Evde Birkaç Basit Yöntemle Sağlık Testi

İşte sağlığınızın iyi olup olmayacağını öğrenmek için evde yapılan o sağlık testleri…

  1. Evde birkaç basit yöntemle sağlık testi yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte sağlığınızın iyi olup olmayacağını öğrenmek için evde yapılan o sağlık testleri…

    Evde birkaç basit yöntemle sağlık testi yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte sağlığınızın iyi olup olmayacağını öğrenmek için evde yapılan o sağlık testleri…

  2. Hastalıkların tedavisi için erken teşhis önemlidir. Doktora başvurmadan önce evde uygulanabilen birkaç basit yöntem vardır. Ancak bu yöntemler kesin bir sonuç vermediğinden bir uzmana da görünmek gerekir.    İşte o yöntemler;

    Hastalıkların tedavisi için erken teşhis önemlidir. Doktora başvurmadan önce evde uygulanabilen birkaç basit yöntem vardır. Ancak bu yöntemler kesin bir sonuç vermediğinden bir uzmana da görünmek gerekir. İşte o yöntemler;

  3. KAN DEĞERLERİ    Kan değerlerinizde bir sorun olup olmadığını anlamak için, bir bardak soğuk suyun içinde 30 saniye boyunca parmaklarınızı bekletin. Parmak uçlarınız ya da tırnaklarınız beyaz renk olursa bu durum kan değerlerinizin düşük olabileceğini gösterir.

    KAN DEĞERLERİ Kan değerlerinizde bir sorun olup olmadığını anlamak için, bir bardak soğuk suyun içinde 30 saniye boyunca parmaklarınızı bekletin. Parmak uçlarınız ya da tırnaklarınız beyaz renk olursa bu durum kan değerlerinizin düşük olabileceğini gösterir.

  4. VÜCUT ESNEKLİĞİ    Vücudunuzun esnekliğini anlamak için L şeklinde yere oturun. Ardından ellerinizi ayak parmaklarınızın ucuna doğru götürün. Elleriniz, ayak parmaklarınızın ucuna değerse, bu esnek bir vücut yapısına sahip olduğunuzu gösterir. Ancak bu pozisyon vücudu zorlarsa bu durum kas sistemi ve kemik rahatsızlığı gibi hastalıklara işarettir.

    VÜCUT ESNEKLİĞİ Vücudunuzun esnekliğini anlamak için L şeklinde yere oturun. Ardından ellerinizi ayak parmaklarınızın ucuna doğru götürün. Elleriniz, ayak parmaklarınızın ucuna değerse, bu esnek bir vücut yapısına sahip olduğunuzu gösterir. Ancak bu pozisyon vücudu zorlarsa bu durum kas sistemi ve kemik rahatsızlığı gibi hastalıklara işarettir.

  5. VÜCUTTAKİ TUZ VE SU ORANI    Vücudunuzdaki su ve tuz oranını öğrenmek için ayak baş parmağınızın üstüne basarak topuğunuzu yukarı kaldırın. 15 saniye boyunca bu pozisyonda ayakta durun. Eğer ayağın üst kısmında çukur oluşursa bu durum vücudunuzda su oranın, az tuz oranın ise fazla olduğunu gösterir.

    VÜCUTTAKİ TUZ VE SU ORANI Vücudunuzdaki su ve tuz oranını öğrenmek için ayak baş parmağınızın üstüne basarak topuğunuzu yukarı kaldırın. 15 saniye boyunca bu pozisyonda ayakta durun. Eğer ayağın üst kısmında çukur oluşursa bu durum vücudunuzda su oranın, az tuz oranın ise fazla olduğunu gösterir.

  6. GÖZ SAĞLIĞI    Göz testi için monitörde görülen noktalı yere 30 saniye bakın, eğer dairenin en orta kısmındaki renkleri ayırmakta zorlanıyorsanız. Göz doktoruna görünmenizde fayda var.

    GÖZ SAĞLIĞI Göz testi için monitörde görülen noktalı yere 30 saniye bakın, eğer dairenin en orta kısmındaki renkleri ayırmakta zorlanıyorsanız. Göz doktoruna görünmenizde fayda var.

  7. NABIZ    Sessiz bir ortamda üç parmağınızı bileğin iç tarafına yerleştiriniz. Nabzın atışını hissettikten sonra, atış sayısını kontrol etmek için bir dakika aynı pozisyonda bekleyin. Nabız 1 dakikada 100 kez atıyorsa bu durum normal kabul edilir. Ancak nabız az ya da çok atıyorsa, bu durum kalp ritminizin bozuk olduğunu gösterir.

    NABIZ Sessiz bir ortamda üç parmağınızı bileğin iç tarafına yerleştiriniz. Nabzın atışını hissettikten sonra, atış sayısını kontrol etmek için bir dakika aynı pozisyonda bekleyin. Nabız 1 dakikada 100 kez atıyorsa bu durum normal kabul edilir. Ancak nabız az ya da çok atıyorsa, bu durum kalp ritminizin bozuk olduğunu gösterir.