Sakın Kulak Kürdanı Kullanmayın!

kulaklarımıza zarar veren 7 konu

  1. Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan kulaklarımızı temizlemek için kullanıdığmız kulak kürdanlarının inanılmaz zararları bulunuyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım, temizleme çubuklarının da içinde bulunduğu kulaklara zarar veren 7 olayı şu şekilde açıkladı:

    Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan kulaklarımızı temizlemek için kullanıdığmız kulak kürdanlarının inanılmaz zararları bulunuyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım, temizleme çubuklarının da içinde bulunduğu kulaklara zarar veren 7 olayı şu şekilde açıkladı:

  2. Baş Dönmesi: Baş dönmesi, kulakta çınlama, basınç artışı ve kulakta tıkanma hissi iç kulaktaki denge sisteminin etkilendiğini gösterir bu belirtilerin hafife alınması zamanla işitme organının da zarar görmesine neden olabilir.

    Baş Dönmesi: Baş dönmesi, kulakta çınlama, basınç artışı ve kulakta tıkanma hissi iç kulaktaki denge sisteminin etkilendiğini gösterir bu belirtilerin hafife alınması zamanla işitme organının da zarar görmesine neden olabilir.

  3. Piercing: Piercing, hijyenik şartlar sağlanmadan yapılırsa kulak kıkırdağında erime meydana gelerek kulak şeklinin bozulmasına neden olabilir. Kulak kıkırdağına yapılacak delme işlemlerinin hekim kontrolünde yapılması gereklidir.

    Piercing: Piercing, hijyenik şartlar sağlanmadan yapılırsa kulak kıkırdağında erime meydana gelerek kulak şeklinin bozulmasına neden olabilir. Kulak kıkırdağına yapılacak delme işlemlerinin hekim kontrolünde yapılması gereklidir.

  4. Sigara ve İlaçlar: Sigara kullanımı zamanla kan damarlarında bozulmaya neden olarak, kan akımını bozar. Kan akımının bozulması işitme kaybını beraberinde getirir. Ayrıca mecburen kullanmak zorunda olduğumuz bazı antibiyotikler ve kemoterapi ilaçları kulak hücrelerinin ölmesine neden olarak işitmeye kalıcı olarak zarar verebilir.

    Sigara ve İlaçlar: Sigara kullanımı zamanla kan damarlarında bozulmaya neden olarak, kan akımını bozar. Kan akımının bozulması işitme kaybını beraberinde getirir. Ayrıca mecburen kullanmak zorunda olduğumuz bazı antibiyotikler ve kemoterapi ilaçları kulak hücrelerinin ölmesine neden olarak işitmeye kalıcı olarak zarar verebilir.

  5. Cep Telefonu: Cep telefonları, radyasyon ve elektromanyetik dalga yayarak kulağa zarar verebilir. Özellikle ilk arama esnasında kulağa tutulması en fazla elektromanyetik dalga yayarak kulakta çınlamaya, zonklama ve derinden ağrı hissi oluşmasına neden olabilir.

    Cep Telefonu: Cep telefonları, radyasyon ve elektromanyetik dalga yayarak kulağa zarar verebilir. Özellikle ilk arama esnasında kulağa tutulması en fazla elektromanyetik dalga yayarak kulakta çınlamaya, zonklama ve derinden ağrı hissi oluşmasına neden olabilir.

  6. Kulak Damlası: Bazı kulak damlaları kulak için zararlıdır. Örneğin, Gentamisin etken maddesi taşıyan kulak damlaları kulak için zararlı etkiye sahiptir. Bu damlaların rastgele ve bilinçsizce kullanılması kulağı zarar verir.

    Kulak Damlası: Bazı kulak damlaları kulak için zararlıdır. Örneğin, Gentamisin etken maddesi taşıyan kulak damlaları kulak için zararlı etkiye sahiptir. Bu damlaların rastgele ve bilinçsizce kullanılması kulağı zarar verir.

  7. Kulak Temizleme Çubukları: Kulak temizleme çubukları, kulak kirinin kulak kanalında tıkanmasına neden olarak kulağa zarar verir. Pek çok kişi tarafından bilinmese de kulak kiri, kendini kulak dışına doğru atmaya meyillidir. Kulak çubukları, ile kendi kendini temizleyen bu sistem bozulmuş olur. Ayrıca, kulak çubukları daha derine doğru itilirse kulak zarına zarar verebilir.

    Kulak Temizleme Çubukları: Kulak temizleme çubukları, kulak kirinin kulak kanalında tıkanmasına neden olarak kulağa zarar verir. Pek çok kişi tarafından bilinmese de kulak kiri, kendini kulak dışına doğru atmaya meyillidir. Kulak çubukları, ile kendi kendini temizleyen bu sistem bozulmuş olur. Ayrıca, kulak çubukları daha derine doğru itilirse kulak zarına zarar verebilir.

  8. Yüksek Ses ve Gürültü: Kulaklar sesi alma ya duyarlı organ olduklarından yüksek ses kulaklara her zaman zarar verir. Gürültüler, işitmeyi etkileyerek kulakta çınlamaya neden olabilir. Ancak, bu işitme kaybı kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Yüksek sese maruz kalma derecesi ve süresine bağlı olarak işitme kaybı kalıcı veya geçici olabilir.

    Yüksek Ses ve Gürültü: Kulaklar sesi alma ya duyarlı organ olduklarından yüksek ses kulaklara her zaman zarar verir. Gürültüler, işitmeyi etkileyerek kulakta çınlamaya neden olabilir. Ancak, bu işitme kaybı kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Yüksek sese maruz kalma derecesi ve süresine bağlı olarak işitme kaybı kalıcı veya geçici olabilir.