Oy Kullanma Yerini Sorgula Öğren!

Oy kullanma yerini sorgula| ysk seçim yerleri 2019

  1. OY KULLANMA YERİNİ SORGULA SORGULA ÖĞREN! YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA! OY KULLANMA YERİNİ SORGULA| YSK SEÇİM YERLERİ 2019 YSK SEÇİM YERLERİ 2019| YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA! OY kullanma yerini sorgula| YSK SEÇİM YERLERİ 2019

    OY KULLANMA YERİNİ SORGULA SORGULA ÖĞREN! YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA! OY KULLANMA YERİNİ SORGULA| YSK SEÇİM YERLERİ 2019 YSK SEÇİM YERLERİ 2019| YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA! OY kullanma yerini sorgula| YSK SEÇİM YERLERİ 2019

  2. YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA! 2019 yerel seçimlere kısa bir süre kala vatandaşlar Nerede oy kullanacağım sorusuna yanıt arıyor. YSK tarafından seçmen listeleri 4 Ocak`ta muhtarlıklara asıldı. Seçmen listeleri yarın saat 17:00`dan sonra askıdan kaldırılacak. Seçmen listelerinde isimleri olmayan vatandaşların en yakın nüfus müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor. Peki Nerede Oy kullanacağım sorusu ne zaman belli olacak?

    YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA! 2019 yerel seçimlere kısa bir süre kala vatandaşlar Nerede oy kullanacağım sorusuna yanıt arıyor. YSK tarafından seçmen listeleri 4 Ocak`ta muhtarlıklara asıldı. Seçmen listeleri yarın saat 17:00`dan sonra askıdan kaldırılacak. Seçmen listelerinde isimleri olmayan vatandaşların en yakın nüfus müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor. Peki Nerede Oy kullanacağım sorusu ne zaman belli olacak?

  3. Adres kaydı olmayan 363.555 vatandaşımıza "ilçe nüfus müdürlüklerine müracaat ederek güncel adres bildiriminde bulunmaları" yönünde kamuoyuna bilgilendirme yapılmıştır.

    Adres kaydı olmayan 363.555 vatandaşımıza "ilçe nüfus müdürlüklerine müracaat ederek güncel adres bildiriminde bulunmaları" yönünde kamuoyuna bilgilendirme yapılmıştır.

  4. Bu bilgilendirme sonucunda 40.804 kişi güncel adres bildiriminde bulunmuştur. Adres kaydı olmayan vatandaşlarımızın 17 Ocak 2019 Tarih Saat 17.00`a kadar ilçe nüfus müdürlüklerimize adres bildiriminde bulunmaları büyük önem arz etmektedir.

    Bu bilgilendirme sonucunda 40.804 kişi güncel adres bildiriminde bulunmuştur. Adres kaydı olmayan vatandaşlarımızın 17 Ocak 2019 Tarih Saat 17.00`a kadar ilçe nüfus müdürlüklerimize adres bildiriminde bulunmaları büyük önem arz etmektedir.

  5. YSK SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ: https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp

    YSK SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ: https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp

  6. ÖĞRENCİLER ÖĞRENİM GÖRDÜKLERİ YERDE OY KULLANABİLECEK!

    ÖĞRENCİLER ÖĞRENİM GÖRDÜKLERİ YERDE OY KULLANABİLECEK!

  7. Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvururlar ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler.

    Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvururlar ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler.

  8. Nüfus Hizmetleri Kanununun 50. maddesinin üçüncü fıkrası gereği özel vekâletname ile başvuranlar sadece vekâlet veren adına adres beyanında bulunabilirler.

    Nüfus Hizmetleri Kanununun 50. maddesinin üçüncü fıkrası gereği özel vekâletname ile başvuranlar sadece vekâlet veren adına adres beyanında bulunabilirler.

  9. ÖRME VE ORTEPEDİK ENGELLİ SEÇMENLERE KOLAYLIK

    ÖRME VE ORTEPEDİK ENGELLİ SEÇMENLERE KOLAYLIK

  10. Görme ve ortopedik engelli seçmenler oylarını, 75 yaş ve üzeri seçmenler gibi aile bireyleri ile birlikte sandık alanlarının giriş katlarında kurulacak sandıklarda kullanabilirler. Engelli olarak kayıtlı olup olmadığınızı www.ysk.gov.tr adresinden, mobil cihazınıza indireceğiniz “Seçmen Sorgulama” uygulamasından ve e-Devlet kapısından öğrenebilirsiniz.

    Görme ve ortopedik engelli seçmenler oylarını, 75 yaş ve üzeri seçmenler gibi aile bireyleri ile birlikte sandık alanlarının giriş katlarında kurulacak sandıklarda kullanabilirler. Engelli olarak kayıtlı olup olmadığınızı www.ysk.gov.tr adresinden, mobil cihazınıza indireceğiniz “Seçmen Sorgulama” uygulamasından ve e-Devlet kapısından öğrenebilirsiniz.

  11. Engelli olarak kayıtlı değilseniz, askı dönemi içinde www.ysk.gov.tr internet adresinden temin edebileceğiniz “Engelli Beyan Formu”nu doldurarak bizzat veya bir yakınınız aracılığı ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa veya Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğüne başvuru yaptığınız takdirde seçmen durumunuz “Engelli” olarak güncellenecektir.

    Engelli olarak kayıtlı değilseniz, askı dönemi içinde www.ysk.gov.tr internet adresinden temin edebileceğiniz “Engelli Beyan Formu”nu doldurarak bizzat veya bir yakınınız aracılığı ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa veya Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğüne başvuru yaptığınız takdirde seçmen durumunuz “Engelli” olarak güncellenecektir.