İşte Ülke Ülke Eğitim Ücretleri

Hangi üniversite ne kadar?

  1. Amerika'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 6 bin – 15 bin dolar, özel üniversitede bu rakam 15 bin – 50 bin dolar olarak belirleniyor.

    Amerika'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 6 bin – 15 bin dolar, özel üniversitede bu rakam 15 bin – 50 bin dolar olarak belirleniyor.

  2. ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA OLANAKLARI NELERDİR: Amerika’ya F–1 öğrenci vizesi ile giden öğrencilerin haftada 20 saat okul bünyesinde (kampus içinde) çalışma izni var. Tatil günlerinde ise öğrenciler tam zamanlı olarak çalışabilirler. Bunun dışında öğrencilerin kampus içi haricinde bir yerde çalışmaları yasaktır.

    ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA OLANAKLARI NELERDİR: Amerika’ya F–1 öğrenci vizesi ile giden öğrencilerin haftada 20 saat okul bünyesinde (kampus içinde) çalışma izni var. Tatil günlerinde ise öğrenciler tam zamanlı olarak çalışabilirler. Bunun dışında öğrencilerin kampus içi haricinde bir yerde çalışmaları yasaktır.

  3. İngiltere'de yıllık devlet üniversitesi ücreti 8 bin – 22 bindolar, özel üniversitede bu rakam 14 bin – 40 bin dolar olarak belirleniyor.

    İngiltere'de yıllık devlet üniversitesi ücreti 8 bin – 22 bindolar, özel üniversitede bu rakam 14 bin – 40 bin dolar olarak belirleniyor.

  4. ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA OLANAKLARI NELERDİR: 6 aydan fazla eğitim alacak öğrencilerin haftada 20 saat part-time çalışma izni vardır. İngiltere'de Master veya doktora eğitimini tamamlayan öğrenciler, eğitimine uygun bir iş bulduğu takdirde bir İngiliz şirketinde 1 yıl süreyle çalışabilir.

    ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA OLANAKLARI NELERDİR: 6 aydan fazla eğitim alacak öğrencilerin haftada 20 saat part-time çalışma izni vardır. İngiltere'de Master veya doktora eğitimini tamamlayan öğrenciler, eğitimine uygun bir iş bulduğu takdirde bir İngiliz şirketinde 1 yıl süreyle çalışabilir.

  5. Almanya'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 1.000 – 5 bin dolar, özel üniversitede bu rakam 10 bin – 20 bin dolar olarak belirleniyor.

    Almanya'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 1.000 – 5 bin dolar, özel üniversitede bu rakam 10 bin – 20 bin dolar olarak belirleniyor.

  6. ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA OLANAKLARI NELERDİR: Almanya'ya dil okuluna giden veya kolejde okuyan öğrenciler için çalışma izni verilmez. Bunların dışında eğitim amaçlı Almanya’da bulunan öğrencilere 1 yıllık süre için 90 gün full-time veya 180 gün part - time çalışma hakkı verilir.

    ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA OLANAKLARI NELERDİR: Almanya'ya dil okuluna giden veya kolejde okuyan öğrenciler için çalışma izni verilmez. Bunların dışında eğitim amaçlı Almanya’da bulunan öğrencilere 1 yıllık süre için 90 gün full-time veya 180 gün part - time çalışma hakkı verilir.

  7. Fransa'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 800 – 3 bin dolar, özel üniversitede bu rakam 9 bin – 30 bin dolar olarak belirleniyor.

    Fransa'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 800 – 3 bin dolar, özel üniversitede bu rakam 9 bin – 30 bin dolar olarak belirleniyor.

  8. ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA OLANAKLARI NELERDİR: Fransa’da öğrenci vizesi sahipleri part-time çalışma hakkı için başvuruda bulunabilmektedirler. Ancak başvuru yapan öğrenci Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkenin vatandaşıysa, oturma kartı aldıktan sonra çalışma hakkı kazanır.

    ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA OLANAKLARI NELERDİR: Fransa’da öğrenci vizesi sahipleri part-time çalışma hakkı için başvuruda bulunabilmektedirler. Ancak başvuru yapan öğrenci Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkenin vatandaşıysa, oturma kartı aldıktan sonra çalışma hakkı kazanır.

  9. İtalya'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 800 – 2000 dolar, özel üniversitede bu rakam 8 bin – 20 bin dolar olarak belirleniyor.

    İtalya'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 800 – 2000 dolar, özel üniversitede bu rakam 8 bin – 20 bin dolar olarak belirleniyor.

  10. ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA OLANAKLARI NELERDİR: Uluslararası öğrenciler çalışma izni olmadan İtalya’da çalışamazlar. Çalışma iznini almak ise oldukça zordur. İtalya’ya gitmeden önce Türkiye’de çalışma izni almak ve çalışma izni almak için ise öncelikle iş bulmak gerekmektedir.

    ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA OLANAKLARI NELERDİR: Uluslararası öğrenciler çalışma izni olmadan İtalya’da çalışamazlar. Çalışma iznini almak ise oldukça zordur. İtalya’ya gitmeden önce Türkiye’de çalışma izni almak ve çalışma izni almak için ise öncelikle iş bulmak gerekmektedir.

  11. İsveç'te yıllık devlet üniversitesi ücreti 5 bin – 10 bin dolar, özel üniversite yok.

    İsveç'te yıllık devlet üniversitesi ücreti 5 bin – 10 bin dolar, özel üniversite yok.

  12. ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA OLANAKLARI NELERDİR: İsveç’de tam zamanlı eğitim alan öğrenciler öğrencilerin vizeleri süresince çalışma izinleri bulunmaktadır.

    ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA OLANAKLARI NELERDİR: İsveç’de tam zamanlı eğitim alan öğrenciler öğrencilerin vizeleri süresince çalışma izinleri bulunmaktadır.

  13. Kanada'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 8 bin – 20 bin dolar, özel üniversitede bu rakam 10 bin – 30 bin dolar olarak belirleniyor.

    Kanada'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 8 bin – 20 bin dolar, özel üniversitede bu rakam 10 bin – 30 bin dolar olarak belirleniyor.

  14. ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA İMKÂNLARI NELERDİR: Devlet destekli bir yüksek öğrenim kurumuna tam zamanlı olarak kaydolduğunuzda ayrıca bir çalışma izni almadan kampüs içinde çalışılabilirsiniz.

    ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA İMKÂNLARI NELERDİR: Devlet destekli bir yüksek öğrenim kurumuna tam zamanlı olarak kaydolduğunuzda ayrıca bir çalışma izni almadan kampüs içinde çalışılabilirsiniz.

  15. Avustralya'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 10 bin – 20 bin dolar, özel üniversitede bu rakam 15 bin – 25 bin dolar olarak belirleniyor.

    Avustralya'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 10 bin – 20 bin dolar, özel üniversitede bu rakam 15 bin – 25 bin dolar olarak belirleniyor.

  16. ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA OLANAKLARI NELERDİR: Öğrenci vizesi alındığı takdirde haftada 20 saat çalışma izni ve tatillerde ise tam gün çalışma izni verilir. Çalışma esnasında saat ücretleri şehre göre değişiklik göstermekle beraber 10-17 AUD$ arasında değişmektedir

    ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA OLANAKLARI NELERDİR: Öğrenci vizesi alındığı takdirde haftada 20 saat çalışma izni ve tatillerde ise tam gün çalışma izni verilir. Çalışma esnasında saat ücretleri şehre göre değişiklik göstermekle beraber 10-17 AUD$ arasında değişmektedir

  17. Macaristan'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 5 bin – 20 bin dolar, özel üniversitede bu rakam 7 bin – 20 bin dolar olarak belirleniyor.

    Macaristan'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 5 bin – 20 bin dolar, özel üniversitede bu rakam 7 bin – 20 bin dolar olarak belirleniyor.

  18. ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA İMKÂNLARI NELERDİR: Macaristan’da öğrenim gören üniversite öğrencilerine yasal part-time çalışma izni verilmektedir. Bu sayede yaşam ve eğitim giderlerinizi düşürebilirsiniz.

    ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA İMKÂNLARI NELERDİR: Macaristan’da öğrenim gören üniversite öğrencilerine yasal part-time çalışma izni verilmektedir. Bu sayede yaşam ve eğitim giderlerinizi düşürebilirsiniz.

  19. Ukrayna'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 2.500 – 6 bin dolar, özel üniversite yok.

    Ukrayna'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 2.500 – 6 bin dolar, özel üniversite yok.

  20. ÖĞRENCILER İÇIN ÇALıŞMA OLANAKLARı NEDIR: Balkan Ülkelerinin ekonomik yapılanması Ukrayna içinde geçerli olduğu için iş bulma olanağı çok kısıtlı olmakla birlikte işe giren öğrenciler çok düşük ücretler almaktadırlar.

    ÖĞRENCILER İÇIN ÇALıŞMA OLANAKLARı NEDIR: Balkan Ülkelerinin ekonomik yapılanması Ukrayna içinde geçerli olduğu için iş bulma olanağı çok kısıtlı olmakla birlikte işe giren öğrenciler çok düşük ücretler almaktadırlar.

  21. İsviçre'de yıllık devlet üniversitesi ücreti 1.000 – 10 bin dolar, özel üniversitede bu rakam 15 bin – 35 bin dolar olarak belirleniyor.

    İsviçre'de yıllık devlet üniversitesi ücreti 1.000 – 10 bin dolar, özel üniversitede bu rakam 15 bin – 35 bin dolar olarak belirleniyor.

  22. ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA OLANAKLARI NELERDİR: İsviçre’de dil kursu gören yabancı öğrencilerin yasal olarak çalışma izni yoktur.

    ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA OLANAKLARI NELERDİR: İsviçre’de dil kursu gören yabancı öğrencilerin yasal olarak çalışma izni yoktur.

  23. Rusya'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 1.500 – 4 bin dolar, özel üniversite yok.

    Rusya'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 1.500 – 4 bin dolar, özel üniversite yok.

  24. Çin'de yıllık devlet üniversitesi ücreti 1.000 – 4 bin dolar, özel üniversitede bu rakam 8 bin – 15 bin dolar olarak belirleniyor.

    Çin'de yıllık devlet üniversitesi ücreti 1.000 – 4 bin dolar, özel üniversitede bu rakam 8 bin – 15 bin dolar olarak belirleniyor.

  25. Malezya'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 4 bin – 10 bin dolar, özel üniversitede bu rakam 4 bin – 10 bin dolar olarak belirleniyor.

    Malezya'da yıllık devlet üniversitesi ücreti 4 bin – 10 bin dolar, özel üniversitede bu rakam 4 bin – 10 bin dolar olarak belirleniyor.