Dişlerimize Zarar Veren Gıdalar

Dişlerimize zarar veren gıdalar

  1. CipsCips, tükürük etkisi altında glikoza dönüşen karbonhidratlardan oluşur. Bu da dişinizde tehlikeli bir çukur oluşturabilir. Cips yedikten sonra ağzınızı çalkalamayı unutmayın.

    CipsCips, tükürük etkisi altında glikoza dönüşen karbonhidratlardan oluşur. Bu da dişinizde tehlikeli bir çukur oluşturabilir. Cips yedikten sonra ağzınızı çalkalamayı unutmayın.

  2. Patlamış mısırPatlamış mısırda da aynı cipste olduğu gibi içerisinde, zararlı glikoz oluşturan karbonhidratlar bulundurur. Böylece diş kronlarına ve zayıf dişlere zarar verebilirler.

    Patlamış mısırPatlamış mısırda da aynı cipste olduğu gibi içerisinde, zararlı glikoz oluşturan karbonhidratlar bulundurur. Böylece diş kronlarına ve zayıf dişlere zarar verebilirler.

  3. SakızSürekli sakız çiğneyen biriyseniz, şekersiz olanından çiğnemeyi deneyin. Çünkü şekerli sakız dişinizde ciddi sıkıntılar yaratabilir.Şekerden ziyade bir de sakızın en büyük tehlikesi, dolgular, diş kronları, köprüler için yıkıcı etkisinin bulunmasıdır.

    SakızSürekli sakız çiğneyen biriyseniz, şekersiz olanından çiğnemeyi deneyin. Çünkü şekerli sakız dişinizde ciddi sıkıntılar yaratabilir.Şekerden ziyade bir de sakızın en büyük tehlikesi, dolgular, diş kronları, köprüler için yıkıcı etkisinin bulunmasıdır.

  4. ÇayÇayın kafein içerdiğini hepimiz biliyoruz. Bu kafein, vücutta olumsuz bir etki yaratırken dişte sorun yaratmaz. Çayda, kafeinden daha az flor bulunur. Flor, insan vücudu için gereklidir. Ancak çok fazla olduğunda dişlere zarar verir. Sağlığınız için, günde 4 bardak çaydan fazlasını tüketmemelisiniz. Ayrıca poşet çay da tercih etmeyin.

    ÇayÇayın kafein içerdiğini hepimiz biliyoruz. Bu kafein, vücutta olumsuz bir etki yaratırken dişte sorun yaratmaz. Çayda, kafeinden daha az flor bulunur. Flor, insan vücudu için gereklidir. Ancak çok fazla olduğunda dişlere zarar verir. Sağlığınız için, günde 4 bardak çaydan fazlasını tüketmemelisiniz. Ayrıca poşet çay da tercih etmeyin.

  5. KuruyemişTatlı ve yapışkan olan kuruyemişler dişinize zarar verme açsından daha kötü huyludur. Kurutulmuş meyveler de yapışkanlıkları bakımından tehlikelidir. Tam anlamıyla şeker dişinize yapışmış oluyor. Bu da dişte boşluklara yol açar.

    KuruyemişTatlı ve yapışkan olan kuruyemişler dişinize zarar verme açsından daha kötü huyludur. Kurutulmuş meyveler de yapışkanlıkları bakımından tehlikelidir. Tam anlamıyla şeker dişinize yapışmış oluyor. Bu da dişte boşluklara yol açar.

  6. Ekmek, makarna ve patates Nişasta içeren gıdalar tüketildikten sonra dişlere yapışır ve uzun bir süre boyunca kalır. Nişasta tükürükle birleştiğinde şekere dönüşür. Böylece boşluklarda sıkıntılar oluşur.

    Ekmek, makarna ve patates Nişasta içeren gıdalar tüketildikten sonra dişlere yapışır ve uzun bir süre boyunca kalır. Nişasta tükürükle birleştiğinde şekere dönüşür. Böylece boşluklarda sıkıntılar oluşur.

  7. DomatesDomatesler asidiktir. Bu sadece taze domates için geçerli değildir, aynı zamanda soslanmış veya işlemden geçen domatesler için de aynıdır. Asit dişinize oldukça fazla zarar verir ve diş hassasiyetine yol açar.

    DomatesDomatesler asidiktir. Bu sadece taze domates için geçerli değildir, aynı zamanda soslanmış veya işlemden geçen domatesler için de aynıdır. Asit dişinize oldukça fazla zarar verir ve diş hassasiyetine yol açar.

  8. Yaban mersiniYaban mersini dişlerimizin sağlığını etkilemez, ancak onları maviye boyar. Sık sık yaban mersini yemiyorsanız tabiki bu sizin için sorun olmaz. Fakat sürekli tüketen biriyseniz, dişlerinizde sarılık görülme oranı artar.

    Yaban mersiniYaban mersini dişlerimizin sağlığını etkilemez, ancak onları maviye boyar. Sık sık yaban mersini yemiyorsanız tabiki bu sizin için sorun olmaz. Fakat sürekli tüketen biriyseniz, dişlerinizde sarılık görülme oranı artar.