En İyi 10 Şifalı Bitki

. İşte o bitkilerin bazıları..

  1. Her yerde kolaylıkla bulunan doğal bitkiler birçok hastalığa iyi geliyor. Sizler için doğa da bulunan şifalı bitkileri araştırdık. İşte o bitkilerin bazıları...

    Her yerde kolaylıkla bulunan doğal bitkiler birçok hastalığa iyi geliyor. Sizler için doğa da bulunan şifalı bitkileri araştırdık. İşte o bitkilerin bazıları...

  2. ALTIN OTU  <p>    Yağlı ve tuzlu yiyecekler sonrası oluşan hazımsızlık ve şişkinlik gibi sağlık sorunlarını engeller. Midenin öz suyunu artırarak sindirim problemi yaşayanlara yardımcı olur.

    ALTIN OTU

    Yağlı ve tuzlu yiyecekler sonrası oluşan hazımsızlık ve şişkinlik gibi sağlık sorunlarını engeller. Midenin öz suyunu artırarak sindirim problemi yaşayanlara yardımcı olur.

  3. AYNI SAFA   <p>  Adet düzensizliğine iyi gelir. Eski zamanlarda yara ve darbe sonucu hasara uğramış bölgeye sürülürdü. Ayrıca cilt hastalıklarında kullanılan doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Özellikle kan çıbanlarını yok eder.

    AYNI SAFA

    Adet düzensizliğine iyi gelir. Eski zamanlarda yara ve darbe sonucu hasara uğramış bölgeye sürülürdü. Ayrıca cilt hastalıklarında kullanılan doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Özellikle kan çıbanlarını yok eder.

  4. AYRIK OTU  <p>  Besinlerden kaynaklı bağırsak ve mesande kum ve taş oluşur. Ayrık otu bu sağlık sorununun riskini azaltır. Ayrıca İltahaplı hastalıklarda doğal ilaç olarak kullanılır. Bilinen en yaygın özelliği ise İdrara söktürücü olmasıdır.

    AYRIK OTU

    Besinlerden kaynaklı bağırsak ve mesande kum ve taş oluşur. Ayrık otu bu sağlık sorununun riskini azaltır. Ayrıca İltahaplı hastalıklarda doğal ilaç olarak kullanılır. Bilinen en yaygın özelliği ise İdrara söktürücü olmasıdır.

  5. ÇARKIFELEK  <p>  Spazma ve yüksek tansiyona iyi gelir.&#8203;    Stres, anksiyete ve depresyon gibi psikolojik olumsuzluklarda serotonin seviyesini yükseltir.    Sakinleştirici ilaçların yapımında kullanılır.

    ÇARKIFELEK

    Spazma ve yüksek tansiyona iyi gelir.​ Stres, anksiyete ve depresyon gibi psikolojik olumsuzluklarda serotonin seviyesini yükseltir. Sakinleştirici ilaçların yapımında kullanılır.

  6. CEZAYİR MENEKŞESİ<p>    Besin değeri yüksek topraklarda yetişen bu bitkinin en belirgin özelliği mikrop öldürücü olmasıdır. Sinir ssiteminin hasar uğramış hücrelerini yenileyerek stres ve sinirlilik gibi rahatsızlıkların riskini önler.

    CEZAYİR MENEKŞESİ

    Besin değeri yüksek topraklarda yetişen bu bitkinin en belirgin özelliği mikrop öldürücü olmasıdır. Sinir ssiteminin hasar uğramış hücrelerini yenileyerek stres ve sinirlilik gibi rahatsızlıkların riskini önler.

  7. DARI FÜLFÜL  <p>  Özellikle kış aylarında yaşanan enfeksiyon hastalıklarına karşı vücudun direncini artırır. Ağızda sakız gibi çiğnerseniz hem ağız kokusunu engeller hem de diş sağlığını korur.

    DARI FÜLFÜL

    Özellikle kış aylarında yaşanan enfeksiyon hastalıklarına karşı vücudun direncini artırır. Ağızda sakız gibi çiğnerseniz hem ağız kokusunu engeller hem de diş sağlığını korur.

  8. DENİZ BÖRÜLCESİ<p>    - Guatr hastalığına iyi gelir.<p>    - İdrar attırır.<p>    - Vücuda kuvvet verir.

    DENİZ BÖRÜLCESİ

    - Guatr hastalığına iyi gelir.

    - İdrar attırır.

    - Vücuda kuvvet verir.

  9. EBEGÜMECİ<p>    - Alerjiye iyi gelir.<p>    - Gözlerdeki şişliği indirmek için kompres yapılır

    EBEGÜMECİ

    - Alerjiye iyi gelir.

    - Gözlerdeki şişliği indirmek için kompres yapılır

  10. FUNDA YAPRAĞI<p>    - Kanı temizler.<p>    - Ağrıyı keser.<p>    - Ödemi atar.<p>    - Zayıflamak için yararlıdır.    <p>- Kasları güçlendirir.    - İdrarı söktürür.

    FUNDA YAPRAĞI

    - Kanı temizler.

    - Ağrıyı keser.

    - Ödemi atar.

    - Zayıflamak için yararlıdır.

    - Kasları güçlendirir. - İdrarı söktürür.

  11. KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI<p>    - E vitamini içerir.<p>    - Kasların bağ dokularını güçlendirir.    <p>- Çinko, bakır, magnezyum, mineral ve selenyum içerir

    KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI

    - E vitamini içerir.

    - Kasların bağ dokularını güçlendirir.

    - Çinko, bakır, magnezyum, mineral ve selenyum içerir