Dondurma Hakkında Yanlış Bildiğimiz Gerçekler

Dondurmanın faydaları

  1. Yaz aylarının favori tatlısı dondurmanın faydalarını biliyor musunuz? Sağlık Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral dondurma hakkında doğru bilinen yanlışları ve dondurmanın faydalarını anlattı.

    Yaz aylarının favori tatlısı dondurmanın faydalarını biliyor musunuz? Sağlık Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral dondurma hakkında doğru bilinen yanlışları ve dondurmanın faydalarını anlattı.

  2. Prof. Dr. Oğuz Özyaral, dondurma yemenin çocuklarda boy uzamasına katkı sağladığını ve hamilelik şansını arttırdığını söyledi. Aynı zamanda dondurma yemenin kanser riskini de azalttığını anlatan Özyaral, kilo vermek isteyenlerin de dondurma yemesi gerektiğini ifade ediyor.

    Prof. Dr. Oğuz Özyaral, dondurma yemenin çocuklarda boy uzamasına katkı sağladığını ve hamilelik şansını arttırdığını söyledi. Aynı zamanda dondurma yemenin kanser riskini de azalttığını anlatan Özyaral, kilo vermek isteyenlerin de dondurma yemesi gerektiğini ifade ediyor.

  3. KALSİYUM  Kemiklerinizi güçlendirir. Dondurmalar içeriğindeki sütten ötürü kalsiyum açısından zengindir. Kalsiyum dişleri korur ve güçlü diş etleri oluşturur.

    KALSİYUM Kemiklerinizi güçlendirir. Dondurmalar içeriğindeki sütten ötürü kalsiyum açısından zengindir. Kalsiyum dişleri korur ve güçlü diş etleri oluşturur.

  4. KANSER RİSKİNİ AZALTIR  Dondurmadaki kalsiyum içeriği de kolon kanserinin şansını azaltmaya yardımcı olur. Kalsiyum yüksek riskli bireyleri kolorektal veya kolon kanserine yol açabilen polipleri geliştirmekten koruyor ve kalsiyum desteğinin sona ermesinden sonra uzun süren yararlar görüyor.

    KANSER RİSKİNİ AZALTIR Dondurmadaki kalsiyum içeriği de kolon kanserinin şansını azaltmaya yardımcı olur. Kalsiyum yüksek riskli bireyleri kolorektal veya kolon kanserine yol açabilen polipleri geliştirmekten koruyor ve kalsiyum desteğinin sona ermesinden sonra uzun süren yararlar görüyor.

  5. ENERJİ VE VİTAMİN KAYNAĞIDIR  Vücudun enerji üretmesine yardımcı olan karbonhidratlar, yağlar ve proteinler açısından zengindir. Yağda çözünen A, D, E, K ile suda çözünen B kompleks, C vitaminlerini içerir.

    ENERJİ VE VİTAMİN KAYNAĞIDIR Vücudun enerji üretmesine yardımcı olan karbonhidratlar, yağlar ve proteinler açısından zengindir. Yağda çözünen A, D, E, K ile suda çözünen B kompleks, C vitaminlerini içerir.

  6. KİLO VERMEYİ DESTEKLER  Soğuk bir şey olması vücut ısısını arttırır. Vücudumuzun eğilimi olduğu için, vücuda giren soğuk bir şeyi ısıtmak zorundadır. Sıcaklığı ayarlama sürecinde vücut, kalori ve yağ yakar.

    KİLO VERMEYİ DESTEKLER Soğuk bir şey olması vücut ısısını arttırır. Vücudumuzun eğilimi olduğu için, vücuda giren soğuk bir şeyi ısıtmak zorundadır. Sıcaklığı ayarlama sürecinde vücut, kalori ve yağ yakar.

  7. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLER  İçeriğindeki laktoferrin ve sitokinler, vücudun savunma sistemini güçlendirir. Özellikle influenza (grip) virüsüyle savaşır, hastalığın iyileşme sürecini destekler.

    BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLER İçeriğindeki laktoferrin ve sitokinler, vücudun savunma sistemini güçlendirir. Özellikle influenza (grip) virüsüyle savaşır, hastalığın iyileşme sürecini destekler.

  8. MUTLULUK VERİR  Dondurma, uyku, öğrenme ve genel ruh hali durumlarında yardımcı olmaktan sorumlu olan Serotonin olarak da bilinen beyin kimyasalını, Trombotonin'i uyarır.

    MUTLULUK VERİR Dondurma, uyku, öğrenme ve genel ruh hali durumlarında yardımcı olmaktan sorumlu olan Serotonin olarak da bilinen beyin kimyasalını, Trombotonin'i uyarır.

  9. HAMİLELİK ŞANSINI ARTIRIR  Dondurma veya süt ürünü düzenli olarak yağ içeriğine sahiptir ve anne karnındaki gebe kalma olasılığını arttırmaya yardımcı olur.

    HAMİLELİK ŞANSINI ARTIRIR Dondurma veya süt ürünü düzenli olarak yağ içeriğine sahiptir ve anne karnındaki gebe kalma olasılığını arttırmaya yardımcı olur.

  10. DONDURMA HAKKINDA YANLIŞ BİLDİĞİMİZ DOĞRULAR

    DONDURMA HAKKINDA YANLIŞ BİLDİĞİMİZ DOĞRULAR

  11. Dondurma çocuklarda öksürük ve soğuk algınlığı yapar  Bu söylem kesinlikle doğru değildir. Öksürük ve soğuk algınlığı sebebi virüsler ile konjenital alerjisi olan çocuklarda alerjenlerdir. Aksine, dondurmadaki besin içeriği gribe neden olan influenza virüsü savaşır.

    Dondurma çocuklarda öksürük ve soğuk algınlığı yapar Bu söylem kesinlikle doğru değildir. Öksürük ve soğuk algınlığı sebebi virüsler ile konjenital alerjisi olan çocuklarda alerjenlerdir. Aksine, dondurmadaki besin içeriği gribe neden olan influenza virüsü savaşır.

  12. Diş çürümesine neden olur -  Diş çürüklerinin asıl nedeni dişlerdeki karbonhidrat ve şeker artıklarının oluşturduğu fermantasyondur. Tatlı besinleri tükettikten sonra ağız çalkalanmalı, bol miktarda su tüketmeli ya da fırçalanmalıdır.

    Diş çürümesine neden olur - Diş çürüklerinin asıl nedeni dişlerdeki karbonhidrat ve şeker artıklarının oluşturduğu fermantasyondur. Tatlı besinleri tükettikten sonra ağız çalkalanmalı, bol miktarda su tüketmeli ya da fırçalanmalıdır.

  13. Dondurma obeziteye yol açar -  Obezite esas olarak aşırı yağ ve fiziksel aktivite eksikliği, metabolizma ve kalıtım nedeniyle oluşur.

    Dondurma obeziteye yol açar - Obezite esas olarak aşırı yağ ve fiziksel aktivite eksikliği, metabolizma ve kalıtım nedeniyle oluşur.

  14. Hastalık halinde dondurma tüketilmemelidir -  Hasta olunca, vücudun su kaybını önlemek için daha fazla sıvı almayı gerektirir, dondurma, hasta olduğumuzda sıvı ihtiyacımızı karşılar.

    Hastalık halinde dondurma tüketilmemelidir - Hasta olunca, vücudun su kaybını önlemek için daha fazla sıvı almayı gerektirir, dondurma, hasta olduğumuzda sıvı ihtiyacımızı karşılar.

  15. Dondurma hamile kadınlar tarafından tüketilmemelidir -  Tam tersi içeriğindeki kalsiyum fetüstün kemik gelişimini destekler.

    Dondurma hamile kadınlar tarafından tüketilmemelidir - Tam tersi içeriğindeki kalsiyum fetüstün kemik gelişimini destekler.