Migren Ağrılarına Doğal Tedavi

İşte migren ağrılarına iyi gelen akupunktur hakkında bilmeniz gerekenler...

  1. Migren ağrısı, gündelik hayatı ve iş hayatını etkilediğinden bir an önce kurtulmak istenir. Sizler için bu ağrılardan kurtulmanın doğal çözümünü araştırdık. İşte migren ağrılarına iyi gelen akupunktur hakkında bilmeniz gerekenler...

    Migren ağrısı, gündelik hayatı ve iş hayatını etkilediğinden bir an önce kurtulmak istenir. Sizler için bu ağrılardan kurtulmanın doğal çözümünü araştırdık. İşte migren ağrılarına iyi gelen akupunktur hakkında bilmeniz gerekenler...

  2. Migren bir baş ağrısı değildir. Şiddetli zonklama, tekrarlayan baş ağrısı atakları ile seyreden kronik bir hastalıktır.Ağrılar günün her saatinde görülebilir. Bazen de ayda bir kez görülür. Bazı kişilerde ise haftada 2-3 kez hissedilir. Migren ağrısına bulantı, kusma, baş dönmesi, ışık ve sese hassasiyet ve görme sorunları da eşlik eder.

    Migren bir baş ağrısı değildir. Şiddetli zonklama, tekrarlayan baş ağrısı atakları ile seyreden kronik bir hastalıktır.Ağrılar günün her saatinde görülebilir. Bazen de ayda bir kez görülür. Bazı kişilerde ise haftada 2-3 kez hissedilir. Migren ağrısına bulantı, kusma, baş dönmesi, ışık ve sese hassasiyet ve görme sorunları da eşlik eder.

  3. Yapılan araştırmalara göre beyindeki belirli maddeler ya da olaylar, beynin kimyasal dengesini bozarak migreni tetikleyebilir. Kandaki seratonin miktarı ise migren esnasında dalgalanır. Seratonin, baş ağrısından önce çoğalır, ağrı geldiğinde ise azalır.

    Yapılan araştırmalara göre beyindeki belirli maddeler ya da olaylar, beynin kimyasal dengesini bozarak migreni tetikleyebilir. Kandaki seratonin miktarı ise migren esnasında dalgalanır. Seratonin, baş ağrısından önce çoğalır, ağrı geldiğinde ise azalır.

  4. Her yaşta görülebilen migren, kişiye bağlı olarak kısa ve uzun aralıklarla kendini tekrarlayabilir. Migren %90 oranında kadınlarda görülür ve kalıtımla geçebilen bir hastalıktır.

    Her yaşta görülebilen migren, kişiye bağlı olarak kısa ve uzun aralıklarla kendini tekrarlayabilir. Migren %90 oranında kadınlarda görülür ve kalıtımla geçebilen bir hastalıktır.

  5. Migreni tetikleyen faktörler ise; stres, açlık, gürültü, öğün atlama, uyku düzensizlikleri, yorucu aktivite, ağır koku, sigara, alkol, hava değişimi ve adet dönemidir.

    Migreni tetikleyen faktörler ise; stres, açlık, gürültü, öğün atlama, uyku düzensizlikleri, yorucu aktivite, ağır koku, sigara, alkol, hava değişimi ve adet dönemidir.

  6. Migren tedavisinde yaygın olarak kullanılan akupunktur yöntemi, %90 başarılı sonuçlanıyor. Akupunktur, beyinde salgılanan endorfin adı verilen morfin benzeri maddenin salınımını sağlayarak akut ağrının önüne geçer. Bunun ötesinde limbik sistemi regüle ederek oluşabilecek yeni atakların önüne geçer. Diğer bir etkisi ise düşük ağrı eşiğini yükseltmesidir.

    Migren tedavisinde yaygın olarak kullanılan akupunktur yöntemi, %90 başarılı sonuçlanıyor. Akupunktur, beyinde salgılanan endorfin adı verilen morfin benzeri maddenin salınımını sağlayarak akut ağrının önüne geçer. Bunun ötesinde limbik sistemi regüle ederek oluşabilecek yeni atakların önüne geçer. Diğer bir etkisi ise düşük ağrı eşiğini yükseltmesidir.