Zararlı Olan 5 Güzellik Yöntemi

Hatalı güzellik yöntemlerini araştırdık...

  1. Kusursuz bir cilt için internette her gördüğünüz güzellik uygulaması cildinizin bozulmasına sebep olabilir. Sizler için internette sık sık rastlanan hatalı güzellik yöntemlerini araştırdık...

    Kusursuz bir cilt için internette her gördüğünüz güzellik uygulaması cildinizin bozulmasına sebep olabilir. Sizler için internette sık sık rastlanan hatalı güzellik yöntemlerini araştırdık...

  2. 1-Dudak uçuklarını gizlemek için şeffaf oje yöntemi  <br>  Dudak kenarlarında çıkan uçuk, tedavisi uzun süren bir virüstür. Geçtiğimiz günlerde ise sosyal medyada rastladığımız güzellik tüyolarından biri uçukların üzerini kapatmak için şeffaf oje yöntemiydi. Bu yöntemi sakın uygulamayın. Çünkü tırnak cilası, tahrişe ve  büyük ağız yaralarına yol açabilir.

    1-Dudak uçuklarını gizlemek için şeffaf oje yöntemi
    Dudak kenarlarında çıkan uçuk, tedavisi uzun süren bir virüstür. Geçtiğimiz günlerde ise sosyal medyada rastladığımız güzellik tüyolarından biri uçukların üzerini kapatmak için şeffaf oje yöntemiydi. Bu yöntemi sakın uygulamayın. Çünkü tırnak cilası, tahrişe ve büyük ağız yaralarına yol açabilir.

  3. 2-Makyajı sabitlemek için saç spreyi kullanma yöntemi  <br>  Son zamanlarda gün boyu kalıcı makyaj için kullanılan dondurucu spreyler yerine saç spreylerinin makyajı sabitlemek konusunda çok iyi olduğu söylendi. Bu yöntemi deneyenlerin bir çoğunun yüzlerinde deri soyulması hatta büyük yara şeklinde cilt tahrişlerine yol açtı.

    2-Makyajı sabitlemek için saç spreyi kullanma yöntemi
    Son zamanlarda gün boyu kalıcı makyaj için kullanılan dondurucu spreyler yerine saç spreylerinin makyajı sabitlemek konusunda çok iyi olduğu söylendi. Bu yöntemi deneyenlerin bir çoğunun yüzlerinde deri soyulması hatta büyük yara şeklinde cilt tahrişlerine yol açtı.

  4. 3-Yağlı cilde iyi gelen ham patates yöntemi  <br>  Patatesin faydalı bir besin kaynağı olduğu herkes tarafından bilinir. Ancak sosyal medyadaki bir paylaşıma göre ham patatesin yağlı ciltlere iyi geldiği iddia edildi. Bu yöntemi uygulayanları bir çoğunda sivilce ve akne oluşumu gözlemlendi.

    3-Yağlı cilde iyi gelen ham patates yöntemi
    Patatesin faydalı bir besin kaynağı olduğu herkes tarafından bilinir. Ancak sosyal medyadaki bir paylaşıma göre ham patatesin yağlı ciltlere iyi geldiği iddia edildi. Bu yöntemi uygulayanları bir çoğunda sivilce ve akne oluşumu gözlemlendi.

  5. 4- Terleme karşıtı deodorantı yüze uygulama yöntemi<br>    Terleme önleyici deodorantlar sadece belirli bölgelere uygulanması için üretilmişti. Yüze uygulandığında farklı reaksiyonlar gösterebilir.

    4- Terleme karşıtı deodorantı yüze uygulama yöntemi
    Terleme önleyici deodorantlar sadece belirli bölgelere uygulanması için üretilmişti. Yüze uygulandığında farklı reaksiyonlar gösterebilir.

  6. 5-Tırnak cilasını akmayan eyeliner olarak kullanma yöntemi<br>    Bu yöntemi kesinlikle uygulamayın. Tırnak cilası içinde bulunan kimyasal maddeler nedeniyle görme kaybına neden olabilir.

    5-Tırnak cilasını akmayan eyeliner olarak kullanma yöntemi
    Bu yöntemi kesinlikle uygulamayın. Tırnak cilası içinde bulunan kimyasal maddeler nedeniyle görme kaybına neden olabilir.

  7. Nişan, düğün veya özel davetlerin kurtarıcısı olarak bilinen porselen makyaj, cildinizin muhteşem görünmesini sağlayabilmenin en kolay yoludur. Genellikle akne, sivilce izi, leke gibi cilt sorunlarını gizlemek isteyenler porselen makyajı tercih edebilirler. Makyaja başlamadan önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.

    Nişan, düğün veya özel davetlerin kurtarıcısı olarak bilinen porselen makyaj, cildinizin muhteşem görünmesini sağlayabilmenin en kolay yoludur. Genellikle akne, sivilce izi, leke gibi cilt sorunlarını gizlemek isteyenler porselen makyajı tercih edebilirler. Makyaja başlamadan önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.

  8. - Kuru bir cilde yapılmadan önce mutlaka peeling yapılması gerekiyor.    - Güzellik uzmanı tarafından yapılmalıdır.    - Cildinizde iltihaplı sivilceler ya da açık yaralar varsa bu makyajı kesinlikle uygulamayın.

    - Kuru bir cilde yapılmadan önce mutlaka peeling yapılması gerekiyor. - Güzellik uzmanı tarafından yapılmalıdır. - Cildinizde iltihaplı sivilceler ya da açık yaralar varsa bu makyajı kesinlikle uygulamayın.

  9. İşte porselen cilt makyajı nasıl yapılır?<br>    - İlk adım cilt tonunu eşitlemek ve tüm gözenek görünümünü en aza indirmek için baz kullanmak olmalıdır.    - Daha sonra cildinizdeki  kızarıklık, gözaltı morlukları veya sivilce lekeleri gibi lekeleri kapatmak için concealer kullanın.

    İşte porselen cilt makyajı nasıl yapılır?
    - İlk adım cilt tonunu eşitlemek ve tüm gözenek görünümünü en aza indirmek için baz kullanmak olmalıdır. - Daha sonra cildinizdeki kızarıklık, gözaltı morlukları veya sivilce lekeleri gibi lekeleri kapatmak için concealer kullanın.

  10. - Ardından stick formunda bir fondöteni tüm cildinize uygulayın. Bu adımda fondöten seçimi çok önemlidir. Fondöten mat değil, parlak bitişli olmalıdır.    Porselen gibi görünen cilt makyajınız hazır!

    - Ardından stick formunda bir fondöteni tüm cildinize uygulayın. Bu adımda fondöten seçimi çok önemlidir. Fondöten mat değil, parlak bitişli olmalıdır. Porselen gibi görünen cilt makyajınız hazır!