İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Erdoğan Leyla'nın Babasını Arayınca Ortaya Çıktı!

Erdoğan Leyla'nın babasını arayınca ortaya çıktı!

  1. AĞRI'da kaçırıldıktan sonra aç bırakılarak öldürülen Leyla'yla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat devreye girdi. Baba Nihat Aydemir'i arayan Erdoğan, katil zanlılarının yakalanması için söz verdi. Acılı baba Nihat Aydemir Erdoğan ile olan görüşmesini ve kızının cenazesini görünce kahrolduğu detayı da ilk kez anlatttı.

    AĞRI'da kaçırıldıktan sonra aç bırakılarak öldürülen Leyla'yla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat devreye girdi. Baba Nihat Aydemir'i arayan Erdoğan, katil zanlılarının yakalanması için söz verdi. Acılı baba Nihat Aydemir Erdoğan ile olan görüşmesini ve kızının cenazesini görünce kahrolduğu detayı da ilk kez anlatttı.

  2. ERDOĞAN TALİMAT VERDİ: Kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ailesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonla aradı. Erdoğan ile yaptıkları görüşmeyi anlatan baba Nihat Aydemir, "Cumhurbaşkanımız aradı. 'Kardeşim sen hiç merak etme ne gerekiyorsa yapılacak. Ben takipçisiyim. Allah'ın izniyle bulacağız failleri. Herkese gerekli talimatlar verildi' dedi. Bizim umudumuz var. Allah'ın izniyle o cani bulunacak. Cumhurbaşkanı söz verdi, ona güveniyoruz" dedi.

    ERDOĞAN TALİMAT VERDİ: Kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ailesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonla aradı. Erdoğan ile yaptıkları görüşmeyi anlatan baba Nihat Aydemir, "Cumhurbaşkanımız aradı. 'Kardeşim sen hiç merak etme ne gerekiyorsa yapılacak. Ben takipçisiyim. Allah'ın izniyle bulacağız failleri. Herkese gerekli talimatlar verildi' dedi. Bizim umudumuz var. Allah'ın izniyle o cani bulunacak. Cumhurbaşkanı söz verdi, ona güveniyoruz" dedi.

  3. ERDOĞAN ARAYINCA BABA İLK KEZ ANLATTI: Erdoğan ile konuşan Baba Aydemir, Leyla'nın cenazesi geldiğinde gözlerinin açık olduğunu söyledi. Leyla'nın annesi kızının gözlerini kapatmaya uğraşmış ancak başaramamış. Baba Aydemir, "Leyla gözü açık geldi. Annesi kapatamadı, ben kapattım. Allah o adamın ocağını yıksın" dedi.

    ERDOĞAN ARAYINCA BABA İLK KEZ ANLATTI: Erdoğan ile konuşan Baba Aydemir, Leyla'nın cenazesi geldiğinde gözlerinin açık olduğunu söyledi. Leyla'nın annesi kızının gözlerini kapatmaya uğraşmış ancak başaramamış. Baba Aydemir, "Leyla gözü açık geldi. Annesi kapatamadı, ben kapattım. Allah o adamın ocağını yıksın" dedi.

  4. SÜT VERMEDİLER : Acılı babanın kahrolduğu bir diğer nokta ise küçük Leyla'nın açlıktan ölmesi. Nihat Aydemir kızının aç olduğunu hissettiğini belirterek şunları anlattı:  - "Çocuk açlıktan ölmüş. Çocuğuma süt verin dedim, süt de vermediler. Elbisesini çıkarıp, getirip dereye atmışlar. Yemek yiyemiyordum, Leyla'nın aç olduğunu hissediyordum. Niye 'yemiyorsun' diyorlardı. Kızım açtır diyordum.

    SÜT VERMEDİLER : Acılı babanın kahrolduğu bir diğer nokta ise küçük Leyla'nın açlıktan ölmesi. Nihat Aydemir kızının aç olduğunu hissettiğini belirterek şunları anlattı: - "Çocuk açlıktan ölmüş. Çocuğuma süt verin dedim, süt de vermediler. Elbisesini çıkarıp, getirip dereye atmışlar. Yemek yiyemiyordum, Leyla'nın aç olduğunu hissediyordum. Niye 'yemiyorsun' diyorlardı. Kızım açtır diyordum.

  5. İDAMI HAK ETTİLER : -'Cumhurbaşkanımıza da söyledim. Çocuğumu kaçıran kimse o cani yakalansın, yaptığının hesabını versin. İnsan 100 kişi öldürür, yine bunu yapmaz. Küçücük çocuktan ne istedi? Leylam melektir. Benim bir musibetim yok. Çocuğumu açlıktan öldürdün oraya attın. Allah rızası için bir yere bırakın dedim. Böyle bir vicdan var mı? Bunu yapanlar idamı hak etti."

    İDAMI HAK ETTİLER : -'Cumhurbaşkanımıza da söyledim. Çocuğumu kaçıran kimse o cani yakalansın, yaptığının hesabını versin. İnsan 100 kişi öldürür, yine bunu yapmaz. Küçücük çocuktan ne istedi? Leylam melektir. Benim bir musibetim yok. Çocuğumu açlıktan öldürdün oraya attın. Allah rızası için bir yere bırakın dedim. Böyle bir vicdan var mı? Bunu yapanlar idamı hak etti."

  6. LEYLA'YI KİM ÖLDÜRDÜ? : İnsanlık dışı bir şekilde küçük kızı aç bırakarak öldüren katil ya da katil zanlılarına ilişkin hala ortada net bir bilgi ve iz yok. Olayla ilgili gözaltına alınan medyum kadın da serbest bırakıldı. Türkiye esrarengiz bir hal alan Leyla cinayetinin aydınlatılmasını bekliyor.

    LEYLA'YI KİM ÖLDÜRDÜ? : İnsanlık dışı bir şekilde küçük kızı aç bırakarak öldüren katil ya da katil zanlılarına ilişkin hala ortada net bir bilgi ve iz yok. Olayla ilgili gözaltına alınan medyum kadın da serbest bırakıldı. Türkiye esrarengiz bir hal alan Leyla cinayetinin aydınlatılmasını bekliyor.

  7. 'MAVİ GÖZLERİNE KURBAN OLURUM': Anne Şükran Aydemir dün Leyla'nın mezarına gitti. Toprağa sarılarak uzun süre ayrılmayan Aydemir, "Ciğerim yanıyor kuzum, nasıl kıydılar sana. Mavi gözlerine kurban olurum" diyerek Kürtçe ağıt yaktı.

    'MAVİ GÖZLERİNE KURBAN OLURUM': Anne Şükran Aydemir dün Leyla'nın mezarına gitti. Toprağa sarılarak uzun süre ayrılmayan Aydemir, "Ciğerim yanıyor kuzum, nasıl kıydılar sana. Mavi gözlerine kurban olurum" diyerek Kürtçe ağıt yaktı.

  8. MEZARINA ZİYARETÇİ AKINI: Dün vatandaşlar da Leyla'nın mezarını ziyaret etti. 15 yaşındaki Hilal Tatlı, "7 kardeşiz. Küçük kardeşlerim de var. Acıktıklarında nasıl ağladıklarını biliyorum. O çocuğu 10 gün aç bırakmalarını aklım almıyor" dedi.

    MEZARINA ZİYARETÇİ AKINI: Dün vatandaşlar da Leyla'nın mezarını ziyaret etti. 15 yaşındaki Hilal Tatlı, "7 kardeşiz. Küçük kardeşlerim de var. Acıktıklarında nasıl ağladıklarını biliyorum. O çocuğu 10 gün aç bırakmalarını aklım almıyor" dedi.

  9. AMCADAN TEPKİ: Sosyal medyada, Leyla'yı kaçırıp öldürdüğü ve bu nedenle tutuklandığı iddia edilen ve HDP milletvekilleriyle fotoğrafları paylaşılan, Nihat Aydemir'in kuzeni Mehmet Aydemir ise "Bizim yüreğimiz yanıyor, canımız yanıyor. Yavrumuz gitti. Sosyal medya üzerinden 'katil amcası çıktı, tutuklandı' gibi haberlerle canımızı daha da acıtıyorlar" dedi. Leyla'nın amcası Yusuf Aydemir de iddialarla ilgili Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

    AMCADAN TEPKİ: Sosyal medyada, Leyla'yı kaçırıp öldürdüğü ve bu nedenle tutuklandığı iddia edilen ve HDP milletvekilleriyle fotoğrafları paylaşılan, Nihat Aydemir'in kuzeni Mehmet Aydemir ise "Bizim yüreğimiz yanıyor, canımız yanıyor. Yavrumuz gitti. Sosyal medya üzerinden 'katil amcası çıktı, tutuklandı' gibi haberlerle canımızı daha da acıtıyorlar" dedi. Leyla'nın amcası Yusuf Aydemir de iddialarla ilgili Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

  10. Ağrı kent merkezinde oturan Nihat ve Şükran Aydemir çiftinin, bayramın birinci günü gittikleri Bezirhane köyünde kaybolan kızları Leyla'yı arama çalışmalarının 18. gününde acı haber gelmişti. Arama çalışmaları sonucu Bezirhan köyünde minik Leyla'nın cansız bedenine ulaşılmıştı.

    Ağrı kent merkezinde oturan Nihat ve Şükran Aydemir çiftinin, bayramın birinci günü gittikleri Bezirhane köyünde kaybolan kızları Leyla'yı arama çalışmalarının 18. gününde acı haber gelmişti. Arama çalışmaları sonucu Bezirhan köyünde minik Leyla'nın cansız bedenine ulaşılmıştı.

  11. BU DEREDE BULUNMUŞTU : Leyla'nın cesedi köyüne 2 buçuk ila 3 kilometre uzaklıkta bulunan bir dere yatağının üst bölgesinde bulunduğu öğrenilmişti. Defalarca aranmış olan dereye Leyla'nın cesedinin sonradan getirilip bırakıldığı tahmin ediliyordu.

    BU DEREDE BULUNMUŞTU : Leyla'nın cesedi köyüne 2 buçuk ila 3 kilometre uzaklıkta bulunan bir dere yatağının üst bölgesinde bulunduğu öğrenilmişti. Defalarca aranmış olan dereye Leyla'nın cesedinin sonradan getirilip bırakıldığı tahmin ediliyordu.

  12. İLK OTOPSİ SONUCU : Leyla için yapılan ilk otopsinin sonuçları herkesi kahretmişti. Küçük Leyla aç bırakılarak öldürülmüştü. Leyla'nın cesedinde cinsel istismar ya da darp izine rastlanmamıştı.

    İLK OTOPSİ SONUCU : Leyla için yapılan ilk otopsinin sonuçları herkesi kahretmişti. Küçük Leyla aç bırakılarak öldürülmüştü. Leyla'nın cesedinde cinsel istismar ya da darp izine rastlanmamıştı.

  13. VALİ NE DEMİŞTİ ?: Ağrı Valisi Süleyman Elban, 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla'nın otopsi raporuyla ilgili açıklamalarında şu bilgileri vermişti:  "Otopsi ve değerlendirmeler neticesinde yavrumuzun kaybolduktan sonra 8-10 gün içerisinde ölmüş olduğu sonucuna varıldı. Daha sonra da, bir yerde bekletilmiş ve bulunmasından 2-3 gün önce de, bulunduğu suyun içerisine bırakılmış. Ölüm nedeni, 8-10 gün aç bırakılması. Çocuğun cesedinde herhangi bir darp ve yaralama izi mevcut değil. O süre zarfında vahşi hayvan yaralaması da söz konusu değil. Vücudundaki izler güneş yanığı. Çocukla ilgili herhangi bir istismar, tecavüz emaresi de yok."

    VALİ NE DEMİŞTİ ?: Ağrı Valisi Süleyman Elban, 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla'nın otopsi raporuyla ilgili açıklamalarında şu bilgileri vermişti: "Otopsi ve değerlendirmeler neticesinde yavrumuzun kaybolduktan sonra 8-10 gün içerisinde ölmüş olduğu sonucuna varıldı. Daha sonra da, bir yerde bekletilmiş ve bulunmasından 2-3 gün önce de, bulunduğu suyun içerisine bırakılmış. Ölüm nedeni, 8-10 gün aç bırakılması. Çocuğun cesedinde herhangi bir darp ve yaralama izi mevcut değil. O süre zarfında vahşi hayvan yaralaması da söz konusu değil. Vücudundaki izler güneş yanığı. Çocukla ilgili herhangi bir istismar, tecavüz emaresi de yok."