Boğaz Enfeksiyonunu Ortadan Kaldıran Besinler

Boğaz enfeksiyonunu ortadan kaldıran besinler

  1. Ayva ve limon karışımı<br>    Bu iki sarı besinin gücünü birleştirerek boğaz enfeksiyonlarının önüne geçebilirsiniz. Dilimlediğiniz ayvanın üzerine limon sıkın ve 1 tatlı kaşığı kadar bal dökerek hafifçe ezin. Her sabah ya da akşam tüketebileceğiniz bu karışım; sizi boğaz enfeksiyonlarına karşı korur, bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

    Ayva ve limon karışımı
    Bu iki sarı besinin gücünü birleştirerek boğaz enfeksiyonlarının önüne geçebilirsiniz. Dilimlediğiniz ayvanın üzerine limon sıkın ve 1 tatlı kaşığı kadar bal dökerek hafifçe ezin. Her sabah ya da akşam tüketebileceğiniz bu karışım; sizi boğaz enfeksiyonlarına karşı korur, bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

  2. Limon <br>    Limon ise güçlü bir C vitamini kaynağı aynı zamanda doğal bir antibiyotiktir. İçerdiği sitrik asit ile boğazın alkalize olmasına yardımcı olur.

    Limon
    Limon ise güçlü bir C vitamini kaynağı aynı zamanda doğal bir antibiyotiktir. İçerdiği sitrik asit ile boğazın alkalize olmasına yardımcı olur.

  3. Soğan suyu ve sarımsak <br>    İçerdiği allisin ile birer doğal antibiyotik olan soğan ve sarımsak kış aylarının vazgeçilmezidir. Soğan ve sarımsak, vücuttaki sümük dokusunun hava yollarından atılmasını sağlayan sülfür bileşenleri içerir. Hem viral hem de bakteriyel enfeksiyonlarla savaşır. İki orta boy soğanın kabuklarını temizleyin  ve ikiye bölüm bir gün suda bekletin. Ertesi gün soğan suyunu içerek boğaz ağrınızı ve öksürük şikayetinizi hafifletebilirsiniz.

    Soğan suyu ve sarımsak
    İçerdiği allisin ile birer doğal antibiyotik olan soğan ve sarımsak kış aylarının vazgeçilmezidir. Soğan ve sarımsak, vücuttaki sümük dokusunun hava yollarından atılmasını sağlayan sülfür bileşenleri içerir. Hem viral hem de bakteriyel enfeksiyonlarla savaşır. İki orta boy soğanın kabuklarını temizleyin ve ikiye bölüm bir gün suda bekletin. Ertesi gün soğan suyunu içerek boğaz ağrınızı ve öksürük şikayetinizi hafifletebilirsiniz.

  4. Kerevizi çiğ tüketin   <br>  Sağlıklı sebzeler arasında bulunan kereviz çiğ tüketildiğinde, boğaz ağrılarının giderilmesinde büyük katkı sağalr. Sert bir sebze olduğu için rendeleyebilir ve üzerine bol limon sıkarak tüketebilirsiniz. Kerevizin yüzde 75'i su, yüzde 25'i liftir, bu yüzden oldukça alkalize edici özelliktedir. Düzenli olarak tüketirseniz boğaz hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.

    Kerevizi çiğ tüketin
    Sağlıklı sebzeler arasında bulunan kereviz çiğ tüketildiğinde, boğaz ağrılarının giderilmesinde büyük katkı sağalr. Sert bir sebze olduğu için rendeleyebilir ve üzerine bol limon sıkarak tüketebilirsiniz. Kerevizin yüzde 75'i su, yüzde 25'i liftir, bu yüzden oldukça alkalize edici özelliktedir. Düzenli olarak tüketirseniz boğaz hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.

  5. Bitki çayları<br>    Bitki çaylarından papatya, roybos ve kuşburnunu karıştırarak tüketmek boğaz enfeksiyonlarına karşı koruyucur.

    Bitki çayları
    Bitki çaylarından papatya, roybos ve kuşburnunu karıştırarak tüketmek boğaz enfeksiyonlarına karşı koruyucur.

  6. Baharat ve bal karışımı  <br>  Zencefil, zerdeçal ve karabiberi, bal ile karıştırarak her sabah 1 tatlı kaşığı tüketmek boğaz ağrısı ve enfeksiyonlarının giderilmesinde yardımcı olur. Bu karışımın ardından hemen su içmeyin.

    Baharat ve bal karışımı
    Zencefil, zerdeçal ve karabiberi, bal ile karıştırarak her sabah 1 tatlı kaşığı tüketmek boğaz ağrısı ve enfeksiyonlarının giderilmesinde yardımcı olur. Bu karışımın ardından hemen su içmeyin.

  7. Turşu ve kefir  <br>  Boğaz enfeksiyonlarına karşı turşu ve kefir gibi önemli prebiyotik kaynaklarını da günlük beslenme planına mutlaka dahil edin.

    Turşu ve kefir
    Boğaz enfeksiyonlarına karşı turşu ve kefir gibi önemli prebiyotik kaynaklarını da günlük beslenme planına mutlaka dahil edin.

  8. Karanfil çiğneyin    <br>Boğaz ağrısını hafifletmek için birkaç adet karanfili gün içinde mutlaka çiğneyin. Bu noktada karanfillerin taze olmasına dikkat edin. Bunun dışında sık sık su içmeyi ihmal etmeyin.

    Karanfil çiğneyin
    Boğaz ağrısını hafifletmek için birkaç adet karanfili gün içinde mutlaka çiğneyin. Bu noktada karanfillerin taze olmasına dikkat edin. Bunun dışında sık sık su içmeyi ihmal etmeyin.