDRAR VE DIŞKIDA KAN    İdrarda kan görülmesi pek önemsenen bir durum olmasada mesane kanserinin belirtisi olabilir. Mesane kanseri, diğer kanser türleri gibi kendini hemen belli etmez. Tam tersine son safhada kendini gösterir.

    İDRAR VE DIŞKIDA KAN İdrarda kan görülmesi pek önemsenen bir durum olmasada mesane kanserinin belirtisi olabilir. Mesane kanseri, diğer kanser türleri gibi kendini hemen belli etmez. Tam tersine son safhada kendini gösterir.

  8. ŞİDDETLİ KAS AĞRILARI    Anlam verilmeyen ağrılar testis kanseri yada kemik kanserinin belirtisi olabilir. Tedavi edildiği halde geçmeyen baş ağrıları ise beyin tümörünün belirtisi olabilir. Geçmeyen sırt ağrıları, kolon ve yumurtalık kanserinin belirtileri arasında yer alır.

    ŞİDDETLİ KAS AĞRILARI Anlam verilmeyen ağrılar testis kanseri yada kemik kanserinin belirtisi olabilir. Tedavi edildiği halde geçmeyen baş ağrıları ise beyin tümörünün belirtisi olabilir. Geçmeyen sırt ağrıları, kolon ve yumurtalık kanserinin belirtileri arasında yer alır.