İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Facebook Profilinizden Hemen Bunu Kaldırın!

Facebook profilinizden hemen bunu kaldırın! Dikkat...

  1. Az sonra açıklayacağımız her şeyi dikkatlice okuyun. Facebook profilinizde eğer bu saydıklarımız varsa hemen silin, başınız yanmasın!

    Az sonra açıklayacağımız her şeyi dikkatlice okuyun. Facebook profilinizde eğer bu saydıklarımız varsa hemen silin, başınız yanmasın!

  2. Doğum gününüzü kaldırın!<p>      Doğum gününüz de tıpkı adınız, soyadınız ve adresiniz gibi, dolandırıcıların sizin banka hesap bilgilerinize ulaşırken kullanabileceği detaylardan sadece biri...

    Doğum gününüzü kaldırın!

    Doğum gününüz de tıpkı adınız, soyadınız ve adresiniz gibi, dolandırıcıların sizin banka hesap bilgilerinize ulaşırken kullanabileceği detaylardan sadece biri...

  3. Telefon numaranız<p>      En iyi ihtimalle, gizli bir hayranınız sizin rızanızı almadan size ulaşabilir. En kötü senaryo ise sizi her an rahatsız edebilecek bir takıntılı hayran ile uğraşmak zorunda kalmak...

    Telefon numaranız

    En iyi ihtimalle, gizli bir hayranınız sizin rızanızı almadan size ulaşabilir. En kötü senaryo ise sizi her an rahatsız edebilecek bir takıntılı hayran ile uğraşmak zorunda kalmak...

  4. Çocuklarınızın fotoğrafını kaldırın<p>      Oxford İnternet Enstitüsü yöneticilerinden Victoria Nash, bu konudaki 'rıza' ile ilgili olarak yetişkinlere şu soruyu yöneltiyor: Çocuklar daha ileriki bir tarihte, kendileriyle ilgili online olarak hangi tür bilgileri görmek isteyecekler? Önceki jenerasyonlar bu konuyu hiç düşünmemişti ancak internetin ve sosyal medyanın hızla yayılmasıyla bu soru çok daha önemli bir hale geldi.

    Çocuklarınızın fotoğrafını kaldırın

    Oxford İnternet Enstitüsü yöneticilerinden Victoria Nash, bu konudaki 'rıza' ile ilgili olarak yetişkinlere şu soruyu yöneltiyor: Çocuklar daha ileriki bir tarihte, kendileriyle ilgili online olarak hangi tür bilgileri görmek isteyecekler? Önceki jenerasyonlar bu konuyu hiç düşünmemişti ancak internetin ve sosyal medyanın hızla yayılmasıyla bu soru çok daha önemli bir hale geldi.

  5. Yer bildirimi  <p>    Yer bildirim servisleri yalnızca Android ve iPhone telefonlarda kullanılabiliyor. Online teknoloji dergisi TechCrunch, 500 milyondan fazla kişinin Facebook'a yalnızca telefonundan eriştiğine dikkat çekiyor ve bu kişilerin online olarak yer bildirimi yapabileceğine dikkat çekiyor. Bu da size zarar vermek isteyen ya da istemeyen herhangi birinin, sizin nerede olduğunuzu öğrenmesi demek.

    Yer bildirimi

    Yer bildirim servisleri yalnızca Android ve iPhone telefonlarda kullanılabiliyor. Online teknoloji dergisi TechCrunch, 500 milyondan fazla kişinin Facebook'a yalnızca telefonundan eriştiğine dikkat çekiyor ve bu kişilerin online olarak yer bildirimi yapabileceğine dikkat çekiyor. Bu da size zarar vermek isteyen ya da istemeyen herhangi birinin, sizin nerede olduğunuzu öğrenmesi demek.

  6. FOTOĞRAFLARDAKİ YER BİLDİRİMLERİ<p>      Evdeki bir fotoğrafınıza yer bildirimi yapmanız, ev adresinizin ifşa edilmesi anlamına geliyor...

    FOTOĞRAFLARDAKİ YER BİLDİRİMLERİ

    Evdeki bir fotoğrafınıza yer bildirimi yapmanız, ev adresinizin ifşa edilmesi anlamına geliyor...

  7. İLİŞKİ DURUMUNUZ<p>      Eğer yeni bir ilişkiniz varsa ve heyecanlıysanız, bunu Facebook üzerinde paylaşmayın. Çünkü işler yolunda gitmez ve "ilişkisi var" durumundan "bekar"a geçmek zorunda kalırsanız, bu sizi olduğunuzdan daha fazla üzebilir...

    İLİŞKİ DURUMUNUZ

    Eğer yeni bir ilişkiniz varsa ve heyecanlıysanız, bunu Facebook üzerinde paylaşmayın. Çünkü işler yolunda gitmez ve "ilişkisi var" durumundan "bekar"a geçmek zorunda kalırsanız, bu sizi olduğunuzdan daha fazla üzebilir...

  8. KREDİ KARTI BİLGİLERİNİZ  <p>    Kredi kartı bilgileriniz kayıtlıysa, hesabınız çalındığı takdirde istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz...

    KREDİ KARTI BİLGİLERİNİZ

    Kredi kartı bilgileriniz kayıtlıysa, hesabınız çalındığı takdirde istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz...

  9. UÇAK BİLETİ BİLGİLERİNİZ<p>      Uçak biletinin gidiş-dönüş noktalarını fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşmak, tatilinize dair övünç duyacağınız ritüellerden biri ancak dikkatli olun! Uçak biletinin üzerinde yer alan ve size özel olan barkod, havayolu şirketinize verdiğiniz tüm özel bilgilerin açığa çıkmasına neden olabilir.

    UÇAK BİLETİ BİLGİLERİNİZ

    Uçak biletinin gidiş-dönüş noktalarını fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşmak, tatilinize dair övünç duyacağınız ritüellerden biri ancak dikkatli olun! Uçak biletinin üzerinde yer alan ve size özel olan barkod, havayolu şirketinize verdiğiniz tüm özel bilgilerin açığa çıkmasına neden olabilir.

  10. FACEBOOK'LA İLGİLİ HİÇ BİLMEDİĞİNİZ SIRA DIŞI BİLGİLER<p>      1.5 milyarı aşkın kullanıcısı olan Facebook'ta 40 milyonu aşkın profilin sahibi şu an yaşamıyor.

    FACEBOOK'LA İLGİLİ HİÇ BİLMEDİĞİNİZ SIRA DIŞI BİLGİLER

    1.5 milyarı aşkın kullanıcısı olan Facebook'ta 40 milyonu aşkın profilin sahibi şu an yaşamıyor.

  11. Hackerlar her gün ortalama 600.000 profil sayfasını ele geçirmeye çalışılıyor.

    Hackerlar her gün ortalama 600.000 profil sayfasını ele geçirmeye çalışılıyor.

  12. Facebook 8 yıldır Çin genelinde yasak; VPN ile bile girmek her zaman mümkün değil!

    Facebook 8 yıldır Çin genelinde yasak; VPN ile bile girmek her zaman mümkün değil!

  13. Acı ama gerçek: Her 3 kişiden 1'i Facebook ziyaretlerinden sonra kendi hayatlarından memnuniyetsizlik duyuyor.

    Acı ama gerçek: Her 3 kişiden 1'i Facebook ziyaretlerinden sonra kendi hayatlarından memnuniyetsizlik duyuyor.

  14. Facebook'un ilk yıllarında kayıt olanlar hatırlayacaktır: Facebook'un ilk "yüzü" Al Pacino'ydu

    Facebook'un ilk yıllarında kayıt olanlar hatırlayacaktır: Facebook'un ilk "yüzü" Al Pacino'ydu

  15. Facebook'un ağırlıklı olarak mavi olmasının nedeni, kurucusu olan Mark Zuckerberg'in renk körü olması. Kırmızı-yeşil körlüğü olan Mark'ın en net gördüğü renk mavi.

    Facebook'un ağırlıklı olarak mavi olmasının nedeni, kurucusu olan Mark Zuckerberg'in renk körü olması. Kırmızı-yeşil körlüğü olan Mark'ın en net gördüğü renk mavi.

  16. Facebook'ta ileti yazdıktan sonra paylaşmadan silseniz bile Facebook'un bu metinleri kaydettiği biliniyor.

    Facebook'ta ileti yazdıktan sonra paylaşmadan silseniz bile Facebook'un bu metinleri kaydettiği biliniyor.

  17. Facebook, siteden çıkış yaptıktan sonra bile girdiğiniz diğer siteleri izleyebiliyor!

    Facebook, siteden çıkış yaptıktan sonra bile girdiğiniz diğer siteleri izleyebiliyor!

  18. Adres çubuğunda Facebook.com'un yanına /4'ü eklediğinizde direkt olarak Mark Zuckerberg'in profiline gidiyorsunuz. Aynı şekilde /5 ve /6'da yine Facebook'un kurucuları ve Mark Zuckerberg'in Harvard'dan oda arkadaşları Chris Hughes ve Dustin Moskovitz'in profillerine yönlendiriyor.

    Adres çubuğunda Facebook.com'un yanına /4'ü eklediğinizde direkt olarak Mark Zuckerberg'in profiline gidiyorsunuz. Aynı şekilde /5 ve /6'da yine Facebook'un kurucuları ve Mark Zuckerberg'in Harvard'dan oda arkadaşları Chris Hughes ve Dustin Moskovitz'in profillerine yönlendiriyor.

  19. Zuckerberg'in ilk yatırımcısı ailesiydi. 3 ay için 85 bin dolar harcadılar. Facebook 2012 yılında 100 milyar dolar değerlemeyle halka açıldı.

    Zuckerberg'in ilk yatırımcısı ailesiydi. 3 ay için 85 bin dolar harcadılar. Facebook 2012 yılında 100 milyar dolar değerlemeyle halka açıldı.

  20. Facebook ilk ofisinin duvarlarına Dave Choe adında birine grafitiler çizdirdi. Bunun karşılığında da sanatçıya çok az miktarda Facebook hissesi verildi. Facebook halka açıldığında bu hisselerin değeri 200 milyon dolardı.

    Facebook ilk ofisinin duvarlarına Dave Choe adında birine grafitiler çizdirdi. Bunun karşılığında da sanatçıya çok az miktarda Facebook hissesi verildi. Facebook halka açıldığında bu hisselerin değeri 200 milyon dolardı.

  21. Araştırmalara göre, Amerika'daki boşanmaların yüzde 20'sinde Facebook ile bağlantılı bir neden var.

    Araştırmalara göre, Amerika'daki boşanmaların yüzde 20'sinde Facebook ile bağlantılı bir neden var.

  22. Herkesi engelleyebilirsiniz, ancak biri hariç! Ne yaparsanız yapın Mark Zuckerberg'i Facebook'ta engelleyemezsiniz! İsterseniz hemen şimdi deneyin!

    Herkesi engelleyebilirsiniz, ancak biri hariç! Ne yaparsanız yapın Mark Zuckerberg'i Facebook'ta engelleyemezsiniz! İsterseniz hemen şimdi deneyin!