Sinemada Haftanın Filmleri (12 Ekim 2018)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 1'i yerli 5 film vizyona girdi.

  1. Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 1'i yerli 5 film vizyona girdi.

    Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 1'i yerli 5 film vizyona girdi.

  2. El Royale&#8217;de Zor Zamanlar  <br>  Jeff Bridges&#8217;in rahip rolünde yer aldığı, Chris Hemsworth, Jon Hamm, Dakota Johnson, Cailee Spaeny, Cynthia Erivo&#8217;nun oyuncu kadrosunda yer aldığı Drew Goddard&#8217;ın yönetmen koltuğunda oturduğu bir filmde neler olabilir? İlk işi olan senaristliği de kimseye bırakmayan yönetmen Nevada-California sınırındaki El Royale Oteli'nde bir araya gelen 7 yabancının sırlarla ve gerilimle dolu macerasını beyazperdeye yansıtıyor.

    El Royale’de Zor Zamanlar
    Jeff Bridges’in rahip rolünde yer aldığı, Chris Hemsworth, Jon Hamm, Dakota Johnson, Cailee Spaeny, Cynthia Erivo’nun oyuncu kadrosunda yer aldığı Drew Goddard’ın yönetmen koltuğunda oturduğu bir filmde neler olabilir? İlk işi olan senaristliği de kimseye bırakmayan yönetmen Nevada-California sınırındaki El Royale Oteli'nde bir araya gelen 7 yabancının sırlarla ve gerilimle dolu macerasını beyazperdeye yansıtıyor.

  3. Kings<br>    Deniz Gamze Ergüven Mustang filmiyle Fransa&#8217;nın yabancı dilde Oscar adayları arasına girince pek gururlanmıştık. Karadeniz&#8217;de geçen sarsıcı bir hikaye ile kırmızı halıda yürümüş olması bize yetmişti. Kendisinden yine öyle bir iş beklerken karşımıza Daniel Craig ve Halle Berry&#8217;li Kings filmi çıktı. 1991&#8217;de geçen hikaye yine sarsıcı, yine dokunaklı... Rodney King'in aracıyla aşırı hız yaptığı gerekçesiyle durdurulmasının ardından başlayan tartışma sonunda Los Angeles Polis Departmanı polisleri tarafından dövülerek linç edilmesinin akabinde başlayan 1992 Los Angeles direnişini konu ediniyor. Yönetmen, Daniel Craig&#8217;in iyi bir aktör olduğunu, Berry&#8217;nin olgunluk çağında ışıl ışıl parladığını kanıtlıyor. Haftanın en iyilerinden. Mutlaka izleyin.

    Kings
    Deniz Gamze Ergüven Mustang filmiyle Fransa’nın yabancı dilde Oscar adayları arasına girince pek gururlanmıştık. Karadeniz’de geçen sarsıcı bir hikaye ile kırmızı halıda yürümüş olması bize yetmişti. Kendisinden yine öyle bir iş beklerken karşımıza Daniel Craig ve Halle Berry’li Kings filmi çıktı. 1991’de geçen hikaye yine sarsıcı, yine dokunaklı... Rodney King'in aracıyla aşırı hız yaptığı gerekçesiyle durdurulmasının ardından başlayan tartışma sonunda Los Angeles Polis Departmanı polisleri tarafından dövülerek linç edilmesinin akabinde başlayan 1992 Los Angeles direnişini konu ediniyor. Yönetmen, Daniel Craig’in iyi bir aktör olduğunu, Berry’nin olgunluk çağında ışıl ışıl parladığını kanıtlıyor. Haftanın en iyilerinden. Mutlaka izleyin.

  4. Yol Arkadaşım 2<br>    2 milyonun üzerinde gişe yapan ilk filmin hemen ardından ikincisinin çekileceği haberleri gelmeye başlamıştı. İçinde sadece sevgi barındıran ancak sevgiyi gösterme şekli bakımından oldukça hesapsız ve hayasız olan Şeref&#8217;le; içindeki gerçek karakteri saklayan, umut bakımından yoksul Onur&#8217;un yeni macerası da yolu ve kahkahayı içeriyor. İlk filmden bazı isimleri de göreceğimiz yeni macerada kadın başrol bu kez Ezgi Eyüboğlu.

    Yol Arkadaşım 2
    2 milyonun üzerinde gişe yapan ilk filmin hemen ardından ikincisinin çekileceği haberleri gelmeye başlamıştı. İçinde sadece sevgi barındıran ancak sevgiyi gösterme şekli bakımından oldukça hesapsız ve hayasız olan Şeref’le; içindeki gerçek karakteri saklayan, umut bakımından yoksul Onur’un yeni macerası da yolu ve kahkahayı içeriyor. İlk filmden bazı isimleri de göreceğimiz yeni macerada kadın başrol bu kez Ezgi Eyüboğlu.

  5. Mirasçılar  <br>  Haftanın en iyi ikincisi, Paraguaylı yönetmen Marcelo Martinessi&#8217;nin bol ödüllü filmi Mirasçılar. Uzun yılları paylaşan iki kadının var olma mücadelesi, dünyevi zırvalıklarla sınanan hayatlarının hikayesi; vicdan, özgürlük ve cinsiyetçilik gibi kavramlarla destekleniyor. İzlemesi zor olsa da içinizde bir yerlere mutlaka dokunacak filmde Chela ve Chiquita&#8217;ya Ana Brun ve Margarita Irun hayat veriyor.

    Mirasçılar
    Haftanın en iyi ikincisi, Paraguaylı yönetmen Marcelo Martinessi’nin bol ödüllü filmi Mirasçılar. Uzun yılları paylaşan iki kadının var olma mücadelesi, dünyevi zırvalıklarla sınanan hayatlarının hikayesi; vicdan, özgürlük ve cinsiyetçilik gibi kavramlarla destekleniyor. İzlemesi zor olsa da içinizde bir yerlere mutlaka dokunacak filmde Chela ve Chiquita’ya Ana Brun ve Margarita Irun hayat veriyor.

  6. Uzun Kabus  <br>  Sosyal medyada fenomen olan hayali korku karakteri Slender Man&#8217;in sinema versiyonu dilimize Uzun Kabus olarak geçti. Yüzü görünmeyen, uzun kolları ve eski takım elbisesiyle binlerce genci etkisi altına alan hayali karakter hakkında türlü haberler yapıldı. Filminin yapılması da gayet olağandı. Massachusetts'in küçük bir kasabasında, bir grup arkadaş Slender Man efsanesini çürütmek için bir ritüel gerçekleştirirler. Gruptaki kızlardan biri esrarengiz bir şekilde kaybolunca, onun aslında Slender Man'in son kurbanı olabileceğinden şüphelenirler. Filmin yönetmeni Sylvain White.

    Uzun Kabus
    Sosyal medyada fenomen olan hayali korku karakteri Slender Man’in sinema versiyonu dilimize Uzun Kabus olarak geçti. Yüzü görünmeyen, uzun kolları ve eski takım elbisesiyle binlerce genci etkisi altına alan hayali karakter hakkında türlü haberler yapıldı. Filminin yapılması da gayet olağandı. Massachusetts'in küçük bir kasabasında, bir grup arkadaş Slender Man efsanesini çürütmek için bir ritüel gerçekleştirirler. Gruptaki kızlardan biri esrarengiz bir şekilde kaybolunca, onun aslında Slender Man'in son kurbanı olabileceğinden şüphelenirler. Filmin yönetmeni Sylvain White.