Haftanın Filmleri (13 Temmuz 2018)

Haftanın filmleri (13 Temmuz 2018)

  1. Gökdelen  <p>  İşin içinde bir gökdelen bir de Dwayne Johnson olunca, kim kime çıkıyor, hangisi daha kuvvetli, gökdelen mi Dwayne mi? soruları beynimde çalkalanıyor. Sinemanın her halini seven biri olarak yüksekten atlamalı, bol efektli, heyecan dozu yüksek bu macerayı izleyin derim. Rawson Marshall Thurber'ın yazıp yönettiği ve fragmanı tartışma konusu olan filmde Dwayne Johnson, gökdelenlerin güvenliği için çalışan Will Ford'a hayat veriyor.

    Gökdelen

    İşin içinde bir gökdelen bir de Dwayne Johnson olunca, kim kime çıkıyor, hangisi daha kuvvetli, gökdelen mi Dwayne mi? soruları beynimde çalkalanıyor. Sinemanın her halini seven biri olarak yüksekten atlamalı, bol efektli, heyecan dozu yüksek bu macerayı izleyin derim. Rawson Marshall Thurber'ın yazıp yönettiği ve fragmanı tartışma konusu olan filmde Dwayne Johnson, gökdelenlerin güvenliği için çalışan Will Ford'a hayat veriyor.

  2. Cici Babam<p>      İkinci kez vizyonda bu hafta. Eve dönüş yolunda bir adamı arabanıza aldığınızı, türlü leş espriler yaptığınız sohbetin sonunda onun cici babanız olduğunu düşünün. Üstelik bir köydesiniz. İşte bu komedide cici baba katili olmamak için çabalayan 3 kardeşin macerasını izleyeceğiz. Bir seyyah, derviş, hippi ruhlu cici babayı Mahir İpek, ailenin diğer fertlerini Onur Buldu, Onur Atilla, Meltem Yılmazkaya, Derya Karadaş ve Yasemin Conka canlandırıyor. Filmin yönetmeni Meltem Bozoflu.

    Cici Babam

    İkinci kez vizyonda bu hafta. Eve dönüş yolunda bir adamı arabanıza aldığınızı, türlü leş espriler yaptığınız sohbetin sonunda onun cici babanız olduğunu düşünün. Üstelik bir köydesiniz. İşte bu komedide cici baba katili olmamak için çabalayan 3 kardeşin macerasını izleyeceğiz. Bir seyyah, derviş, hippi ruhlu cici babayı Mahir İpek, ailenin diğer fertlerini Onur Buldu, Onur Atilla, Meltem Yılmazkaya, Derya Karadaş ve Yasemin Conka canlandırıyor. Filmin yönetmeni Meltem Bozoflu.

  3. Terminal<p>      &#8220;Ben Tonya&#8221; filminde rüştünü ispat eden Margot Robbie kariyerine acımasız ve çok çekici Annie rolünde göz doldurduğu filmiyle devam ediyor. Karanlık ve bilinmeyen bir şehirde devasa bir tren garının restoranında garson olarak çalışan Annie&#8217;nin şehir kadar gizemli ve karanlık hayatını Vaughn Stein kameraya alıyor.

    Terminal

    “Ben Tonya” filminde rüştünü ispat eden Margot Robbie kariyerine acımasız ve çok çekici Annie rolünde göz doldurduğu filmiyle devam ediyor. Karanlık ve bilinmeyen bir şehirde devasa bir tren garının restoranında garson olarak çalışan Annie’nin şehir kadar gizemli ve karanlık hayatını Vaughn Stein kameraya alıyor.

  4. Bende Kal<p>      Utku Uçar'ın yazıp yönettiği Bende Kal, bir berber dükkanı işleten Fikret ile bir grup arkadaşının bir olaylar silsilesi sonucu mafyayla karşı karşıya gelmesini anlatıyor. Süheyl Uygur, Ruhi Sarı ve Sadi Celil Cengiz başrolde.

    Bende Kal

    Utku Uçar'ın yazıp yönettiği Bende Kal, bir berber dükkanı işleten Fikret ile bir grup arkadaşının bir olaylar silsilesi sonucu mafyayla karşı karşıya gelmesini anlatıyor. Süheyl Uygur, Ruhi Sarı ve Sadi Celil Cengiz başrolde.

  5. Mary Shelley<p>      Ünlü Frankenstein romanının yazarı bir kadındı ve o kadın dünyayı o hikayeyi bir erkeğin yazmadığına ikna etmeye çalıştı. Mary Godwin Wollstonecraft'ın 16 yaşındayken 1814&#8217;te tanıştığı şair Percy Bysshe Shelley ilişkisini, ikilinin dengesiz, romantik ve kaotik aşkını, evliği sonrasında Mary Shelley adını alan bu yürekli kadının, şair kocasından daha iyi bir eser çıkaramayacağına dair varılan önyargıyı yıkma çabalarını izleyeceksiniz. Haifaa Al-Mansour&#8217;un yönettiği filmde Elle Fanning ve Douglas Booth başrolde.

    Mary Shelley

    Ünlü Frankenstein romanının yazarı bir kadındı ve o kadın dünyayı o hikayeyi bir erkeğin yazmadığına ikna etmeye çalıştı. Mary Godwin Wollstonecraft'ın 16 yaşındayken 1814’te tanıştığı şair Percy Bysshe Shelley ilişkisini, ikilinin dengesiz, romantik ve kaotik aşkını, evliği sonrasında Mary Shelley adını alan bu yürekli kadının, şair kocasından daha iyi bir eser çıkaramayacağına dair varılan önyargıyı yıkma çabalarını izleyeceksiniz. Haifaa Al-Mansour’un yönettiği filmde Elle Fanning ve Douglas Booth başrolde.

  6. Otel Transilvanya 3: Yaz Tatili<p>      Adams Ailesi filmleri ve dizisiyle büyümüş biri olarak, Dracula ve ailesi bana her zaman sempatik gelmiştir. Dünyaya da öyle gelmiş belli ki. Hikaye bu kez Transilvanya&#8217;daki otelin dışında. Çok yorulan Dracula&#8217;ya kızından süpriz bir tatil hediyesi geliyor. Dünyanın en büyük gemisinde lüks bir tatile çıkıyor, birbirinden orjinal canavarlar. İlk iki filmde olduğu gibi Genndy Tartakovsky yine yönetmen koltuğunda.

    Otel Transilvanya 3: Yaz Tatili

    Adams Ailesi filmleri ve dizisiyle büyümüş biri olarak, Dracula ve ailesi bana her zaman sempatik gelmiştir. Dünyaya da öyle gelmiş belli ki. Hikaye bu kez Transilvanya’daki otelin dışında. Çok yorulan Dracula’ya kızından süpriz bir tatil hediyesi geliyor. Dünyanın en büyük gemisinde lüks bir tatile çıkıyor, birbirinden orjinal canavarlar. İlk iki filmde olduğu gibi Genndy Tartakovsky yine yönetmen koltuğunda.

  7. Dehşet Yolu<p>      Dehşet Treni ve Versus filmlerini izlemediyseniz bir an önce izlemeniz gereken yönetmen Ryûhei Kitamura&#8217;dan rahatsız edici bir film daha. Haftanın korku gerilim türünde izlenesi filmi. Bir grup genç, bir trafik kazası, ıssız bir yer ve sırayla ölümler şeklinde özetlenebilecek hikayede yönetmenin izleyiciyle ince ince hatta bazen göstere göstere alay eden tarzına yine hayran kalacaksınız.

    Dehşet Yolu

    Dehşet Treni ve Versus filmlerini izlemediyseniz bir an önce izlemeniz gereken yönetmen Ryûhei Kitamura’dan rahatsız edici bir film daha. Haftanın korku gerilim türünde izlenesi filmi. Bir grup genç, bir trafik kazası, ıssız bir yer ve sırayla ölümler şeklinde özetlenebilecek hikayede yönetmenin izleyiciyle ince ince hatta bazen göstere göstere alay eden tarzına yine hayran kalacaksınız.

  8. Şeytan Kulesi<p>      Andrew Wiest'in yönetmenliğini üstlendiği The Forlorned, gördüğü ilan üzerine deniz feneri onarım işi için bir adaya giden Tom Doherty'nin lanetlendiği deniz fenerinde, geçmişiyle yüzleşmesini konu ediniyor.

    Şeytan Kulesi

    Andrew Wiest'in yönetmenliğini üstlendiği The Forlorned, gördüğü ilan üzerine deniz feneri onarım işi için bir adaya giden Tom Doherty'nin lanetlendiği deniz fenerinde, geçmişiyle yüzleşmesini konu ediniyor.

  9. Deniz Kıyısındaki Ev<p>      Geçtiğimiz yılın festival filmlerinin pek çoğunda hikaye mutlaka bir yanıyla mülteci meselesine eğildi. O filmlerden biri olan Deniz Kıyısındaki Ev söylenmemiş sözlerle dolu bir ailenin, koya gelen davetsiz misafirlerle birlikte dönüşen hikayesini mercek altına alıyor. Filmi Robert Guédiguian yönetiyor.

    Deniz Kıyısındaki Ev

    Geçtiğimiz yılın festival filmlerinin pek çoğunda hikaye mutlaka bir yanıyla mülteci meselesine eğildi. O filmlerden biri olan Deniz Kıyısındaki Ev söylenmemiş sözlerle dolu bir ailenin, koya gelen davetsiz misafirlerle birlikte dönüşen hikayesini mercek altına alıyor. Filmi Robert Guédiguian yönetiyor.

  10. Kapalak Kızı<p>      İzlediğim bütün yerkli korkularda başa şu not düşülür: Gerçek bir hikayeden alıntıdır. O zaman yaşamamız bir mucize bence. Neyse... YouTube'da korku ve paranormal video içerikleriyle tanınan Nova Prospekt, beğenilen paylaşımı Kapalak Kızı'nın hikâyesini beyaz perdeye taşıyor. Tabi ki gerçek bir hikayeden...

    Kapalak Kızı

    İzlediğim bütün yerkli korkularda başa şu not düşülür: Gerçek bir hikayeden alıntıdır. O zaman yaşamamız bir mucize bence. Neyse... YouTube'da korku ve paranormal video içerikleriyle tanınan Nova Prospekt, beğenilen paylaşımı Kapalak Kızı'nın hikâyesini beyaz perdeye taşıyor. Tabi ki gerçek bir hikayeden...