Bu Bölümü Okuyanlar 6 Ayda İş Buluyor

İşte “CALIBRE 2018” sonuçları

  1. Devlet ve vakıf üniversitelerinin destekleriyle 2 yıldır mezun deneyimlerine dayalı ‘Yükseköğretim İstihdam Endeksi’ çalışması yayımlayan Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği’nin “CALIBRE 2018” sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

    Devlet ve vakıf üniversitelerinin destekleriyle 2 yıldır mezun deneyimlerine dayalı ‘Yükseköğretim İstihdam Endeksi’ çalışması yayımlayan Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği’nin “CALIBRE 2018” sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

  2. 2018 Yükseköğretim İstihdam Endeksi çalışması için 164 üniversite, 321 bölümden 38 bin 441 mezunun paylaştığı verilerden 75 üniversite ve 52 bölüm hakkındaki sonuç yayımlanmaya değer bulundu.

    2018 Yükseköğretim İstihdam Endeksi çalışması için 164 üniversite, 321 bölümden 38 bin 441 mezunun paylaştığı verilerden 75 üniversite ve 52 bölüm hakkındaki sonuç yayımlanmaya değer bulundu.

  3. Araştırmada farklı üniversite/bölüm mezunlarının ne kadar zamanda, ne kadar ücretle, hangi departmanlar ve sektörlerde işe başladıkları, memnuniyet ve tavsiyeleri analiz edildi.

    Araştırmada farklı üniversite/bölüm mezunlarının ne kadar zamanda, ne kadar ücretle, hangi departmanlar ve sektörlerde işe başladıkları, memnuniyet ve tavsiyeleri analiz edildi.

  4. Ayrıca mezunların üniversitelerinin öğretim kalitesi, öğretim üyelerinin yeterliliği, yabancı dil eğitimi, yurt, burs, kariyer hizmetleri, sosyal yaşam gibi görüşleri de çalışmada değerlendirildi.

    Ayrıca mezunların üniversitelerinin öğretim kalitesi, öğretim üyelerinin yeterliliği, yabancı dil eğitimi, yurt, burs, kariyer hizmetleri, sosyal yaşam gibi görüşleri de çalışmada değerlendirildi.

  5. İlk sırada Tıp Fakültesi var  <br>  'Yükseköğretim İstihdam Endeksi' sonuçlarına göre, Türkiye&#8217;de üniversite mezunları arasında en hızlı iş bulanlar tıp fakültesi mezunları. Tıp fakültesini, diş hekimliği ile fizyoterapi ve rehabilitasyon takip ediyor.

    İlk sırada Tıp Fakültesi var
    'Yükseköğretim İstihdam Endeksi' sonuçlarına göre, Türkiye’de üniversite mezunları arasında en hızlı iş bulanlar tıp fakültesi mezunları. Tıp fakültesini, diş hekimliği ile fizyoterapi ve rehabilitasyon takip ediyor.

  6. Bu bölümlerin mezunları, aynı zamanda mezunları en yüksek ücretle işe başlayan bölümler olarak belirlendi. Tıp fakültesi mezunları, aynı zamanda en yüksek ücretle işe başlıyor.

    Bu bölümlerin mezunları, aynı zamanda mezunları en yüksek ücretle işe başlayan bölümler olarak belirlendi. Tıp fakültesi mezunları, aynı zamanda en yüksek ücretle işe başlıyor.

  7. İkinci sırada diş hekimliği<br>    Araştırmanın bölüm bazlı sonuçlarına göre mezunları en hızlı iş bulan bölüm tıp. Tıp fakültesini, diş hekimliği, fizyoterapi ve rehabilitasyon takip ediyor.

    İkinci sırada diş hekimliği
    Araştırmanın bölüm bazlı sonuçlarına göre mezunları en hızlı iş bulan bölüm tıp. Tıp fakültesini, diş hekimliği, fizyoterapi ve rehabilitasyon takip ediyor.

  8. Bu sıralama, &#8220;mezunları en yüksek ücretle işe başlayan bölümler&#8221;in sıralamasını da oluşturuyor. Memnuniyet araştırmasına göre de bölümünden en fazla memnun olanlar tıp fakültesi mezunları. Bu bölümü, psikolojik danışmanlık ve rehberlik izliyor.

    Bu sıralama, “mezunları en yüksek ücretle işe başlayan bölümler”in sıralamasını da oluşturuyor. Memnuniyet araştırmasına göre de bölümünden en fazla memnun olanlar tıp fakültesi mezunları. Bu bölümü, psikolojik danışmanlık ve rehberlik izliyor.

  9. Memnuniyet araştırmasının üçüncü sırasında ise psikoloji var. Tıp fakültesi mezunlarının yüzde 80&#8217;i ilk altı ay içinde ilk tam zamanlı işine başladığını belirtiyor.

    Memnuniyet araştırmasının üçüncü sırasında ise psikoloji var. Tıp fakültesi mezunlarının yüzde 80’i ilk altı ay içinde ilk tam zamanlı işine başladığını belirtiyor.

  10. Tüm bölümler bazında ilk altı ay içerisinde tam zamanlı işe başlama oranı ise yüzde 40. Tıp fakültesi mezunları arasında &#8220;Mezun olduktan sonra hiç çalışmadım&#8221; diyenlerin oranı yüzde 7. Bu oran Türkiye genelinde tüm bölümlerin ortalaması alındığında yüzde 20.

    Tüm bölümler bazında ilk altı ay içerisinde tam zamanlı işe başlama oranı ise yüzde 40. Tıp fakültesi mezunları arasında “Mezun olduktan sonra hiç çalışmadım” diyenlerin oranı yüzde 7. Bu oran Türkiye genelinde tüm bölümlerin ortalaması alındığında yüzde 20.

  11. Hukuk mezunları    <br>Hukuk mezunlarının yüzde 50&#8217;si de ilk altı ay içinde tam zamanlı bir işe başladığını söylüyor. Mezun olduktan sonra hiç çalışmayan hukuk mezunlarının oranı yüzde 16. Yüzde 44&#8217;ü ise ilk işinde asgari ücretle çalışıyor.

    Hukuk mezunları
    Hukuk mezunlarının yüzde 50’si de ilk altı ay içinde tam zamanlı bir işe başladığını söylüyor. Mezun olduktan sonra hiç çalışmayan hukuk mezunlarının oranı yüzde 16. Yüzde 44’ü ise ilk işinde asgari ücretle çalışıyor.

  12. Tüm bölümlerin ortalaması alındığında, üniversite mezunlarının asgari ücretle işe başlama oranı yüzde 33.

    Tüm bölümlerin ortalaması alındığında, üniversite mezunlarının asgari ücretle işe başlama oranı yüzde 33.

  13. Maliye mezunlarının yüzde 36&#8217;sı, sosyoloji mezunlarının yüzde 34&#8217;ü, uluslararası ilişkiler mezunlarının yüzde 33&#8217;ü, felsefe mezunlarının yüzde 31&#8217;i, halkla ilişkiler mezunlarının yüzde 27&#8217;si mezun olduktan sonra hiç çalışmamış.

    Maliye mezunlarının yüzde 36’sı, sosyoloji mezunlarının yüzde 34’ü, uluslararası ilişkiler mezunlarının yüzde 33’ü, felsefe mezunlarının yüzde 31’i, halkla ilişkiler mezunlarının yüzde 27’si mezun olduktan sonra hiç çalışmamış.

  14. İlk sırada Boğaziçi  <br>  Devlet üniversiteleri arasındaki genel sıralamada Boğaziçi Üniversitesi birinci, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ikinci, İstanbul Teknik Üniversitesi üçüncü sırada yer aldı.

    İlk sırada Boğaziçi
    Devlet üniversiteleri arasındaki genel sıralamada Boğaziçi Üniversitesi birinci, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ikinci, İstanbul Teknik Üniversitesi üçüncü sırada yer aldı.

  15. Vakıf üniversiteleri ise Sabancı, Koç ve Özyeğin olarak sıralandı. Boğaziçi Üniversitesi, tavsiye ve memnuniyet sıralamasında da ilk sırayı aldı. Araştırmaya calibre.kyyd.org.tr sitesinden ulaşmak, üniversiteler ve bölümlerin karşılaştırmalı sonuçlarını görmek mümkün.

    Vakıf üniversiteleri ise Sabancı, Koç ve Özyeğin olarak sıralandı. Boğaziçi Üniversitesi, tavsiye ve memnuniyet sıralamasında da ilk sırayı aldı. Araştırmaya calibre.kyyd.org.tr sitesinden ulaşmak, üniversiteler ve bölümlerin karşılaştırmalı sonuçlarını görmek mümkün.

  16. 6 ayda iş buluyorlar  <br>  Araştırmaya göre mezunları en hızlı iş bulan ilk üç üniversite Boğaziçi Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, olarak sıralandı. Bu okullardan mezun olanlar ortalama 6 içinde iş bulabiliyorlar.

    6 ayda iş buluyorlar
    Araştırmaya göre mezunları en hızlı iş bulan ilk üç üniversite Boğaziçi Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, olarak sıralandı. Bu okullardan mezun olanlar ortalama 6 içinde iş bulabiliyorlar.

  17. İlk maaş: 3 bin 499 TL  <br>  Söz konusu üniversitelerden mezun olanlar ilk tam zamanlı işlerinde 2 bin 500 ile 3 bin 499 lira arasında maaş alıyor.

    İlk maaş: 3 bin 499 TL
    Söz konusu üniversitelerden mezun olanlar ilk tam zamanlı işlerinde 2 bin 500 ile 3 bin 499 lira arasında maaş alıyor.