Yeni Clio 5 Ortaya Çıktı Tasarımı Çok Konuşulacak

eni Clio'da hibrit bir motora yer verileceği açıklandı

  1. Renault'un bugüne kadar 15 milyonluk satış adedine ulaşan b-segment hatchback modeli Clio yenilendi. 1990 yılından beri yollarda olan Clio'nun tasarımının markanın daha büyük modelleri Megane ve Talisman'dan izler taşıdığı görülürken, boyutlarda ise küçülmeye gidildi. Bir önceki kasası çok tutulan modelin beşinci nesli de iddialı bir tasarım diline sahip. Araçta dikkat çeken yenilikler göze çarpıyor.

    Renault'un bugüne kadar 15 milyonluk satış adedine ulaşan b-segment hatchback modeli Clio yenilendi. 1990 yılından beri yollarda olan Clio'nun tasarımının markanın daha büyük modelleri Megane ve Talisman'dan izler taşıdığı görülürken, boyutlarda ise küçülmeye gidildi. Bir önceki kasası çok tutulan modelin beşinci nesli de iddialı bir tasarım diline sahip. Araçta dikkat çeken yenilikler göze çarpıyor.

  2. Yerini aldığı modele göre boyu 14 mm kısalan beşinci nesil Clio'nun, yüksekliği de 30 mm alçaltıldı. Renault'dan yapılan açıklamada, yeni Clio’da 11 farklı renk seçeneği ve 3 dış kişiselleştirme paketi sunulduğu belirtildi.

    Yerini aldığı modele göre boyu 14 mm kısalan beşinci nesil Clio'nun, yüksekliği de 30 mm alçaltıldı. Renault'dan yapılan açıklamada, yeni Clio’da 11 farklı renk seçeneği ve 3 dış kişiselleştirme paketi sunulduğu belirtildi.

  3. BAGAJ HACMİ BÜYÜDÜ Clio'nun bagaj hacminin de 26 litre artarak 391 litreye ulaştığı bildirildi. Araçta giriş seviyesinden itibaren full LED ön farlar sunulurken, farların da Fransız markanın yeni nesil tasarım anlayışına uygun olacak şekilde 'C' formunda tasarlandığı görülüyor.

    BAGAJ HACMİ BÜYÜDÜ Clio'nun bagaj hacminin de 26 litre artarak 391 litreye ulaştığı bildirildi. Araçta giriş seviyesinden itibaren full LED ön farlar sunulurken, farların da Fransız markanın yeni nesil tasarım anlayışına uygun olacak şekilde 'C' formunda tasarlandığı görülüyor.

  4. Yeni nesil motorların sunulacağı Clio'da, Renault'un E-tech hibrit motoruna da ilk kez yer verileceği açıklandı. Modelde otonom sürüş destek sistemlerine de yer verileceği kaydedildi.

    Yeni nesil motorların sunulacağı Clio'da, Renault'un E-tech hibrit motoruna da ilk kez yer verileceği açıklandı. Modelde otonom sürüş destek sistemlerine de yer verileceği kaydedildi.

  5. Renault'un Türkiye'de en çok satan ikinci modeli olan Clio'nun donanım paketlerinde de değişikliğe gidildi. Bu kapsamda, mevcut GT-Line yerini R.S. Line'a bırakacak.

    Renault'un Türkiye'de en çok satan ikinci modeli olan Clio'nun donanım paketlerinde de değişikliğe gidildi. Bu kapsamda, mevcut GT-Line yerini R.S. Line'a bırakacak.

  6. Söz konusu donanım paketinde, F1 tarzı ön tampon ile petek şeklindeki radyatör ızara gibi detaylar yer alıyor. İç mekanda da, yanal destekleri güçlendirilmiş koltuklar, karbon görünümlü eklemeler ve alüminyum pedallara yer verildiği açıklandı.

    Söz konusu donanım paketinde, F1 tarzı ön tampon ile petek şeklindeki radyatör ızara gibi detaylar yer alıyor. İç mekanda da, yanal destekleri güçlendirilmiş koltuklar, karbon görünümlü eklemeler ve alüminyum pedallara yer verildiği açıklandı.

  7. Öte yandan, Renault'un diğer modellerindeki en üst donanım paketi olan Initiale Paris'in Clio'da da sunulacağı duyuruldu.

    Öte yandan, Renault'un diğer modellerindeki en üst donanım paketi olan Initiale Paris'in Clio'da da sunulacağı duyuruldu.

  8. Otomobilin iç mekan tasarımında Espace modelinden esinlenilen 9.3 inçlik multimedya ekranı dikkat çekerken, geleneksel analog kadranların yerine de ilk kez dijital bir ekrana yer verildiği görülüyor.

    Otomobilin iç mekan tasarımında Espace modelinden esinlenilen 9.3 inçlik multimedya ekranı dikkat çekerken, geleneksel analog kadranların yerine de ilk kez dijital bir ekrana yer verildiği görülüyor.

  9. 8 RENK SEÇENEĞİNE SAHİP AMBİYANS AYDINLATMA Clio'nun kokpitinde Megane'da olduğu gibi 8 renk şeçeneğine sahip ambiyans aydınlatmalara da yer verilmiş durumda.

    8 RENK SEÇENEĞİNE SAHİP AMBİYANS AYDINLATMA Clio'nun kokpitinde Megane'da olduğu gibi 8 renk şeçeneğine sahip ambiyans aydınlatmalara da yer verilmiş durumda.

  10. Renault Grubu Endüstriyel Tasarım Direktörü Laurens van den Acker, "Bir yandan önceki modelin genetiğine sadık kalırken, diğer yandan yeni modelin modernizmini ve şıklığını artırmaya karar verdik" dedi.

    Renault Grubu Endüstriyel Tasarım Direktörü Laurens van den Acker, "Bir yandan önceki modelin genetiğine sadık kalırken, diğer yandan yeni modelin modernizmini ve şıklığını artırmaya karar verdik" dedi.

  11. Laurens van den Acker, "İç kısımda ise, daha sofistike bir tasarım ve daha güçlü bir teknolojik donanım tercih edildi" diye konuştu.

    Laurens van den Acker, "İç kısımda ise, daha sofistike bir tasarım ve daha güçlü bir teknolojik donanım tercih edildi" diye konuştu.