Dondurma Yemenin Faydaları

Dondurma yemek birçok açıdan yararlıymış. İşte her gün dondurma yemenin faydaları…

  1. Dondurma sadece tadıyla sizi memnun etmiyor. Aynı zamanda içinde yararlı besinler de var. Dondurmada yer alan kalsiyum iskelet gelişimine, potasyum düşük tansiyona ve B vitaminleri ise hücre büyümesine yardımcı oluyor.

    Dondurma sadece tadıyla sizi memnun etmiyor. Aynı zamanda içinde yararlı besinler de var. Dondurmada yer alan kalsiyum iskelet gelişimine, potasyum düşük tansiyona ve B vitaminleri ise hücre büyümesine yardımcı oluyor.

  2. American of Journal of Clinical Nutrition’da yayımlanan bir makalede her gün dondurma yiyen kadınlar, yemeyenlere oranla daha az kilo alıyormuş. Elbette porsiyona dikkat etmek gerek. Çok fazla yediğiniz takdirde kilo almanız kaçınılmaz.

    American of Journal of Clinical Nutrition’da yayımlanan bir makalede her gün dondurma yiyen kadınlar, yemeyenlere oranla daha az kilo alıyormuş. Elbette porsiyona dikkat etmek gerek. Çok fazla yediğiniz takdirde kilo almanız kaçınılmaz.

  3. Kyorin Üniversitesi’ndeki Japon araştırmacılar kahvaltıda dondurma yiyenlerin konsantrasyonlarının arttığını tespit etti. Soğuk, beynin çalışmasını tetikliyormuş.

    Kyorin Üniversitesi’ndeki Japon araştırmacılar kahvaltıda dondurma yiyenlerin konsantrasyonlarının arttığını tespit etti. Soğuk, beynin çalışmasını tetikliyormuş.

  4. Dondurma, kalsiyum ve fosfor açısından zengin olduğundan size enerji veriyor.

    Dondurma, kalsiyum ve fosfor açısından zengin olduğundan size enerji veriyor.

  5. Dondurma, hamile kalma şansınızı artırıyor. Harvard Üniversitesi’nin yaptığı 24 ile 42 yaşlarında 18 bin kadının katıldığı çalışmada hiç dondurma yemeyenlerin haftada birkaç kez dondurma yiyenlere oranla hamile kalamama durumunun %38 daha fazla olduğu görüldü.

    Dondurma, hamile kalma şansınızı artırıyor. Harvard Üniversitesi’nin yaptığı 24 ile 42 yaşlarında 18 bin kadının katıldığı çalışmada hiç dondurma yemeyenlerin haftada birkaç kez dondurma yiyenlere oranla hamile kalamama durumunun %38 daha fazla olduğu görüldü.