PİAR Ve Geziciye Göre Büyükşehirlerde Son Durum

İSTANBUL ve Ankara gibi büyükşehirler için son ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

  1. Gezici Araştırma şirketi, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim için yeni bir araştırma gerçekleştirdi. Gezici yerel seçimleriyle ilgili yaptığı son çalışmasını paylaştı.Adana, Balıkesir, Hatay, Antalya, Aydın, İstanbul, Bursa, Ankara ve Manisa’yı içeren araştırmanın23-24 Şubat tarihlerinde yapıldığı ifade edildi.

    Gezici Araştırma şirketi, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim için yeni bir araştırma gerçekleştirdi. Gezici yerel seçimleriyle ilgili yaptığı son çalışmasını paylaştı.Adana, Balıkesir, Hatay, Antalya, Aydın, İstanbul, Bursa, Ankara ve Manisa’yı içeren araştırmanın23-24 Şubat tarihlerinde yapıldığı ifade edildi.

  2. Aralarında İstanbul ve Ankara'nın olduğu 9 büyükşehirde AK Parti üstünlüğü dikkat çekiyor. Buna göre Adana, Balıkesir, Hatay, Antalya, Aydın, İstanbul, Ankara ve Manisa’yı Cumhur İttifakı AK Parti, Bursa’da ise Millet İttifakı kazanıyor.

    Aralarında İstanbul ve Ankara'nın olduğu 9 büyükşehirde AK Parti üstünlüğü dikkat çekiyor. Buna göre Adana, Balıkesir, Hatay, Antalya, Aydın, İstanbul, Ankara ve Manisa’yı Cumhur İttifakı AK Parti, Bursa’da ise Millet İttifakı kazanıyor.

  3. Yapılan ankete göre Binali Yıldırım kararsızların dağıtılmasıyla yüzde 52,1 oy alarak İBB Başkanlığı için en öndeki aday konumunda. Yıldırım'ın İstanbul'dan birinci çıkacağı konusunda diğer anket şirketleri de hemfikir.

    Yapılan ankete göre Binali Yıldırım kararsızların dağıtılmasıyla yüzde 52,1 oy alarak İBB Başkanlığı için en öndeki aday konumunda. Yıldırım'ın İstanbul'dan birinci çıkacağı konusunda diğer anket şirketleri de hemfikir.

  4. Ankara'da 5.5 puan fark görünüyor  <br>  Ankara'da ise geçtiğimiz günlerde Mansur Yavaş 4.5 puan önde olduğunu söylemişti ancak Gezici araştırmaya göre AK Parti adayı Mehmet Özhaseki, Yavaş karşısında 5.5 puanlık bir fark ile önde.

    Ankara'da 5.5 puan fark görünüyor
    Ankara'da ise geçtiğimiz günlerde Mansur Yavaş 4.5 puan önde olduğunu söylemişti ancak Gezici araştırmaya göre AK Parti adayı Mehmet Özhaseki, Yavaş karşısında 5.5 puanlık bir fark ile önde.

  5. Sadece Bursa'da CHP adayı önde  <br>  Gezici araştırmanın anketinde, diğer 7 büyükşehire baktığımız zaman Bursa dışında Millet İttifakı'nın hiçbir adayı önde görünmüyor. İşte 9 büyükşehirde son durum:

    Sadece Bursa'da CHP adayı önde
    Gezici araştırmanın anketinde, diğer 7 büyükşehire baktığımız zaman Bursa dışında Millet İttifakı'nın hiçbir adayı önde görünmüyor. İşte 9 büyükşehirde son durum:

  6. PİAR Kamuoyu Araştırma Merkezi, Akdeniz Bölgesi için yerel seçim anketi yaptı. 26 Şubat-01 Mart 2019 tarihleri arasında yapılan ve bölgedeki 5 ili kapsayan ankette 6 bin 190 katılımcı yer aldı.

    PİAR Kamuoyu Araştırma Merkezi, Akdeniz Bölgesi için yerel seçim anketi yaptı. 26 Şubat-01 Mart 2019 tarihleri arasında yapılan ve bölgedeki 5 ili kapsayan ankette 6 bin 190 katılımcı yer aldı.

  7. Araştırmanın hata payı +/- yüzde 2,2 olarak hesaplanırken bölgedeki 5 ilin 3'ünde CHP'nin adaylarının önde olduğu görüldü.

    Araştırmanın hata payı +/- yüzde 2,2 olarak hesaplanırken bölgedeki 5 ilin 3'ünde CHP'nin adaylarının önde olduğu görüldü.

  8. Adana  <br>  Cumhur İttifakı adayı Hüseyin Sözlü yüzde 46,1 / Millet İttifakı adayı Zeydan Karalar yüzde 51,9 / Diğer yüzde 2

    Adana
    Cumhur İttifakı adayı Hüseyin Sözlü yüzde 46,1 / Millet İttifakı adayı Zeydan Karalar yüzde 51,9 / Diğer yüzde 2

  9. Antalya  <br>  Cumhur İttifakı adayı Menderes Türel yüzde 44,5 / Millet İttifakı adayı Muhittin Böcek yüzde 53,1 / Diğer yüzde 2,4

    Antalya
    Cumhur İttifakı adayı Menderes Türel yüzde 44,5 / Millet İttifakı adayı Muhittin Böcek yüzde 53,1 / Diğer yüzde 2,4

  10. Hatay  <br>  Cumhur İttifakı adayı İbrahim Güler yüzde 42,1 / Millet İttifakı adayı Lütfi Savaş yüzde 56,0 / Diğer yüzde 1,9

    Hatay
    Cumhur İttifakı adayı İbrahim Güler yüzde 42,1 / Millet İttifakı adayı Lütfi Savaş yüzde 56,0 / Diğer yüzde 1,9

  11. Isparta  <br>  AK Parti adayı Şükrü Başdeğirmen yüzde yüzde 35,1 / Millet İttifakı adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu yüzde 24,5 / MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın yüzde 38,9

    Isparta
    AK Parti adayı Şükrü Başdeğirmen yüzde yüzde 35,1 / Millet İttifakı adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu yüzde 24,5 / MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın yüzde 38,9

  12. Kahramanmaraş    <br>Cumhur İttifakı adayı Hayrettin Güngör yüzde 68,9 / Millet İttifakı adayı Ali Öztunç yüzde 30,1 / Diğer yüzde 1

    Kahramanmaraş
    Cumhur İttifakı adayı Hayrettin Güngör yüzde 68,9 / Millet İttifakı adayı Ali Öztunç yüzde 30,1 / Diğer yüzde 1