Cilde Zarar Veren Alışkanlıklar

Cilde zarar veren alışkanlıklar

  1. İnsanlar cilt bakım rutinlerinde farkında bile olmadan birçok hata yapabiliyor. Bu insanları çözümü olmayan problemlere götürebilir. Cilt bakım rutinini uygularken bir uzmandan destek almadan rastgele hareket eden birçok insan aynı hataları yapıyor. Aşağıdaki listeden sıklıkla yapılan cilt bakım rutinlerini okuyabilirsiniz.

    İnsanlar cilt bakım rutinlerinde farkında bile olmadan birçok hata yapabiliyor. Bu insanları çözümü olmayan problemlere götürebilir. Cilt bakım rutinini uygularken bir uzmandan destek almadan rastgele hareket eden birçok insan aynı hataları yapıyor. Aşağıdaki listeden sıklıkla yapılan cilt bakım rutinlerini okuyabilirsiniz.

  2. Egzersiz yapıyorsanız ve özellikle terlediğiniz bir egzersiz ise mutlaka sonrasında yüzünüzü güzelce temizleyin. İyi bir temizleyici kullandıktan sonra nemlendirici kreminizi sürebilir ve gününüze öyle devam edebilirsiniz.

    Egzersiz yapıyorsanız ve özellikle terlediğiniz bir egzersiz ise mutlaka sonrasında yüzünüzü güzelce temizleyin. İyi bir temizleyici kullandıktan sonra nemlendirici kreminizi sürebilir ve gününüze öyle devam edebilirsiniz.

  3. Güneş ışınları yalnızca yaz aylarında değil yılın her gününde cildimize temas ediyor. Ayrıca SPF içeren kremler cildimizi yalnızca güneş ışınlarına karşı değil, telefon ve bilgisayar ekranlarından aldığımız radyasyona karşı da korur.

    Güneş ışınları yalnızca yaz aylarında değil yılın her gününde cildimize temas ediyor. Ayrıca SPF içeren kremler cildimizi yalnızca güneş ışınlarına karşı değil, telefon ve bilgisayar ekranlarından aldığımız radyasyona karşı da korur.

  4. Sabahları ve geceleri cildimizin ihtiyaç duyduğu bakım birbirinden farklıdır. Geceleri cildinizi dinlendirecek, gündüzleri ise cildinizi makyaj malzemelerine ve hava kirliliğine karşı koruyucak bakım ürünleri kullanmalısınız. Günün başında ve sonunda kullanacağınız bakım ürünlerine yatırım yapmaktan çekinmeyin.

    Sabahları ve geceleri cildimizin ihtiyaç duyduğu bakım birbirinden farklıdır. Geceleri cildinizi dinlendirecek, gündüzleri ise cildinizi makyaj malzemelerine ve hava kirliliğine karşı koruyucak bakım ürünleri kullanmalısınız. Günün başında ve sonunda kullanacağınız bakım ürünlerine yatırım yapmaktan çekinmeyin.

  5. Cildiniz mevsim geçişlerinden etkilenir. Cildiniz için nemlendirici kullanırken mevsim özelliklerine dikkat etmelisiniz. Kış aylarında daha yoğun nemlendirici, yaz aylarında ise daha hafif ürünler kullanmalısınız.

    Cildiniz mevsim geçişlerinden etkilenir. Cildiniz için nemlendirici kullanırken mevsim özelliklerine dikkat etmelisiniz. Kış aylarında daha yoğun nemlendirici, yaz aylarında ise daha hafif ürünler kullanmalısınız.

  6. Yüzünüzü temizlediniz, maskenizi yaptınız ve nemlendiricinizi sürdünüz… Bu bakım aşamalarının ardından gözenekleriniz açılacak ve cildiniz daha hassas olacaktır. Bu sebeple dışarı çıkarak, ve alkol, çay, kahve gibi içecekleri tüketerek cildinize zarar vermemelisiniz. Cilt bakımınızı yatmanıza yakın saatlerde yapmanız sizin için daha faydalı olacaktır.

    Yüzünüzü temizlediniz, maskenizi yaptınız ve nemlendiricinizi sürdünüz… Bu bakım aşamalarının ardından gözenekleriniz açılacak ve cildiniz daha hassas olacaktır. Bu sebeple dışarı çıkarak, ve alkol, çay, kahve gibi içecekleri tüketerek cildinize zarar vermemelisiniz. Cilt bakımınızı yatmanıza yakın saatlerde yapmanız sizin için daha faydalı olacaktır.

  7. Yapılan en büyük yanlışlardan biri ise temizleyici mendillerle yüzün temizlenmesi. Bu mendiller içerisinde alkol bulundurduğu için cildinizi tahriş edecek, kurutacak ve doğal dengesini bozacaktır.

    Yapılan en büyük yanlışlardan biri ise temizleyici mendillerle yüzün temizlenmesi. Bu mendiller içerisinde alkol bulundurduğu için cildinizi tahriş edecek, kurutacak ve doğal dengesini bozacaktır.

  8. Makyaj malzemesi cildimiz üzerinde en etkili araçlardan biridir. Makyaj malzemesi seçerken kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Uygun fiyatlı ürünlerin birçoğu uygunsuz koşullarda üretiliyor. Bu ürünlerin cilt kanseri riski dahi bulundurması dikkat etmeniz için güçlü bir sebeptir.

    Makyaj malzemesi cildimiz üzerinde en etkili araçlardan biridir. Makyaj malzemesi seçerken kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Uygun fiyatlı ürünlerin birçoğu uygunsuz koşullarda üretiliyor. Bu ürünlerin cilt kanseri riski dahi bulundurması dikkat etmeniz için güçlü bir sebeptir.

  9. Niteliksiz, konuyla ilgili eğitimi ya da tecrübesi olmayan blog yazarlarının önerileriyle cilt bakımı yapmak risklidir. Bir cilt bakım uzmanına danışarak hareket etmeniz ise sizin için daha faydalı olacaktır.

    Niteliksiz, konuyla ilgili eğitimi ya da tecrübesi olmayan blog yazarlarının önerileriyle cilt bakımı yapmak risklidir. Bir cilt bakım uzmanına danışarak hareket etmeniz ise sizin için daha faydalı olacaktır.

  10. Yağlı ya da kuru cilt tipleri için farklı maskeler bulunuyor, cilt tipinizi öğrenip sonradan maske alışverişi yapmalısınız. Ayrıca alerji testi yapmadan rastgele bir maske kullanmanız riskli olabilir.

    Yağlı ya da kuru cilt tipleri için farklı maskeler bulunuyor, cilt tipinizi öğrenip sonradan maske alışverişi yapmalısınız. Ayrıca alerji testi yapmadan rastgele bir maske kullanmanız riskli olabilir.

  11. Temizlenmeyen makyaj fırçaları bakteri üretebilir ve cildinize zarar verebilir.

    Temizlenmeyen makyaj fırçaları bakteri üretebilir ve cildinize zarar verebilir.