Günde 3 Zeytin Çekirdeği Yutmak Ne İşe Yarar?

Zeytinin faydaları nelerdir?

  1. Yapılan araştırmalarda zeytinin olduğu kadar zeytin çekirdeğinin de faydalı olduğu gözlemlenmiştir. Bir bütün olarak yutulabilen zeytin çekirdeğinin insan sağlığına birçok katkısı vardır.

    Yapılan araştırmalarda zeytinin olduğu kadar zeytin çekirdeğinin de faydalı olduğu gözlemlenmiştir. Bir bütün olarak yutulabilen zeytin çekirdeğinin insan sağlığına birçok katkısı vardır.

  2. - Yemek sonrası yaşanan mide yanması ve ülser gibi hastalıklara iyi geldiği söylenen zeytin çekirdeği içerdiği omega 3 yaş asitleri ve çözücü asitler sayesinde bilenin temizlenmesini hızlandırır.    <br>- Kabızlık sorunu için zeytin çekirdeği birebir fayda sağlar. Ancak zeytin çekirdeğini toz haline getirip tüketildiğinde daha etkili olduğu uzmanlar tarafından vurgulanmaktadır.

    - Yemek sonrası yaşanan mide yanması ve ülser gibi hastalıklara iyi geldiği söylenen zeytin çekirdeği içerdiği omega 3 yaş asitleri ve çözücü asitler sayesinde bilenin temizlenmesini hızlandırır.
    - Kabızlık sorunu için zeytin çekirdeği birebir fayda sağlar. Ancak zeytin çekirdeğini toz haline getirip tüketildiğinde daha etkili olduğu uzmanlar tarafından vurgulanmaktadır.

  3. - Sindirim sisteminin hızlandırılması da zeytin çekirdeğinin faydaları arasındadır. Özellikle sindirim sisteminde bulunan ağız, boğaz, yemek borusu, mide ve bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını destekler.<br>    - Uzmanlar zeytin çekirdeğini yutan kişilerde basur gibi makat hastalıklarının riskinin azaldığını vurguluyor.

    - Sindirim sisteminin hızlandırılması da zeytin çekirdeğinin faydaları arasındadır. Özellikle sindirim sisteminde bulunan ağız, boğaz, yemek borusu, mide ve bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını destekler.
    - Uzmanlar zeytin çekirdeğini yutan kişilerde basur gibi makat hastalıklarının riskinin azaldığını vurguluyor.

  4. - Zeytinin içerdiği anti-bakteriyel etkinin iki katı zeytin çekirdeğinde mevcuttur. Uzmanlar özellikle tümörlere neden olan virüslerin etkisinin zeytin çekirdekleri sayesinde azaltılabileceği belirtiyor. Ancak kesin bir çalışma sonucu olmadığından bir uzmana danışmakta fayda var.

    - Zeytinin içerdiği anti-bakteriyel etkinin iki katı zeytin çekirdeğinde mevcuttur. Uzmanlar özellikle tümörlere neden olan virüslerin etkisinin zeytin çekirdekleri sayesinde azaltılabileceği belirtiyor. Ancak kesin bir çalışma sonucu olmadığından bir uzmana danışmakta fayda var.