Çok Fena Kar Yağışı Var 22 İl İçin Meteoroloji Alarm Verdi

TÜRKİYE karakışın etkisi altına girdi

  1. Meteorolojinin yaptığı son tahmine göre bugün ve yarın etkili bir kar yağışı var. Kar yağışı dün geceden itibaren Ege bölgesini vururken bugün iç anadolu bölgesine doğru hareket etmiş görünüyor. Ankara, Kayseri, Konya başta olmak üzere bugün 22 ilde etkili olan kar yağışı yarın doğu anadoluyu da vuracak. Denizli, Aydın, Manisa, Kütahya, Ankara ve Bolu'dan karın etkili olduğuna dair haberler geliyor. İşte kar, fırtına ve şiddetli yağışın etkili olduğu iller:

    Meteorolojinin yaptığı son tahmine göre bugün ve yarın etkili bir kar yağışı var. Kar yağışı dün geceden itibaren Ege bölgesini vururken bugün iç anadolu bölgesine doğru hareket etmiş görünüyor. Ankara, Kayseri, Konya başta olmak üzere bugün 22 ilde etkili olan kar yağışı yarın doğu anadoluyu da vuracak. Denizli, Aydın, Manisa, Kütahya, Ankara ve Bolu'dan karın etkili olduğuna dair haberler geliyor. İşte kar, fırtına ve şiddetli yağışın etkili olduğu iller:

  2. KAR YAĞIŞI OLAN İLLER : Meteorolojinin raporuna göre bugün 22 ilde kar yağışı var. Bu iller arasında başkent Ankara'da bulunurken Bolu'da sabah erken saatte başlayan kar yağışı ulaşımı aksatmaya başladı. Kar yağışı altında olan 22 il şöyle: Bolu, Karabük, Ankara, Kastamonu, Kayseri, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya, Karaman, Bitlis, Hakkari, Gümüşhane, Düzce.

    KAR YAĞIŞI OLAN İLLER : Meteorolojinin raporuna göre bugün 22 ilde kar yağışı var. Bu iller arasında başkent Ankara'da bulunurken Bolu'da sabah erken saatte başlayan kar yağışı ulaşımı aksatmaya başladı. Kar yağışı altında olan 22 il şöyle: Bolu, Karabük, Ankara, Kastamonu, Kayseri, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya, Karaman, Bitlis, Hakkari, Gümüşhane, Düzce.

  3. YARIN İÇİN UYARILAN 7 İL : Meteoroloji geçtiği son dakika alarmında ise cumartesi günü için 7 ili uyardı. Bugün akşam saatlerinden sonra etkisini arttırması beklenen sağanak yağışların, Cumartesi sabah saatlerine kadar Samsun’un doğusu, Ordu ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2 ) bir şekilde etkili olması bekleniyor. Giresun, Trabzon’un doğu ilçeleri , Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) yağmur görülecek. Yağışların gece saatlerinden sonra 1000 m üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

    YARIN İÇİN UYARILAN 7 İL : Meteoroloji geçtiği son dakika alarmında ise cumartesi günü için 7 ili uyardı. Bugün akşam saatlerinden sonra etkisini arttırması beklenen sağanak yağışların, Cumartesi sabah saatlerine kadar Samsun’un doğusu, Ordu ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2 ) bir şekilde etkili olması bekleniyor. Giresun, Trabzon’un doğu ilçeleri , Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) yağmur görülecek. Yağışların gece saatlerinden sonra 1000 m üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

  4. Türkiye'nin bir çok yerinden kar yağışı görüntüleri ajanslara düşmeye başladı. Denizli, Aydın, Manisa, Kütahya, Ankara ve Bolu kar yağışı beyaza bürünün ilk yerler oldu. Özellikle Denizli, Aydın, Manisa ve Kütahya'da çok etkili kar yağışı görüldü ve zaman zaman ulaşım aksadı. İllerin 5 günlük hava durumu raporlarını sunmadan önce sizlere AA'nın geçtiği son görüntülerle bu illerdeki durumu aktaralım:

    Türkiye'nin bir çok yerinden kar yağışı görüntüleri ajanslara düşmeye başladı. Denizli, Aydın, Manisa, Kütahya, Ankara ve Bolu kar yağışı beyaza bürünün ilk yerler oldu. Özellikle Denizli, Aydın, Manisa ve Kütahya'da çok etkili kar yağışı görüldü ve zaman zaman ulaşım aksadı. İllerin 5 günlük hava durumu raporlarını sunmadan önce sizlere AA'nın geçtiği son görüntülerle bu illerdeki durumu aktaralım:

  5. BOLU'DA KAR ETKİLİ OLUYOR : Bolu Dağı'nda dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, yerini sabah kar yağışına bıraktı. Etkisini artıran kar yağışı D-100 kara yolunun Elmalık, Bolu Dağı, Seymenler, Abant Kavşağı, Karanlıkdere, Sarıçökek, Bıçkıyanı ile Anadolu Otoyolu'nun Elmalık, 1, 2 ve 3. viyadükler kesiminde devam ediyor. Güzergahta görev yapan Karayolları ekipleri, bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmasına başlarken, trafik ekipleri ise sürücülerin, kış lastikleri olmadan yola çıkmamalarını, trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını istedi.

    BOLU'DA KAR ETKİLİ OLUYOR : Bolu Dağı'nda dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, yerini sabah kar yağışına bıraktı. Etkisini artıran kar yağışı D-100 kara yolunun Elmalık, Bolu Dağı, Seymenler, Abant Kavşağı, Karanlıkdere, Sarıçökek, Bıçkıyanı ile Anadolu Otoyolu'nun Elmalık, 1, 2 ve 3. viyadükler kesiminde devam ediyor. Güzergahta görev yapan Karayolları ekipleri, bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmasına başlarken, trafik ekipleri ise sürücülerin, kış lastikleri olmadan yola çıkmamalarını, trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını istedi.

  6. MERSİN - KARAMAN ARASI KÖTÜ : Mersin-Karaman sınırında kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan yolda mahsur kalanlar oldu. Suriye uyruklu 2 kişi araçları kayınca saatlerce kurtarılmayı bekledi. 9 saatlik çalışma sonunda Suriye uyruklu Ahmet Şıh ile Hamza El Bekir, hava sıcaklığının sıfırın altında 4 dereceye ulaştığı bölgeden kurtarıldı. Karayolundaki kar kalınlığının yer yer 50 santimetreye ulaştığı öğrenildi.

    MERSİN - KARAMAN ARASI KÖTÜ : Mersin-Karaman sınırında kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan yolda mahsur kalanlar oldu. Suriye uyruklu 2 kişi araçları kayınca saatlerce kurtarılmayı bekledi. 9 saatlik çalışma sonunda Suriye uyruklu Ahmet Şıh ile Hamza El Bekir, hava sıcaklığının sıfırın altında 4 dereceye ulaştığı bölgeden kurtarıldı. Karayolundaki kar kalınlığının yer yer 50 santimetreye ulaştığı öğrenildi.

  7. NEVŞEHİR : Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, kar yağışı nedeniyle peribacaları ve doğal kaya oluşumları beyaza büründü. Kar yağışının ardından bölgede güzel görüntüler oluşurken, turistler kartopu oynadı. Uçhisar ve Göreme beldesinde, karla kaplı bölgeyi gezen yabancı turistler fotoğraf çekti. Meteoroloji yetkilileri, etkisini sürdüren kar yağışının bölgede akşam saatlerine kadar devam edeceğini bildirdi.

    NEVŞEHİR : Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, kar yağışı nedeniyle peribacaları ve doğal kaya oluşumları beyaza büründü. Kar yağışının ardından bölgede güzel görüntüler oluşurken, turistler kartopu oynadı. Uçhisar ve Göreme beldesinde, karla kaplı bölgeyi gezen yabancı turistler fotoğraf çekti. Meteoroloji yetkilileri, etkisini sürdüren kar yağışının bölgede akşam saatlerine kadar devam edeceğini bildirdi.

  8. AYDIN : Aydın'ın Kuyucak ilçesine bağlı Belenova, Ovacık, Sarıcaova ile Buharkent ilçesi Ericek mahallelerinin yüksek kesimlerine kar yağdı. Yağış dolayısıyla kapanan bazı yollar, Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerince açıldı. Ekipler, yollarda buzlanma yaşanmaması için tuzlama çalışması yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanabilecek olumsuz hava olaylarının, vatandaşların hayatını etkilememesi için bütün tedbirlerin alındığını kaydetti.

    AYDIN : Aydın'ın Kuyucak ilçesine bağlı Belenova, Ovacık, Sarıcaova ile Buharkent ilçesi Ericek mahallelerinin yüksek kesimlerine kar yağdı. Yağış dolayısıyla kapanan bazı yollar, Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerince açıldı. Ekipler, yollarda buzlanma yaşanmaması için tuzlama çalışması yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanabilecek olumsuz hava olaylarının, vatandaşların hayatını etkilememesi için bütün tedbirlerin alındığını kaydetti.

  9. DENİZLİ : Denizli-Antalya kara yolunda etkili olan kar yağışı nedeniyle ilerlemekte zorluk yaşayanlar, araçlarını yol kenarlarına çektiler. Kentin yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar, zaman zaman tipiye dönüştü. Kara yolunda kar yağışı nedeniyle uzun kuyrukları oluşunca bazı sürücüler bu durumu eğlenceye çevirdi. Araçlarından inen sürücüler çocuklarıyla kar topu oynadı, fotoğraf çektirdi.

    DENİZLİ : Denizli-Antalya kara yolunda etkili olan kar yağışı nedeniyle ilerlemekte zorluk yaşayanlar, araçlarını yol kenarlarına çektiler. Kentin yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar, zaman zaman tipiye dönüştü. Kara yolunda kar yağışı nedeniyle uzun kuyrukları oluşunca bazı sürücüler bu durumu eğlenceye çevirdi. Araçlarından inen sürücüler çocuklarıyla kar topu oynadı, fotoğraf çektirdi.

  10. MANİSA : Manisa'nın Demirci ilçesinde kar yağışı ve tipi etkili olurken ilçenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. İlçe merkezinin yüksek mahalleleri olan Akıncılar ve Fatih mahallelerinde kar yağışı fırtına ile tipiye dönüştü. Ani bastıran tipi nedeniyle Akçakertik mevkisinde yolda kalan nakliye kamyonları, Demirci Karayolları Bakım Evi Şefliği ve Demirci Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

    MANİSA : Manisa'nın Demirci ilçesinde kar yağışı ve tipi etkili olurken ilçenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. İlçe merkezinin yüksek mahalleleri olan Akıncılar ve Fatih mahallelerinde kar yağışı fırtına ile tipiye dönüştü. Ani bastıran tipi nedeniyle Akçakertik mevkisinde yolda kalan nakliye kamyonları, Demirci Karayolları Bakım Evi Şefliği ve Demirci Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

  11. KÜTAHYA : Kütahya'nın Domaniç ilçesinin bin 500 rakımlı Kocayayla mevkisinde etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı.Karayolları ekipleri bölgede tuzlama ve kar küreme çalışmalarını sürdürürken, trafik ekipleri tırların geçişine izin vermiyor.

    KÜTAHYA : Kütahya'nın Domaniç ilçesinin bin 500 rakımlı Kocayayla mevkisinde etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı.Karayolları ekipleri bölgede tuzlama ve kar küreme çalışmalarını sürdürürken, trafik ekipleri tırların geçişine izin vermiyor.

  12. ANKARA : Ankara'da dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur kentin yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı.  Başkentte mevsimin ilk kar yağışı, gece yarısı Çankaya'ya bağlı İncek ve Ahlatlıbel ile Keçiören'e bağlı Bağlum ve Elmadağ bölgelerinde etkili oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, kar yağışı ve olası buzlanmaya karşı ana arterlerde kar küreme ve tuzlama araçları ile hazır bekletildi. Şehirler arası yollar ve çevre yolu güzergahlarında ise Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler acil müdahaleler için önlem aldı. Yetkililer, trafiğe çıkacak sürücüleri yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

    ANKARA : Ankara'da dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur kentin yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Başkentte mevsimin ilk kar yağışı, gece yarısı Çankaya'ya bağlı İncek ve Ahlatlıbel ile Keçiören'e bağlı Bağlum ve Elmadağ bölgelerinde etkili oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, kar yağışı ve olası buzlanmaya karşı ana arterlerde kar küreme ve tuzlama araçları ile hazır bekletildi. Şehirler arası yollar ve çevre yolu güzergahlarında ise Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler acil müdahaleler için önlem aldı. Yetkililer, trafiğe çıkacak sürücüleri yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

  13. Ankara'nın 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

    Ankara'nın 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

  14. Amasya 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

    Amasya 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

  15. Bolu 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

    Bolu 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

  16. Düzce 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

    Düzce 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

  17. Gümüşhane 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

    Gümüşhane 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

  18. Kastamonu 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

    Kastamonu 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

  19. Kayseri 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

    Kayseri 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

  20. Kırıkkale 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

    Kırıkkale 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

  21. Kırşehir 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

    Kırşehir 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

  22. Konya 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

    Konya 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

  23. Nevşehir 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

    Nevşehir 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

  24. Sivas 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

    Sivas 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

  25. Tokat 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini

    Tokat 5 günlük hava durumu meteoroloji tahmini