Sinirleri Yatıştıran Doğal Besinler

Peki sinirleri yatıştıran doğal besinler nelerdir?

  1. Günümüzde yaşamsal durumlardan dolayı en yaygın olarak yaşanan rahatsızlıklar stres ve depresyondur. Bu iki rahatsızlıkta kişinin sinirli olmasını tetikler. Doğal olarak insanlar bu durumlar karşısında sosyal aktiviteleri aksamaya başlar. Ancak bu durum yatıştırmak için bazı besinler vardır. Pkei sinirleri yatıştıran doğal besinler nelerdir?

    Günümüzde yaşamsal durumlardan dolayı en yaygın olarak yaşanan rahatsızlıklar stres ve depresyondur. Bu iki rahatsızlıkta kişinin sinirli olmasını tetikler. Doğal olarak insanlar bu durumlar karşısında sosyal aktiviteleri aksamaya başlar. Ancak bu durum yatıştırmak için bazı besinler vardır. Pkei sinirleri yatıştıran doğal besinler nelerdir?

  2. KUŞKONMAZ  <br>  Folik asit açısından zengin olan kuşkonmaz yoğurtla tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırır. Aynı zamanda deforme olmuş hücreleri azaltarak vücudun sakinleşmesini sağla

    KUŞKONMAZ
    Folik asit açısından zengin olan kuşkonmaz yoğurtla tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırır. Aynı zamanda deforme olmuş hücreleri azaltarak vücudun sakinleşmesini sağla

  3. HİNDİ ETİ    <br>Serotonin hormonunu artıran bu et sakin kalmanızı destekler. Hindi etini ızgarada ya da fırında pişiriniz böylece içerdiği değerli maddeleri yok etmemiş olursunuz.

    HİNDİ ETİ
    Serotonin hormonunu artıran bu et sakin kalmanızı destekler. Hindi etini ızgarada ya da fırında pişiriniz böylece içerdiği değerli maddeleri yok etmemiş olursunuz.

  4. ELMA<br>    Yüzde 85 sıvı içeren elma kas ve sinir sistemi açısından etkili olan besinler arasındadır. Uyumadan önce tüketilen bir tane elma yurgunluk hissini ortadan kaldırarka rahat bir uyku çekmenizi sağlar.

    ELMA
    Yüzde 85 sıvı içeren elma kas ve sinir sistemi açısından etkili olan besinler arasındadır. Uyumadan önce tüketilen bir tane elma yurgunluk hissini ortadan kaldırarka rahat bir uyku çekmenizi sağlar.

  5. ÇİLEK  <br>  Çilek ve çilek ailesine bağlı olan böğürtlen gibi meyveler vücudun günlük ihtiyacı olan şekeri karşılar. Bu sayede kan şekeri düşmediğindne tansiyon etkilenmez tansiyon etkilenmediğinden sinir hücreleri deforme olmaz. Böylece stese neden olan kortizolu hormonu azalır.

    ÇİLEK
    Çilek ve çilek ailesine bağlı olan böğürtlen gibi meyveler vücudun günlük ihtiyacı olan şekeri karşılar. Bu sayede kan şekeri düşmediğindne tansiyon etkilenmez tansiyon etkilenmediğinden sinir hücreleri deforme olmaz. Böylece stese neden olan kortizolu hormonu azalır.

  6. BİBER<br>    Her sabah kahvaltıda tüketilen bir adet biber gün boyu zinde kalmayı destekler. İçerdiği bol miktarda vitamin beyin sağlığını koruyorak sinirlilik rahatsızlığı riskini azaltır.

    BİBER
    Her sabah kahvaltıda tüketilen bir adet biber gün boyu zinde kalmayı destekler. İçerdiği bol miktarda vitamin beyin sağlığını koruyorak sinirlilik rahatsızlığı riskini azaltır.

  7. PANCAR<br>  B vitaminlerinin tümünün bulunduğu pancar stresi azaltır. Özellikle yoğurla tüketildiğinde iki kat daha etkili olur.

    PANCAR
    B vitaminlerinin tümünün bulunduğu pancar stresi azaltır. Özellikle yoğurla tüketildiğinde iki kat daha etkili olur.