İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Uzun Ömürlü Pil Geliştirildi

Uzun ömürlü pil geliştirildi

  1. Günümüzün en büyük problemlerinden biri akıllı cihazların çok şarj yemesi ve insanların şarj aletlerinden kopamaması.    Fakat İrlandalı araştırmacılar, buna bir çözüm bularak daha fazla dayanabilecek ve daha çabuk şarj edilebilecek piller ürettiler.

    Günümüzün en büyük problemlerinden biri akıllı cihazların çok şarj yemesi ve insanların şarj aletlerinden kopamaması. Fakat İrlandalı araştırmacılar, buna bir çözüm bularak daha fazla dayanabilecek ve daha çabuk şarj edilebilecek piller ürettiler.

  2. İrlanda Bilim Vakfı'ndan Prof Valeria Nicolosi, standart pillerin içersinde bulunan elektrotları geliştirerek pillerin daha uzun süre enerji saklamasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

    İrlanda Bilim Vakfı'ndan Prof Valeria Nicolosi, standart pillerin içersinde bulunan elektrotları geliştirerek pillerin daha uzun süre enerji saklamasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

  3. Yeniden şarj edilebilen pillerdeki enerjinin saklanması için elektrotlar bulunuyor. Pillerin daha uzun şarj etmesi için de bu elektrotların daha kalın olması gerekiyor. Ancak bu elektrotlar sadece belli bir kalınlıkta üretilebiliyor. Elektrotların daha kalın olması durumunda üretim aşamasında parçalanabiliyor.

    Yeniden şarj edilebilen pillerdeki enerjinin saklanması için elektrotlar bulunuyor. Pillerin daha uzun şarj etmesi için de bu elektrotların daha kalın olması gerekiyor. Ancak bu elektrotlar sadece belli bir kalınlıkta üretilebiliyor. Elektrotların daha kalın olması durumunda üretim aşamasında parçalanabiliyor.

  4. Araştırmalar sonucu ortaya çıkan bu hızlı şarj edilebilen ve daha uzun süre dayanan pillerin ne zaman piyasaya çıkacağı ise merak konusu.

    Araştırmalar sonucu ortaya çıkan bu hızlı şarj edilebilen ve daha uzun süre dayanan pillerin ne zaman piyasaya çıkacağı ise merak konusu.