Sevim Emre'den Korkutan Açıklama! Orhan Gencebay'ın Hastalığı Ne?

Sevim Emre, sesiyle 7'den 70'e herkesi kendine dinletmeyi başarmış olan eşi Orhan Gencebay'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

  1. Geçtiğimiz gün Etiler'de bulunan bir AVM'de muhabirlere yakalanan Sevim Emre, eşi Orhan Gencebay'ın domuz gribi olduğu iddiaları hakkında konuştu. Sevim Emre, usta sanatçının sevenlerine önce kötü sonra iyi haberi verdi.

    Geçtiğimiz gün Etiler'de bulunan bir AVM'de muhabirlere yakalanan Sevim Emre, eşi Orhan Gencebay'ın domuz gribi olduğu iddiaları hakkında konuştu. Sevim Emre, usta sanatçının sevenlerine önce kötü sonra iyi haberi verdi.

  2. 74 yaşındaki sosyetik Emre, eşinin sağlık durumu hakkında önce, "Ben grip olmuşum. Orhan ise 4 kez kan tahlili yaptırdı. 4’ünde de domuz gribi çıktı. Bir haftadır hastanede tedavi görüyordu." diyerek yürekleri ağızlara getirdi.

    74 yaşındaki sosyetik Emre, eşinin sağlık durumu hakkında önce, "Ben grip olmuşum. Orhan ise 4 kez kan tahlili yaptırdı. 4’ünde de domuz gribi çıktı. Bir haftadır hastanede tedavi görüyordu." diyerek yürekleri ağızlara getirdi.

  3. Ardından Gencebay'ın şu anki sağlık durumu hakkında konuşan Sevim Emre, usta ismin şu an durumunun iyi olduğunu belirtti ve bir sıkıntısının olmadığını söyledi.

    Ardından Gencebay'ın şu anki sağlık durumu hakkında konuşan Sevim Emre, usta ismin şu an durumunun iyi olduğunu belirtti ve bir sıkıntısının olmadığını söyledi.

  4. Gencebay, hastane çıkışı yaptığı açıklamada hastalanmasının çok önemli olmadığını belirterek, “Bizlerin hastalanıp tedavi olmamız önemli değil, Allah’ın izniyle atlatırız, atlattık. Asıl, sevenlerimin sağlığına bir şey olmasın. Çok iyiyim çok şükür. Berhudar olun.” dedi.

    Gencebay, hastane çıkışı yaptığı açıklamada hastalanmasının çok önemli olmadığını belirterek, “Bizlerin hastalanıp tedavi olmamız önemli değil, Allah’ın izniyle atlatırız, atlattık. Asıl, sevenlerimin sağlığına bir şey olmasın. Çok iyiyim çok şükür. Berhudar olun.” dedi.

  5. 4 Ağustos 1944 yılında dünyaya gelen usta sanatçı Orhan Gencebay, müziğe 6 yaşında Rus konservatuvarı mezunudur. Müziğe, klasik batı müzikçi Emin Tarakçı Hoca'dan keman ve mandolin dersleri alarak başladı. 7 yaşında bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri almaya başladı. 10 yaşında ilk beste çalışması olan Kara Kaşlı Esmerdi Kim Bilir Kimi Sevdi isimli eseri yaptı.

    4 Ağustos 1944 yılında dünyaya gelen usta sanatçı Orhan Gencebay, müziğe 6 yaşında Rus konservatuvarı mezunudur. Müziğe, klasik batı müzikçi Emin Tarakçı Hoca'dan keman ve mandolin dersleri alarak başladı. 7 yaşında bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri almaya başladı. 10 yaşında ilk beste çalışması olan Kara Kaşlı Esmerdi Kim Bilir Kimi Sevdi isimli eseri yaptı.

  6. Ortaokul ve lise yıllarında Samsun, Edirne ve İstanbul musiki cemiyetlerinde yaylı tambur, THM cemiyetlerinde ise bağlama çaldı. Samsun ve İstanbul'da halk evlerinin kuruculuğunu yaptı. Kendi açtığı müzik dershanelerinde öğretmenlik yaptı.

    Ortaokul ve lise yıllarında Samsun, Edirne ve İstanbul musiki cemiyetlerinde yaylı tambur, THM cemiyetlerinde ise bağlama çaldı. Samsun ve İstanbul'da halk evlerinin kuruculuğunu yaptı. Kendi açtığı müzik dershanelerinde öğretmenlik yaptı.

  7. 20 yaşında TRT Ankara, 22 yaşında TRT İstanbul Radyosu sınavlarına girdi. Ankara radyosundan İstanbul radyosuna geçerek 10 ay çalıştı, kendi isteği ile ayrıldı. Ardından  söz yazarı, besteci, yorumcu, bağlama sanatçısı olarak zirveye doğru uzanan bir maratona başladı. 1966'da Türkiye çapında yapılan bağlama çalma yarışmasında Arif Sağ ve Çinuçen Tanrıkorur ile birlikte derece aldı.

    20 yaşında TRT Ankara, 22 yaşında TRT İstanbul Radyosu sınavlarına girdi. Ankara radyosundan İstanbul radyosuna geçerek 10 ay çalıştı, kendi isteği ile ayrıldı. Ardından söz yazarı, besteci, yorumcu, bağlama sanatçısı olarak zirveye doğru uzanan bir maratona başladı. 1966'da Türkiye çapında yapılan bağlama çalma yarışmasında Arif Sağ ve Çinuçen Tanrıkorur ile birlikte derece aldı.

  8. Ağlıyorum Yana Yana, Gönül bağları, Yıldız Akşamdan Doğarsın, Neredesin Leylâ'm gibi türkü plakları çıkardı. Sevemedim Karagözlüm, Sabır Taşı, Koca Dünya gibi besteleri çeşitli sanatçılar tarafından okunmaya, sanat dünyasında adı besteci ve bağlama virtüözü olarak duyulmaya başlandı.

    Ağlıyorum Yana Yana, Gönül bağları, Yıldız Akşamdan Doğarsın, Neredesin Leylâ'm gibi türkü plakları çıkardı. Sevemedim Karagözlüm, Sabır Taşı, Koca Dünya gibi besteleri çeşitli sanatçılar tarafından okunmaya, sanat dünyasında adı besteci ve bağlama virtüözü olarak duyulmaya başlandı.