Karpuzda Bunlar Varsa Almayın! Zehirli Olduğunun İşareti

İşte alacağınız karpuzun zehirli ve kötü olup olmadığını gösteren 5 işaret!

  1. Yaz mevsiminin en favori meyvelerinden biri olan karpuz Eylül ayına girmemize rağmen halen en çok tüketilen meyveler arasındaki yerini koruyor. C vitamini ve antioksidan açısından oldukça zengin olan karpuzu alırken dikkatli ve seçici olmak çok önemli. Çünkü satın aldığınız karpuz zehirli ve kötü olabilir. Peki bunu nasıl anlayacağız ? İşte alacağınız karpuzun zehirli ve kötü olup olmadığını anlamanızın 5 işareti!

    Yaz mevsiminin en favori meyvelerinden biri olan karpuz Eylül ayına girmemize rağmen halen en çok tüketilen meyveler arasındaki yerini koruyor. C vitamini ve antioksidan açısından oldukça zengin olan karpuzu alırken dikkatli ve seçici olmak çok önemli. Çünkü satın aldığınız karpuz zehirli ve kötü olabilir. Peki bunu nasıl anlayacağız ? İşte alacağınız karpuzun zehirli ve kötü olup olmadığını anlamanızın 5 işareti!

  2. 1- SARI BİR KABUK, YÜKSEK BİR NİTRAT KONSANTRASYONUNUN BELİRTİSİDİR: Karpuzu keserken, kabuğunun rengine dikkat edin. Karpuzun kabuğu sarı olmamalı ve etli kısımları beyaz renk içermemelidir. Bu karpuz tipini tükettiğiniz de zehirlenme yaşayabilirsiniz.

    1- SARI BİR KABUK, YÜKSEK BİR NİTRAT KONSANTRASYONUNUN BELİRTİSİDİR: Karpuzu keserken, kabuğunun rengine dikkat edin. Karpuzun kabuğu sarı olmamalı ve etli kısımları beyaz renk içermemelidir. Bu karpuz tipini tükettiğiniz de zehirlenme yaşayabilirsiniz.

  3. 2- KARPUZ DELİKLERİNİN OLUP OLMADIĞINI KONTROL EDİN: Bazı insanlar karpuzun içerisinde yer alan deliklerin böceklerin izleri olduğunu düşünüyor. Fakat bu noktada iğneler devreye girebilir. Bu y üzden delikli karpuzdan uzak durmaya çalışın. Etli kısmı iyi olsa bile, delikten sonra bozulma yaşanacaktır.

    2- KARPUZ DELİKLERİNİN OLUP OLMADIĞINI KONTROL EDİN: Bazı insanlar karpuzun içerisinde yer alan deliklerin böceklerin izleri olduğunu düşünüyor. Fakat bu noktada iğneler devreye girebilir. Bu y üzden delikli karpuzdan uzak durmaya çalışın. Etli kısmı iyi olsa bile, delikten sonra bozulma yaşanacaktır.

  4. 3- BÜYÜK VE İÇİ BOŞ OLAN KARPUZU YEMEYİN: Aşırı olgun bir karpu biraz acı olabilir. İçerisinde büyüme hormonları taşıyan karpuuz zehirlenmeye neden olur. Bu durumda meyveyi tüketmemeye dikkat edin.

    3- BÜYÜK VE İÇİ BOŞ OLAN KARPUZU YEMEYİN: Aşırı olgun bir karpu biraz acı olabilir. İçerisinde büyüme hormonları taşıyan karpuuz zehirlenmeye neden olur. Bu durumda meyveyi tüketmemeye dikkat edin.

  5. 4- KARPUZU YEMEDEN ÖNCE İÇİNDEN BİR KISIM KESİP SUYA KOYUN: Bir karpuzdaki nitrat konsantrasyonunu kontrol edebilirsiniz. Bunu sağlamanın yolu bir parça karpuzu suya koyun. Eğer su parlak ve pembe bir renk alırsa bu durum karpuzun tehlikeli olduğunu gösterir.

    4- KARPUZU YEMEDEN ÖNCE İÇİNDEN BİR KISIM KESİP SUYA KOYUN: Bir karpuzdaki nitrat konsantrasyonunu kontrol edebilirsiniz. Bunu sağlamanın yolu bir parça karpuzu suya koyun. Eğer su parlak ve pembe bir renk alırsa bu durum karpuzun tehlikeli olduğunu gösterir.

  6. PEKİ BÜTÜN BUNLARDAN SONRA LEZZETLİ BİR KARPUZ NASIL SEÇİLİR? Olgun ve tatlı bir karpuz her zaman parlak ve pürüzsüz olmalıdır. Bu yüzden ezik olmayan ve bir yerinde hasar olmamış karpuzu seçin.

    PEKİ BÜTÜN BUNLARDAN SONRA LEZZETLİ BİR KARPUZ NASIL SEÇİLİR? Olgun ve tatlı bir karpuz her zaman parlak ve pürüzsüz olmalıdır. Bu yüzden ezik olmayan ve bir yerinde hasar olmamış karpuzu seçin.

  7. Kabuğun üzerindeki küçük ve sığ deliklerden korkmayın. Bu delikler meyvenin kalitesini ve lezzetinin güzel olduğunu gösterir.

    Kabuğun üzerindeki küçük ve sığ deliklerden korkmayın. Bu delikler meyvenin kalitesini ve lezzetinin güzel olduğunu gösterir.

  8. Kabukta oluşan bej renkli izleri taşıyan karpuzu satın alın. Bu bej renkte görülen yara izleri, arıların posasını tattığı yerlerdir. Bu neden seçtiğiniz karpuzun çok tatlı olduğunu gösterir.

    Kabukta oluşan bej renkli izleri taşıyan karpuzu satın alın. Bu bej renkte görülen yara izleri, arıların posasını tattığı yerlerdir. Bu neden seçtiğiniz karpuzun çok tatlı olduğunu gösterir.

  9. Yeşil ve taze kuyruklu karpuzlar olgun değildir. Kuyruk kısmı kuru olan karpuzları seçin. Karpuzun eğer bir kuyruğu yoksa, o zamaman sabitleme alanına dikkat edin. o bölgenin kahverengi olması gerekir.

    Yeşil ve taze kuyruklu karpuzlar olgun değildir. Kuyruk kısmı kuru olan karpuzları seçin. Karpuzun eğer bir kuyruğu yoksa, o zamaman sabitleme alanına dikkat edin. o bölgenin kahverengi olması gerekir.

  10. Kabuğun üzerindeki en parlak sarı noktaya sahip bir karpuz tercih edin.

    Kabuğun üzerindeki en parlak sarı noktaya sahip bir karpuz tercih edin.

  11. Önceden kesilmiş karpuzu sakın almayın.

    Önceden kesilmiş karpuzu sakın almayın.