İşte Madde Madde Yeni Askerlik Sistemi

Yeni askerlik sistemi netleşiyor. Temel askerlik süresi 6 ay oluyor, bedelli askerlik ise devam edecek. İşte yeni askerlik sistemi hakkında bilmeniz gerekenler...

  1. Temel askerlik süresi 6 ay oluyor. Ama uzatılırsa maaşlı temel askerlik geliyor. Ayrıca bedelli de kalıcı bir uygulama oluyor. Bunların ötesinde iki yıllık yüksek okul mezunları için de yeni bir rütbe geliyor. Ancak akıllara gelen ve belirlenmeyi bekleyen bazı noktalar var.

    Temel askerlik süresi 6 ay oluyor. Ama uzatılırsa maaşlı temel askerlik geliyor. Ayrıca bedelli de kalıcı bir uygulama oluyor. Bunların ötesinde iki yıllık yüksek okul mezunları için de yeni bir rütbe geliyor. Ancak akıllara gelen ve belirlenmeyi bekleyen bazı noktalar var.

  2. MADDE MADDE YENİ ASKERLİK SİSTEMİ  Lise mezunları 6 ay dolunca 6 ay da maaşlı askerlik yapabilecek.

    MADDE MADDE YENİ ASKERLİK SİSTEMİ Lise mezunları 6 ay dolunca 6 ay da maaşlı askerlik yapabilecek.

  3. Zorunlu askerlik 6 aya iniyor. 6 ayı tamamlayanlar isterlerse terhis olabilecek. Halen 12 ay olan askerlik 6 ayda tamamlanabilecek. İsteyenler 6 ay daha askerlik yapıp maaş alabilecek.   Maaşın ne kadar olacağı ise sorular arasında.

    Zorunlu askerlik 6 aya iniyor. 6 ayı tamamlayanlar isterlerse terhis olabilecek. Halen 12 ay olan askerlik 6 ayda tamamlanabilecek. İsteyenler 6 ay daha askerlik yapıp maaş alabilecek. Maaşın ne kadar olacağı ise sorular arasında.

  4. Bedelli askerlik uygulaması kalıcı hale getirilecek.   Bedellide yaş sınırı kalkacak, 1 aylık temel eğitimin ardından yükümlüler askerliklerini tamamlamış sayılacak.

    Bedelli askerlik uygulaması kalıcı hale getirilecek. Bedellide yaş sınırı kalkacak, 1 aylık temel eğitimin ardından yükümlüler askerliklerini tamamlamış sayılacak.

  5. Her yıl 145 bin kişi bedelli askerlik için başvurabilecek.    Başvuru sayısı daha fazla olursa nasıl bir eleme yapılacağı henüz belli değil.    Ücret artışı üzerinde çalışılan alternatifler arasında. Ücretin dövizli askerlikle eşitlenebileceği belirtiliyor.

    Her yıl 145 bin kişi bedelli askerlik için başvurabilecek. Başvuru sayısı daha fazla olursa nasıl bir eleme yapılacağı henüz belli değil. Ücret artışı üzerinde çalışılan alternatifler arasında. Ücretin dövizli askerlikle eşitlenebileceği belirtiliyor.

  6. Dövizli askerlik şu an 2 bin euro. Bu ücretin artılabileceği belirtiliyor.     Lisans ve lisans üstü mezunları için yedek subaylık uygulaması devam edecek.     İki yıllık üniversite mezunları için yedek astsubaylık uygulaması başlayacak.     İki aylık temel eğitim alacak yedek astsubaylar, eğitimleri sırasında harçlık, 10 ay sürecek kıta görevlerinde ise maaş alacak.

    Dövizli askerlik şu an 2 bin euro. Bu ücretin artılabileceği belirtiliyor. Lisans ve lisans üstü mezunları için yedek subaylık uygulaması devam edecek. İki yıllık üniversite mezunları için yedek astsubaylık uygulaması başlayacak. İki aylık temel eğitim alacak yedek astsubaylar, eğitimleri sırasında harçlık, 10 ay sürecek kıta görevlerinde ise maaş alacak.