Plastik Poşet Yerine 11 Alternatif!

Plastik poşetler marketlerde ücretli olarak satılmaya başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından AB mevzuatına uyum çalışmaları kapsamında hazırlanan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği, 1 Ocak 2019'dan itibaren yürürlüğe girdi. Poşetlerin 25 kuruştan satılmaya başlaması vatandaşları yeni alternatifler üretmeye zorladı.

  1. KESE KAĞIDI    Plastik poşetlerden kaynaklanan çevre kirliliğinin önlenmesi için tercih edilebilecek bir seçenek de kese kağıdı! Uzun süreli kullanıma çok yatkın olmasa da çevreye zarar vermediği bir gerçek. Kese kağıdı fiyatları kilosuna ve adedine göre 5 ila 90 lira arasında değişiyor.

    KESE KAĞIDI Plastik poşetlerden kaynaklanan çevre kirliliğinin önlenmesi için tercih edilebilecek bir seçenek de kese kağıdı! Uzun süreli kullanıma çok yatkın olmasa da çevreye zarar vermediği bir gerçek. Kese kağıdı fiyatları kilosuna ve adedine göre 5 ila 90 lira arasında değişiyor.

  2. FİLE ÇANTA    File çantaların fiyat aralığı oldukça geniş. Örme pazar filesinin fiyatları 10 liradan başlıyor. Fiyatlar 25-30 liraya kadar çıkıyor.

    FİLE ÇANTA File çantaların fiyat aralığı oldukça geniş. Örme pazar filesinin fiyatları 10 liradan başlıyor. Fiyatlar 25-30 liraya kadar çıkıyor.

  3. BEZ ÇANTA     Bez çanta fiyatları da 2,60 liradan başlıyor. Ebatlarına ve kumaş kalınlığına göre 20, 30 liraya çıkan çantalar 10'lu paketler halinde de satılıyor.

    BEZ ÇANTA Bez çanta fiyatları da 2,60 liradan başlıyor. Ebatlarına ve kumaş kalınlığına göre 20, 30 liraya çıkan çantalar 10'lu paketler halinde de satılıyor.

  4. PAZAR ÇANTASI    Marketlerde ücretli poşetlerden almak istemeyenler, çarşıda satılan pazar çantalarına yoğun ilgi gösteriyor. Naylon poşetlerin ücret karşılığında verilmesini öngören uygulamasının başlamasının ardından, çarşı-pazar alışverişlerinde kullanılan pazar çantalarına rağbet arttı.  Pazar çantası fiyatları 4 liradan başlıyor.

    PAZAR ÇANTASI Marketlerde ücretli poşetlerden almak istemeyenler, çarşıda satılan pazar çantalarına yoğun ilgi gösteriyor. Naylon poşetlerin ücret karşılığında verilmesini öngören uygulamasının başlamasının ardından, çarşı-pazar alışverişlerinde kullanılan pazar çantalarına rağbet arttı. Pazar çantası fiyatları 4 liradan başlıyor.

  5. PAZAR ARABASI    Pazar çantasına alacağım ürünler yetmez diyorsanız, pazar arabasına yönelebilirsiniz. Üstelik tekerlekli olması nedeniyle çantayı taşımak daha kolay. Tekerlekli pazar arabaları internet üzerinden en uygun 20 liradan alıcı buluyor. Tabii tekerlek ve kumaş kalitesine göre bu rakam 100 liraya kadar yükselebiliyor.

    PAZAR ARABASI Pazar çantasına alacağım ürünler yetmez diyorsanız, pazar arabasına yönelebilirsiniz. Üstelik tekerlekli olması nedeniyle çantayı taşımak daha kolay. Tekerlekli pazar arabaları internet üzerinden en uygun 20 liradan alıcı buluyor. Tabii tekerlek ve kumaş kalitesine göre bu rakam 100 liraya kadar yükselebiliyor.

  6. BÜYÜK SIRT ÇANTASI    Büyük sırt çantaları poşetlerden daha uzun ömürlü ve oldukça kullanışlı. Büyük sırt çantalarına hem çok fazla eşya sığdırabilirsiniz. Ayrıca kollarınızdaki ağırlık azalacağından daha rahat hareket edebilirsiniz. Sırt çantalarının fiyatları 20 liradan başlıyor.

    BÜYÜK SIRT ÇANTASI Büyük sırt çantaları poşetlerden daha uzun ömürlü ve oldukça kullanışlı. Büyük sırt çantalarına hem çok fazla eşya sığdırabilirsiniz. Ayrıca kollarınızdaki ağırlık azalacağından daha rahat hareket edebilirsiniz. Sırt çantalarının fiyatları 20 liradan başlıyor.

  7. TOPTAN POŞET    İnternet üzerinde ya da çeşitli marketlerde kilogram üzerinden toptan poşet satın alabilirsiniz. Diğer seçeneklere göre pek doğa dostu değil ancak cebiniz için daha uygun olabilir. Piyasada fiyatlar çeşitlilik gösterse de toptan satılan poşetlerin tanesi 25 kuruştan az tutuyor. Örneğin 15 liradan satışa sunulan 100 adet orta boy toptan poşetin tanesi 15 kuruşa geliyor.

    TOPTAN POŞET İnternet üzerinde ya da çeşitli marketlerde kilogram üzerinden toptan poşet satın alabilirsiniz. Diğer seçeneklere göre pek doğa dostu değil ancak cebiniz için daha uygun olabilir. Piyasada fiyatlar çeşitlilik gösterse de toptan satılan poşetlerin tanesi 25 kuruştan az tutuyor. Örneğin 15 liradan satışa sunulan 100 adet orta boy toptan poşetin tanesi 15 kuruşa geliyor.

  8. KARTON KUTULAR    Evde kullanılmayan karton kutuları da alışveriş yaparken kullanabilmek mümkün.

    KARTON KUTULAR Evde kullanılmayan karton kutuları da alışveriş yaparken kullanabilmek mümkün.

  9. BOL CEPLİ KIYAFETLER    Alışveriş yapma niyetiniz yoktu. Ancak son anda birkaç parça malzeme almaya karar verdiniz. Son dakika alışverişlerde büyük cepli pantolon ya da montlar işinizi kolaylaştırabilir.

    BOL CEPLİ KIYAFETLER Alışveriş yapma niyetiniz yoktu. Ancak son anda birkaç parça malzeme almaya karar verdiniz. Son dakika alışverişlerde büyük cepli pantolon ya da montlar işinizi kolaylaştırabilir.

  10. İNTERNETTEN SİPARİŞ    Bu 10 alternatif dışında market alışverişinizi eve sipariş edip, poşet istemeyerek de tasarruf edebilirsiniz.

    İNTERNETTEN SİPARİŞ Bu 10 alternatif dışında market alışverişinizi eve sipariş edip, poşet istemeyerek de tasarruf edebilirsiniz.