Islak Mendille Ağzını Sildi Bu Hale Geldi!

Islak mendil, başımıza büyük işler açabilir

  1. Hayatımızı kolaylaştıran birçok ürünün aslında bizler için zararlı olduğunun farkında değiliz. Onlardan biri de ıslak mendil. Suya erişemediğimiz anlarda kullandığımız ıslak mendil, başımıza büyük işler açabilir. Tıpkı 8 yaşındaki bu küçük kız çocuğu gibi.

    Hayatımızı kolaylaştıran birçok ürünün aslında bizler için zararlı olduğunun farkında değiliz. Onlardan biri de ıslak mendil. Suya erişemediğimiz anlarda kullandığımız ıslak mendil, başımıza büyük işler açabilir. Tıpkı 8 yaşındaki bu küçük kız çocuğu gibi.

  2. Lavaboya gidemediğimiz zamanlarda çözüm yolu olarak gördüğümüz ıslak mendil kullanımı bakın 8 yaşındaki kız çocuğunu nasıl bir hale getirdi... Connectict Tıp Üniversitesi'nde dermatoloji ve pediatri uzmanı Dr. Mary Wu Chang, yüzünde ciddi derecede yaralar oluşan 8 yaşındaki bir kızın tedavi sürecinde ıslak mendillerin zararını araştırmaya başladı.

    Lavaboya gidemediğimiz zamanlarda çözüm yolu olarak gördüğümüz ıslak mendil kullanımı bakın 8 yaşındaki kız çocuğunu nasıl bir hale getirdi... Connectict Tıp Üniversitesi'nde dermatoloji ve pediatri uzmanı Dr. Mary Wu Chang, yüzünde ciddi derecede yaralar oluşan 8 yaşındaki bir kızın tedavi sürecinde ıslak mendillerin zararını araştırmaya başladı.

  3. BU MADDEYE DİKKAT; Birçok çocuğun aynı ya da benzer reaksiyonları verdiğini gördükten sonra ıslak mendillerin içinde bulunan 'methylisothiazolinone' maddesinin alerjen olduğunu tespit etti.

    BU MADDEYE DİKKAT; Birçok çocuğun aynı ya da benzer reaksiyonları verdiğini gördükten sonra ıslak mendillerin içinde bulunan 'methylisothiazolinone' maddesinin alerjen olduğunu tespit etti.

  4. İÇERİĞİNDE BULUNAN MADDELERE DİKKAT EDİN; Temizlik amaçlı üretilen ve kullanılan bu ıslak mendiller ile ilgili dermatalog Dr. Ellen Frankel, almadan önce içindeki maddelere bakılması gerektiğine dair aileleri uyardı.

    İÇERİĞİNDE BULUNAN MADDELERE DİKKAT EDİN; Temizlik amaçlı üretilen ve kullanılan bu ıslak mendiller ile ilgili dermatalog Dr. Ellen Frankel, almadan önce içindeki maddelere bakılması gerektiğine dair aileleri uyardı.

  5. ALMAYIN; Eğer içinde 'methylisothiazolinone' maddesi bulunuyorsa kesinlikle almaması gerektiğini belirtti.

    ALMAYIN; Eğer içinde 'methylisothiazolinone' maddesi bulunuyorsa kesinlikle almaması gerektiğini belirtti.

  6. ISLAK MENDİLE YASAK

    ISLAK MENDİLE YASAK

  7. İngiltere'de plastik kirliliğine karşı başlatılan mücadele kapsamında, 2020 yılından itibaren pet şişede su satışının yanı sıra ıslak mendillerin de üretim ve satışına yasak getirilmesi gündeme geldi.

    İngiltere'de plastik kirliliğine karşı başlatılan mücadele kapsamında, 2020 yılından itibaren pet şişede su satışının yanı sıra ıslak mendillerin de üretim ve satışına yasak getirilmesi gündeme geldi.

  8. Gazete Habertürk'te yer alan habere göre; ıslak mendiller doğada uzun süre yok olmuyor ve tuvalete atıldıkları zaman kanalizasyon sistemlerinde tıkanmalara yol açıyor.

    Gazete Habertürk'te yer alan habere göre; ıslak mendiller doğada uzun süre yok olmuyor ve tuvalete atıldıkları zaman kanalizasyon sistemlerinde tıkanmalara yol açıyor.

  9. ATIKLAR DOĞADA NE KADAR SÜREDE YOK OLUYOR?

    ATIKLAR DOĞADA NE KADAR SÜREDE YOK OLUYOR?

  10. Strafor 5000 yıl    Cam Şişe 4000 yıl    Plastik 1000 yıl    Poliüretan 1000 yıl    Telefon kartı 1000 yıl  -  Balık oltası 600 yıl  -  Plastik tabak 500 yıl  -  Pet şişe 400 yıl

    Strafor 5000 yıl Cam Şişe 4000 yıl Plastik 1000 yıl Poliüretan 1000 yıl Telefon kartı 1000 yıl - Balık oltası 600 yıl - Plastik tabak 500 yıl - Pet şişe 400 yıl

  11. Pil 300 yıl  -  Alüminyum 100 yıl  -  Çakmak 100 yıl  -  Ciklet 5 yıl  -  Sigara 1 yıl  -  Bez parçası 6 ay  -  Gazete 3 ay  -  Kağıt havlu 1 ay

    Pil 300 yıl - Alüminyum 100 yıl - Çakmak 100 yıl - Ciklet 5 yıl - Sigara 1 yıl - Bez parçası 6 ay - Gazete 3 ay - Kağıt havlu 1 ay