Leyla'nın Cansız Bedeni Burada Bulundu

Leyla Aydemir’in cesedi, köyün 1 kilometre uzaklığındaki derede bulundu.

  1. 18 gündür Bezirhane köyü çevresinde aranmadık yer bırakmayan ekipler bugün de çalışmalarını sürdürürken, bölgede tarlada çalışan bir vatandaş traktörüyle gittiği dere kenarında Leyla’nın cesedini gördü.

    18 gündür Bezirhane köyü çevresinde aranmadık yer bırakmayan ekipler bugün de çalışmalarını sürdürürken, bölgede tarlada çalışan bir vatandaş traktörüyle gittiği dere kenarında Leyla’nın cesedini gördü.

  2. Durumun arama kurtarma ekiplerine bildirilmesinin ardından bölgeye gelen ekipler, dere kenarındaki Leyla’nın cesedini dışarı çıkardılar.

    Durumun arama kurtarma ekiplerine bildirilmesinin ardından bölgeye gelen ekipler, dere kenarındaki Leyla’nın cesedini dışarı çıkardılar.

  3. Leyla Aydemir'in otopsisinin ilk sonuçları açıklandı. Ağrı Valisi Süleyman Elban, küçük Leyla'da darp ve tecavüz bulgusuna rastlanmadığını söyledi. Leyla'nın ölüm sebebiyle ilgili kahreden bilgiyi de paylaştı.

    Leyla Aydemir'in otopsisinin ilk sonuçları açıklandı. Ağrı Valisi Süleyman Elban, küçük Leyla'da darp ve tecavüz bulgusuna rastlanmadığını söyledi. Leyla'nın ölüm sebebiyle ilgili kahreden bilgiyi de paylaştı.

  4. Vali Elban şunları anlattı: "Otopsi ve değerlendirmeler neticesinde yavrumuzun kaybolduktan sonra 8-10 gün içerisinde ölmüş olduğu sonucuna varıldı. Daha sonra da, bir yerde bekletilmiş ve bulunmasından 2-3 gün önce de, bulunduğu suyun içerisine bırakılmış... Ölüm nedeni, 8-10 gün aç bırakılması..."

    Vali Elban şunları anlattı: "Otopsi ve değerlendirmeler neticesinde yavrumuzun kaybolduktan sonra 8-10 gün içerisinde ölmüş olduğu sonucuna varıldı. Daha sonra da, bir yerde bekletilmiş ve bulunmasından 2-3 gün önce de, bulunduğu suyun içerisine bırakılmış... Ölüm nedeni, 8-10 gün aç bırakılması..."

  5. "Çocuğun cesedinde herhangi bir darp ve yaralama izi mevcut değil. O süre zarfında vahşi hayvan yaralaması da söz konusu değil. Vücudundaki izler güneş yanığı. Çocukla ilgii herhangi bir istismar, tecavüz emaresi de yok."

    "Çocuğun cesedinde herhangi bir darp ve yaralama izi mevcut değil. O süre zarfında vahşi hayvan yaralaması da söz konusu değil. Vücudundaki izler güneş yanığı. Çocukla ilgii herhangi bir istismar, tecavüz emaresi de yok."

  6. Vali sözlerini, "Bu sabaha karşı yavrumuzun otopsisi tamamlandı ve aile gelenekler gereği bekletilmeden defnedilme talebinde bulundu. Sabah saat 05.00 itibarıyla teslim edildi ve aile ile köylüler yavrumuzun cenazesini defnettiler. İnşallah son kaybolan yavrumuz olur diye temenni ediyorum." diye sürdürdü.

    Vali sözlerini, "Bu sabaha karşı yavrumuzun otopsisi tamamlandı ve aile gelenekler gereği bekletilmeden defnedilme talebinde bulundu. Sabah saat 05.00 itibarıyla teslim edildi ve aile ile köylüler yavrumuzun cenazesini defnettiler. İnşallah son kaybolan yavrumuz olur diye temenni ediyorum." diye sürdürdü.

  7. Vali Elban bir soru üzerine de, "Bazı ipuçları ve gözaltı var. Çalışmalar titizlikle devam ediyor. Jandarma ve emniyet güçleri yoğun şeliklde çalışıyor. Gözaltı sayısını veremem ama bu bir kaçırılma olayı" şeklinde konuştu.

    Vali Elban bir soru üzerine de, "Bazı ipuçları ve gözaltı var. Çalışmalar titizlikle devam ediyor. Jandarma ve emniyet güçleri yoğun şeliklde çalışıyor. Gözaltı sayısını veremem ama bu bir kaçırılma olayı" şeklinde konuştu.

  8. Leyla Aydemir'in cesedi dün akşam saat 18.45 sıralarında köy merkezine 3 kilometre uzaklıktaki dere yatağında bulunmuştu. Leyla'nın cesedinin bulunduğu yer ilginç. Zira söz konusu dere yatağını arama ekipleri defalarca gözden geçirmişti. 18 günlük aramada bir çok kez ekiplerin taradığı dere yatağında bugün cesedin bulunması kuşku yarattı.

    Leyla Aydemir'in cesedi dün akşam saat 18.45 sıralarında köy merkezine 3 kilometre uzaklıktaki dere yatağında bulunmuştu. Leyla'nın cesedinin bulunduğu yer ilginç. Zira söz konusu dere yatağını arama ekipleri defalarca gözden geçirmişti. 18 günlük aramada bir çok kez ekiplerin taradığı dere yatağında bugün cesedin bulunması kuşku yarattı.

  9. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 4 yaşındaki küçük Leyla'nın cesedinin bulunduğu yere dikkat çekerek 'Leyla bizim arkadaşlarımızın defalarca aradığı bir yerde bulundu. Sanki sonradan oraya getirilmiş gibi bir izlenim var' dedi.

    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 4 yaşındaki küçük Leyla'nın cesedinin bulunduğu yere dikkat çekerek 'Leyla bizim arkadaşlarımızın defalarca aradığı bir yerde bulundu. Sanki sonradan oraya getirilmiş gibi bir izlenim var' dedi.

  10. Balık adamlar aradı: Ağrı Valisi de şu bilgiyi verdi: "Yavrumuz, daha önce AFAD ekipleri ve profesyonel balık adamlar tarafından defalarca bakılan; drone tarafından da defalarca görüntülenen bir yerde bulundu. Eldeki deliller, en fazla birkaç gün önce oraya bırakıldığını gösteriyor... Çay içmek için oraya giden bir köylü tarafından bulundu."

    Balık adamlar aradı: Ağrı Valisi de şu bilgiyi verdi: "Yavrumuz, daha önce AFAD ekipleri ve profesyonel balık adamlar tarafından defalarca bakılan; drone tarafından da defalarca görüntülenen bir yerde bulundu. Eldeki deliller, en fazla birkaç gün önce oraya bırakıldığını gösteriyor... Çay içmek için oraya giden bir köylü tarafından bulundu."

  11. Cesedin bulunduğu dere yatağının 50-60 santimlik bir derinlikte olduğu suyun sığlığı sebebiyle cesedin suyla beraber aşağıya doğru gitmesinin pek olası olmadığı belirlendi. Bu da Leyla'nın cesedinin sonradan getirilip dere yatağına bırakıldığı kanısını güçlendirdi.

    Cesedin bulunduğu dere yatağının 50-60 santimlik bir derinlikte olduğu suyun sığlığı sebebiyle cesedin suyla beraber aşağıya doğru gitmesinin pek olası olmadığı belirlendi. Bu da Leyla'nın cesedinin sonradan getirilip dere yatağına bırakıldığı kanısını güçlendirdi.

  12. ÜSTÜ ÇIPLAKTI BOYNUNDA MAVİ BONCUKLU KOLYESİ DURUYORDU... Erzurum Adli Tıp Kurumunda minik Leyla'nın naaşının otopsi işlemi 3,5 saat sürdü. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre çıplak halde bulunduğu belirtilen Leyla’nın üzerinde sadece fotoğraflarda boynunda takılı olan mavi boncuklu kolyesinin bulunduğu ifade edildi.

    ÜSTÜ ÇIPLAKTI BOYNUNDA MAVİ BONCUKLU KOLYESİ DURUYORDU... Erzurum Adli Tıp Kurumunda minik Leyla'nın naaşının otopsi işlemi 3,5 saat sürdü. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre çıplak halde bulunduğu belirtilen Leyla’nın üzerinde sadece fotoğraflarda boynunda takılı olan mavi boncuklu kolyesinin bulunduğu ifade edildi.

  13. AÇLIKTAN ÖLDÜ: Leyla Aydemir'in kaçırıldıkton sonra katilleri tarafından aç bırakıldığı düşünülüyor. İlk otopsi sonucu küçük Leyla'nın açlıktan öldüğü yönünde. Leyla'nın cesedi bulunduğunda aşırı zayıflığı dikkat çekmişti.

    AÇLIKTAN ÖLDÜ: Leyla Aydemir'in kaçırıldıkton sonra katilleri tarafından aç bırakıldığı düşünülüyor. İlk otopsi sonucu küçük Leyla'nın açlıktan öldüğü yönünde. Leyla'nın cesedi bulunduğunda aşırı zayıflığı dikkat çekmişti.

  14. SIRTINDAKİ YARALAR : Leyla'nın cesedini gören dedesi Zeki Aydemir, "Torunumu bugün ot biçmek için bölgeye giden bir köylü bulmuş. Bize haber verdi. Gidip baktığımızda yüzü suya basılmış şekilde duruyordu. Sırtında yara izleri vardı. Yüzüne bakamadım" dedi. Ağrı Valisi ise yaptığı son dakika açıklamada Leyla'nın darp edilmediğini tecavüz bulgusuna da rastlanmadığını söyledi.

    SIRTINDAKİ YARALAR : Leyla'nın cesedini gören dedesi Zeki Aydemir, "Torunumu bugün ot biçmek için bölgeye giden bir köylü bulmuş. Bize haber verdi. Gidip baktığımızda yüzü suya basılmış şekilde duruyordu. Sırtında yara izleri vardı. Yüzüne bakamadım" dedi. Ağrı Valisi ise yaptığı son dakika açıklamada Leyla'nın darp edilmediğini tecavüz bulgusuna da rastlanmadığını söyledi.

  15. GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİLDİ... 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in cenazesi ailenin isteği üzerine adli tıptan saban saat 05.00'te aileye teslim edildi. Aile cenaze namazını beklemeden Leyla'yı toprağa defnetti.

    GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİLDİ... 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in cenazesi ailenin isteği üzerine adli tıptan saban saat 05.00'te aileye teslim edildi. Aile cenaze namazını beklemeden Leyla'yı toprağa defnetti.

  16. Baba Nihat Aydemir’in bugün öğle yapılması planlanan cenaze için tören istemediğini belirtmesi üzerine Leyla Aydemir’in sabah defnedildiği belirtildi.

    Baba Nihat Aydemir’in bugün öğle yapılması planlanan cenaze için tören istemediğini belirtmesi üzerine Leyla Aydemir’in sabah defnedildiği belirtildi.

  17. AMCASI: 'LEYLA'M, SENİN KANIN YERDE KALMAYACAK'... Bu arada cenazeyle Ağrı'dan Erzurum'a gelen ve güçlükle ayakta durabilen Leyla'nın amcası Yusuf Aydemir, naaş ambulansa konulurken "Leyla'm, senin kanın yerde kalmayacak." ifadesini kullandı.

    AMCASI: 'LEYLA'M, SENİN KANIN YERDE KALMAYACAK'... Bu arada cenazeyle Ağrı'dan Erzurum'a gelen ve güçlükle ayakta durabilen Leyla'nın amcası Yusuf Aydemir, naaş ambulansa konulurken "Leyla'm, senin kanın yerde kalmayacak." ifadesini kullandı.