İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çayı Sakın Böyle Demlemeyin!

Çayı yanlış demlerseniz bakın neler oluyor!

  1. Gün içinde en az bir kere çay demleyenlerdenseniz bu haberimiz sizi de ilgilendiriyor. Çay demlemenin de yanlışı mı olur diyorsanız, haberimiz tam size göre. Yapılan araştırmalara göre çay demlerken yapılan yanlışlar kanser gibi birçok sağlık sorununa yol açıyor. İşte çay demlerken yapılan yanlışlar ve neden olduğu hastalıklar…

    Gün içinde en az bir kere çay demleyenlerdenseniz bu haberimiz sizi de ilgilendiriyor. Çay demlemenin de yanlışı mı olur diyorsanız, haberimiz tam size göre. Yapılan araştırmalara göre çay demlerken yapılan yanlışlar kanser gibi birçok sağlık sorununa yol açıyor. İşte çay demlerken yapılan yanlışlar ve neden olduğu hastalıklar…

  2. Çay demlerken dikkat etmeniz gereken ilk konu kireçsiz su kullanımı yapmak. Kireçsiz su kullanımı için musluk sularından uzak durmanız gerekli. Kireçli su ile yapılan çaylar hem sağlığa zarar veriyor hem de çayın rengini matlaştırıyor.

    Çay demlerken dikkat etmeniz gereken ilk konu kireçsiz su kullanımı yapmak. Kireçsiz su kullanımı için musluk sularından uzak durmanız gerekli. Kireçli su ile yapılan çaylar hem sağlığa zarar veriyor hem de çayın rengini matlaştırıyor.

  3. Çay demlerken kaliteyi etkileyen diğer bir unsur da demlik seçimi. Çay demlemek için en ideal seçim porselen demlik olacaktır. Çelik ya da alüminyum maddeden üretilmiş demlikler de çayın tadı çok daha kötü olacağı için porselen bir demlik edinmeniz tavsiye ediliyor.

    Çay demlerken kaliteyi etkileyen diğer bir unsur da demlik seçimi. Çay demlemek için en ideal seçim porselen demlik olacaktır. Çelik ya da alüminyum maddeden üretilmiş demlikler de çayın tadı çok daha kötü olacağı için porselen bir demlik edinmeniz tavsiye ediliyor.

  4. Tadı daha güzel çaylar elde etmek istiyorsanız kullanacağınız suyu önceden dinlendirmeniz etkili olacak. Çayı kaynadığı anda çayın üzerine dökerseniz çay yanar ve acı bir tat elde edilir. İnsan sağlığı için oldukça zararlı olan acı çaydan kaçınmak için çayı demlendikten sonra ocakta tutmayın ve hemen ocağın üzerinden alın.

    Tadı daha güzel çaylar elde etmek istiyorsanız kullanacağınız suyu önceden dinlendirmeniz etkili olacak. Çayı kaynadığı anda çayın üzerine dökerseniz çay yanar ve acı bir tat elde edilir. İnsan sağlığı için oldukça zararlı olan acı çaydan kaçınmak için çayı demlendikten sonra ocakta tutmayın ve hemen ocağın üzerinden alın.

  5. Çay demlerken yapılan yanlışlardan birisi kaynamış su kullanılmış. Kaynamış su kullanımı vücutta bakteri oluşumuna neden olduğu için çay demlemek için en ideal seçim kaynamamış su kullanımı olacak.

    Çay demlerken yapılan yanlışlardan birisi kaynamış su kullanılmış. Kaynamış su kullanımı vücutta bakteri oluşumuna neden olduğu için çay demlemek için en ideal seçim kaynamamış su kullanımı olacak.

  6. Çay demlemekle ilgili verilecek son bilgi ise çay demlerken yüksek ısıdan uzak durmak. Yüksek ısı kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği için çay orta ateşte demlenmelidir. Özellikle dışarıda içtiğiniz ve yüksek ısıya maruz kalan bayatlamış çaylardan uzak durmalısınız.

    Çay demlemekle ilgili verilecek son bilgi ise çay demlerken yüksek ısıdan uzak durmak. Yüksek ısı kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği için çay orta ateşte demlenmelidir. Özellikle dışarıda içtiğiniz ve yüksek ısıya maruz kalan bayatlamış çaylardan uzak durmalısınız.