En Çok Tercih Edilen Bebek İsimleri Açıklandı – İşte En Popüler Kız Ve Erkek Bebek İsimlerinin Anlamları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılında doğan bebeklere en çok verilen isimleri açıkladı. En popüler bebek ismi kızlarda Zeynep, erkeklerde Yusuf oldu. Peki, en çok tercih edilen bebek isimleri hangileri oldu? İşte, en popüler kız ve erkek bebek isimleri...

  1. Kız bebeklerde, Zeynep’ten sonra en çok tercih edilen isimler Elif, Defne, Ebrar ve Eylül olurken, erkek bebeklerde, Yusuf’tan sonra en popüler isimler Eymen, Ömer Asaf, Miraç ve Ömer oldu.

    Kız bebeklerde, Zeynep’ten sonra en çok tercih edilen isimler Elif, Defne, Ebrar ve Eylül olurken, erkek bebeklerde, Yusuf’tan sonra en popüler isimler Eymen, Ömer Asaf, Miraç ve Ömer oldu.

  2. İstanbul'da kızlarda Zeynep, erkeklerde Ömer Asaf ismi ilk sırada yer aldı. En büyük nüfusa sahip il olan İstanbul'da, kız bebeklerde Zeynep’ten sonra en çok Defne, Elif, Duru ve Ebrar isimlerinin tercih edildiği görüldü.     Erkek bebeklere ise Ömer Asaf’tan sonra en çok verilen isimler Eymen, Yusuf, Ali Asaf ve Ömer oldu.

    İstanbul'da kızlarda Zeynep, erkeklerde Ömer Asaf ismi ilk sırada yer aldı. En büyük nüfusa sahip il olan İstanbul'da, kız bebeklerde Zeynep’ten sonra en çok Defne, Elif, Duru ve Ebrar isimlerinin tercih edildiği görüldü. Erkek bebeklere ise Ömer Asaf’tan sonra en çok verilen isimler Eymen, Yusuf, Ali Asaf ve Ömer oldu.

  3. Ankara'da en popüler bebek ismi kızlarda Zeynep, erkeklerde Eymen oldu İzmir'de kızlarda Zeynep, erkeklerde Eymen en çok tercih edilen isimler oldu.     Türkiye'nin ikinci büyük şehri olan Ankara'da, kız bebeklerde Zeynep’ten sonra en çok tercih edilen isimler Elif, Defne, Duru ve Ebrar oldu. Erkek bebeklere ise Eymen’den sonra en çok Ömer Asaf, Yusuf, Ömer ve Miraç isimlerinin verildiği görüldü

    Ankara'da en popüler bebek ismi kızlarda Zeynep, erkeklerde Eymen oldu İzmir'de kızlarda Zeynep, erkeklerde Eymen en çok tercih edilen isimler oldu. Türkiye'nin ikinci büyük şehri olan Ankara'da, kız bebeklerde Zeynep’ten sonra en çok tercih edilen isimler Elif, Defne, Duru ve Ebrar oldu. Erkek bebeklere ise Eymen’den sonra en çok Ömer Asaf, Yusuf, Ömer ve Miraç isimlerinin verildiği görüldü

  4. Nüfus büyüklüğünde üçüncü sırada yer alan İzmir'de, kız bebeklerde Zeynep’ten sonra en çok tercih edilen isimler Defne, Elif, Duru ve Asya oldu. Erkek bebeklerde ise Eymen’den sonra Çınar, Aras, Ayaz ve Emir en çok tercih edilen isimler oldu.

    Nüfus büyüklüğünde üçüncü sırada yer alan İzmir'de, kız bebeklerde Zeynep’ten sonra en çok tercih edilen isimler Defne, Elif, Duru ve Asya oldu. Erkek bebeklerde ise Eymen’den sonra Çınar, Aras, Ayaz ve Emir en çok tercih edilen isimler oldu.

  5. EN POPÜLER KIZ İSİMLERİNİN ANLAMLARI    ZEYNEP İSMİNİN ANLAMI    Zeynep, Arapça Zeyneb isminin Türkçeye yerleşmiş halidir. Türkçe anlamı tutkulu mücevher demektir. Zeynep; Arapçada , Zeyn (süs) ve Eb (baba) kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur.    ELİF İSMİNİN ANLAMI    Elif, genellikle kadınlara verilen bir addır. Arap alfabesinin ilk harfi Elif'ten gelmektedir ve aynı harfin şekli gibi ince anlamındadır.    DEFNE İSMİNİN ANLAMI  Defne, defnegiller (Lauraceae) familyasının Laurus cinsini oluşturan her dem yeşil ağaç veya ağaççık görünümündeki bitki türlerinin ortak adı.

    EN POPÜLER KIZ İSİMLERİNİN ANLAMLARI ZEYNEP İSMİNİN ANLAMI Zeynep, Arapça Zeyneb isminin Türkçeye yerleşmiş halidir. Türkçe anlamı tutkulu mücevher demektir. Zeynep; Arapçada , Zeyn (süs) ve Eb (baba) kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur. ELİF İSMİNİN ANLAMI Elif, genellikle kadınlara verilen bir addır. Arap alfabesinin ilk harfi Elif'ten gelmektedir ve aynı harfin şekli gibi ince anlamındadır. DEFNE İSMİNİN ANLAMI Defne, defnegiller (Lauraceae) familyasının Laurus cinsini oluşturan her dem yeşil ağaç veya ağaççık görünümündeki bitki türlerinin ortak adı.

  6. DURU İSMİNİN ANLAMI    1. bulanık olmayan, pırıl pırıl, temiz.2. (gök, hava için) bulutsuz ve aydınlık.    EBRAR İSMİNİN ANLAMI    Ebrar kelimesi Arapça kökenlidir. Ebrar, bütün iyi hasletleri kendilerinde toplayan, sağlam bir itikada sahip olan, doğru sözlü demektir.    EYLÜL İSMİNİN ANLAMI    Eylül, Gregoryen Takvimi'ne göre yılın 9. ayı olup 30 gün çeker. Arapça eylûl, Süryanice "üzüm" anlamındaki aylûl'den gelmektedir

    DURU İSMİNİN ANLAMI 1. bulanık olmayan, pırıl pırıl, temiz.2. (gök, hava için) bulutsuz ve aydınlık. EBRAR İSMİNİN ANLAMI Ebrar kelimesi Arapça kökenlidir. Ebrar, bütün iyi hasletleri kendilerinde toplayan, sağlam bir itikada sahip olan, doğru sözlü demektir. EYLÜL İSMİNİN ANLAMI Eylül, Gregoryen Takvimi'ne göre yılın 9. ayı olup 30 gün çeker. Arapça eylûl, Süryanice "üzüm" anlamındaki aylûl'den gelmektedir

  7. EN POPÜLER ERKEK İSİMLERİNİN ANLAMLARI    EYMEN İSMİNİN ANLAMI    Sözlükte uğurlu kimse, pek talihli kimse için kullanılır.    ÖMER ASAF İSMİNİN ANLAMI    Ömer isminin kökeni Arapça'dır. Asaf, İslam dünyasında vezirin sıfatı olarak kullanılır. Osmanlılar'da vezir ve özellikle veziriazamlar için kullanılmıştır.

    EN POPÜLER ERKEK İSİMLERİNİN ANLAMLARI EYMEN İSMİNİN ANLAMI Sözlükte uğurlu kimse, pek talihli kimse için kullanılır. ÖMER ASAF İSMİNİN ANLAMI Ömer isminin kökeni Arapça'dır. Asaf, İslam dünyasında vezirin sıfatı olarak kullanılır. Osmanlılar'da vezir ve özellikle veziriazamlar için kullanılmıştır.

  8. MİRAÇ İSMİNİN ANLAMI    Miraç, İslam inancında, Peygamber Muhammed'in göğe yükselmesi hadisesi. Aslen "yükseğe çıkma" anlamına gelen söz,. Arapça uruc (merdiven) kökünden gelir.

    MİRAÇ İSMİNİN ANLAMI Miraç, İslam inancında, Peygamber Muhammed'in göğe yükselmesi hadisesi. Aslen "yükseğe çıkma" anlamına gelen söz,. Arapça uruc (merdiven) kökünden gelir.