Taze Balık Mı Dondurulmuş Balık Mı Daha Sağlıklı?

Peki balığın dondurulmuş hali mi daha sağlıklı yoksa taze hali mi? İşte cevabı...

  1. Omega-3 bakımından zengin olan balıkları tüketmek, sağlıklı bir beslenme için olmazsa olmazlardan biridir. Peki balığın dondurulmuş hali mi daha sağlıklı yoksa taze hali mi? İşte cevabı...

    Omega-3 bakımından zengin olan balıkları tüketmek, sağlıklı bir beslenme için olmazsa olmazlardan biridir. Peki balığın dondurulmuş hali mi daha sağlıklı yoksa taze hali mi? İşte cevabı...

  2. Özellikle de Karadeniz bölgesinin meşhur yiyecekleri arasında yer alan balıklar, taze seçildiği zaman kalp ve damar rahatsızlıklarına çok iyi gelir. Taze olup olmadıkları ise derinin parlak ve gözlerin canlı olmasından anlaşılabilir.

    Özellikle de Karadeniz bölgesinin meşhur yiyecekleri arasında yer alan balıklar, taze seçildiği zaman kalp ve damar rahatsızlıklarına çok iyi gelir. Taze olup olmadıkları ise derinin parlak ve gözlerin canlı olmasından anlaşılabilir.

  3. Satış yapan balıkçılar, balığın tutulması ve nakliyesi arasındaki kalan arada balığı çoğu kez dondurmak ya da şoklamak zorunda kalabiliyor. Bu işlemlerden sonra ise ya balığın çözülmesini bekliyorlar ya da donmuş halde müşteriye satıyorlar.

    Satış yapan balıkçılar, balığın tutulması ve nakliyesi arasındaki kalan arada balığı çoğu kez dondurmak ya da şoklamak zorunda kalabiliyor. Bu işlemlerden sonra ise ya balığın çözülmesini bekliyorlar ya da donmuş halde müşteriye satıyorlar.

  4. Sağlık açısından taze balık tüketmek elbette daha önemli. Ancak, taze olmayan balıklarda ise dondurulmuş balık tüketmek, hiç tüketmemekten iyidir.

    Sağlık açısından taze balık tüketmek elbette daha önemli. Ancak, taze olmayan balıklarda ise dondurulmuş balık tüketmek, hiç tüketmemekten iyidir.

  5. Lezzetinden bir şey kaybettirmeyen bu dondurulmuş balıkların çözülmesini bekleyip tekrardan dondurmak yapılan en büyük hatalardan biridir. Çünkü bu hareket zararlı bakterilerin çoğalmasına yol açar. Bu nedenle dondurulmuş balık tüketirken bu kritere dikkat etmek önemli.

    Lezzetinden bir şey kaybettirmeyen bu dondurulmuş balıkların çözülmesini bekleyip tekrardan dondurmak yapılan en büyük hatalardan biridir. Çünkü bu hareket zararlı bakterilerin çoğalmasına yol açar. Bu nedenle dondurulmuş balık tüketirken bu kritere dikkat etmek önemli.