İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

ORC'nin Son Yerel Seçim Anketi

Hangi ili kim alacak?

  1. Yerel seçimlere 62 gün kala ORC Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Mehmet Murat Pösteki'den gelen anket sonuçları ve analiz gündeme oturdu. Mehmet Murat Pösteki İstanbul ve Ankara başta olmak üzere seçim sonuçları en çok merak edilen illerle ilgili de çarpıcı veriler sundu.

    Yerel seçimlere 62 gün kala ORC Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Mehmet Murat Pösteki'den gelen anket sonuçları ve analiz gündeme oturdu. Mehmet Murat Pösteki İstanbul ve Ankara başta olmak üzere seçim sonuçları en çok merak edilen illerle ilgili de çarpıcı veriler sundu.

  2. ORC Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Mehmet Murat Pösteki, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Balıkesir ve Bursa'ya ilişkin anket sonuçları ile gündem oldu. ORC Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Mehmet Murat Pösteki, Ak Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'nın önde olduğu illeri şu şekilde sıraladı: İstanbul, Adana, Gaziantep, Trabzon, Samsun, Kocaeli ve Sakarya.

    ORC Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Mehmet Murat Pösteki, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Balıkesir ve Bursa'ya ilişkin anket sonuçları ile gündem oldu. ORC Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Mehmet Murat Pösteki, Ak Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'nın önde olduğu illeri şu şekilde sıraladı: İstanbul, Adana, Gaziantep, Trabzon, Samsun, Kocaeli ve Sakarya.

  3. CHP ve İyi Parti'den oluşan Millet İttifakı'nın önde olduğu iller de şunlar: Ankara, Bursa, Antalya ve Mersin.

    CHP ve İyi Parti'den oluşan Millet İttifakı'nın önde olduğu iller de şunlar: Ankara, Bursa, Antalya ve Mersin.

  4. BALIKESİR ANKETİ: Açıkçası işbirliği anlamında millet ittifakı işbirliğinin cumhur ittifakına göre bazı illerde daha stratejik daha seçmeni okuyarak yapılmış bir ittifak olarak görüyorum.  <br>  Balıkesir'de cumhur ittifakı adayı Yücel Yılmaz'ın oyu 30.9  <br>Millet ittifakı adayı İsmail Ok yüzde 29.7  <br>Kararsız seçmen 36.3<br>  Bu kararsızları normalde dağıtıyoruz. Ancak bu kez kararsızlar "gerçekten kararsızlar". Burda ibre İYİ Parti adayı İsmail OK'tan yana olduğunu söyleyebiliriz.

    BALIKESİR ANKETİ: Açıkçası işbirliği anlamında millet ittifakı işbirliğinin cumhur ittifakına göre bazı illerde daha stratejik daha seçmeni okuyarak yapılmış bir ittifak olarak görüyorum.
    Balıkesir'de cumhur ittifakı adayı Yücel Yılmaz'ın oyu 30.9
    Millet ittifakı adayı İsmail Ok yüzde 29.7
    Kararsız seçmen 36.3
    Bu kararsızları normalde dağıtıyoruz. Ancak bu kez kararsızlar "gerçekten kararsızlar". Burda ibre İYİ Parti adayı İsmail OK'tan yana olduğunu söyleyebiliriz.

  5. ANKARA'DA DURUM NE: 'Ankara ile ilgili oran veremem. Sadece Mansur Yavaş'ın önde olduğunu söyleyebilirim. Mesele tam olarak Mansur Yavaş ve Mehmet Özhaseki meselesi değil. Ankara ve İstanbul'da referandumda hayır çıktı. Ankara, İstanbul'a nazaran biraz daha milliyetçi bir şehirdir. Mansur Yavaş Ankara'yı almaya en çok yaklaşan isim oldu. Bir araştırmacı olarak söyleyebilirim. AK Parti'nin çıkarabileceği daha farklı adaylar olabilirdi. Ama Ankaralı olmayan birisi AK Parti için çok büyük bir dezavantaj. Mehmet Özhaseki Kayseri'de güzel belediye başkanlığı yaptı ama Ankara'da Ankaralılık diye bir olay var.

    ANKARA'DA DURUM NE: 'Ankara ile ilgili oran veremem. Sadece Mansur Yavaş'ın önde olduğunu söyleyebilirim. Mesele tam olarak Mansur Yavaş ve Mehmet Özhaseki meselesi değil. Ankara ve İstanbul'da referandumda hayır çıktı. Ankara, İstanbul'a nazaran biraz daha milliyetçi bir şehirdir. Mansur Yavaş Ankara'yı almaya en çok yaklaşan isim oldu. Bir araştırmacı olarak söyleyebilirim. AK Parti'nin çıkarabileceği daha farklı adaylar olabilirdi. Ama Ankaralı olmayan birisi AK Parti için çok büyük bir dezavantaj. Mehmet Özhaseki Kayseri'de güzel belediye başkanlığı yaptı ama Ankara'da Ankaralılık diye bir olay var.

  6. MHP SEÇMENİ İKNA OLMAZSA ANKARA GİDER: Ankara'da MHP seçmeni Mansur Yavaş'a sıcak bakıyor. MHP'nin Ankara'da ciddi bir oyu var. 2009 seçimlerinde Mansur Yavaş yüzde 26'lı almıştı bu sayede bugünlere geldi. MHP seçmeninin tavrı çok önemli. AK parti MHP seçmenini Özhaseki'ye oy vermeye ikna edemezse Mansur Yavaş seçimi alacaktır. Bunu söyleyebiliriz.

    MHP SEÇMENİ İKNA OLMAZSA ANKARA GİDER: Ankara'da MHP seçmeni Mansur Yavaş'a sıcak bakıyor. MHP'nin Ankara'da ciddi bir oyu var. 2009 seçimlerinde Mansur Yavaş yüzde 26'lı almıştı bu sayede bugünlere geldi. MHP seçmeninin tavrı çok önemli. AK parti MHP seçmenini Özhaseki'ye oy vermeye ikna edemezse Mansur Yavaş seçimi alacaktır. Bunu söyleyebiliriz.

  7. SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR: Şunu söyleyebiliriz. Bütün büyükşehirlerde, özellikle batıdaki büyükşehirlerde 2 adaylı bir yarış olacak. Durum şu anda bir çok yerde kafa kafaya diyebiliriz. İstanbul için de ayrı. Seçim yarışı emin olun şöyle bitecek. 2 puanlık farklar olacak. Fark öyle 10-15 gibi bir fark durumu söz konusu değil.

    SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR: Şunu söyleyebiliriz. Bütün büyükşehirlerde, özellikle batıdaki büyükşehirlerde 2 adaylı bir yarış olacak. Durum şu anda bir çok yerde kafa kafaya diyebiliriz. İstanbul için de ayrı. Seçim yarışı emin olun şöyle bitecek. 2 puanlık farklar olacak. Fark öyle 10-15 gibi bir fark durumu söz konusu değil.

  8. ESKİŞEHİR'DE BÜYÜKERŞEN ZORDA: Yılmaz Büyükerşen'in potansiyel oyu zaten bu şekilde. Yani Yılmaz Büyükerşen CHP oyları sayesinde orda kazanmıyor yıllardır. Vatandaş sevdiği için kazanıyor. Şimdi işin içine orda MHP tabanı da girdiği için biraz durum kafa kafaya geldi. Eskişehir'de ya Yılmaz Büyükerşen 2-3 puan farkla kazanır ya diğer aday kazanır.

    ESKİŞEHİR'DE BÜYÜKERŞEN ZORDA: Yılmaz Büyükerşen'in potansiyel oyu zaten bu şekilde. Yani Yılmaz Büyükerşen CHP oyları sayesinde orda kazanmıyor yıllardır. Vatandaş sevdiği için kazanıyor. Şimdi işin içine orda MHP tabanı da girdiği için biraz durum kafa kafaya geldi. Eskişehir'de ya Yılmaz Büyükerşen 2-3 puan farkla kazanır ya diğer aday kazanır.

  9. ORC yerel seçimler 2019 anket sonuçları: ORC daha önce büyükşehirlerde yapılan anketlerde, 26 bin 800 kişiyle yaptı anketlerde ise Sakarya, Ordu, Konya, Eskişehir, Antalya, Gaziantep, Kocaeli, Malatya, Aydın, Manisa, Trabzon, Samsun, Kahramanmaraş, Kayseri, Erzurum, Denizli, İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Hatay, Şanlıurfa, Mardin, Van, Adana, Mersin, Muğla, Tekirdağ'da seçmenlerin yerel seçim tercihleri ve partilerin büyükşehirlerdeki son oy oranları açıklanmıştı. İşte büyükşehirledeki oy oranları....

    ORC yerel seçimler 2019 anket sonuçları: ORC daha önce büyükşehirlerde yapılan anketlerde, 26 bin 800 kişiyle yaptı anketlerde ise Sakarya, Ordu, Konya, Eskişehir, Antalya, Gaziantep, Kocaeli, Malatya, Aydın, Manisa, Trabzon, Samsun, Kahramanmaraş, Kayseri, Erzurum, Denizli, İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Hatay, Şanlıurfa, Mardin, Van, Adana, Mersin, Muğla, Tekirdağ'da seçmenlerin yerel seçim tercihleri ve partilerin büyükşehirlerdeki son oy oranları açıklanmıştı. İşte büyükşehirledeki oy oranları....

  10. MHP'NİN YÜKSELİŞİ    Anket sonuçlarında MHP'nin oylarındaki yükseliş dikkat çekti.    Türkiye geneli için yapılan ankette şu sonuçlar çıktı;  <br>  AK PARTİ %32,4  -  CHP %23,9  -  MHP %15,7  -  HDP %5,1  -  İP %2,4  -  DIĞER %0,9  -  ADAYA BAĞLI/KARARSIZ %19,6

    MHP'NİN YÜKSELİŞİ Anket sonuçlarında MHP'nin oylarındaki yükseliş dikkat çekti. Türkiye geneli için yapılan ankette şu sonuçlar çıktı;
    AK PARTİ %32,4 - CHP %23,9 - MHP %15,7 - HDP %5,1 - İP %2,4 - DIĞER %0,9 - ADAYA BAĞLI/KARARSIZ %19,6