İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (8 Mart 2019)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 8 film vizyona girdi

  1. Herkes Biliyor (Todos lo Saben – Everybody Knows)    Buenos Aires’te yaşaayan Laura, kız kardesinin dugunu icin Ispanya’daki köyüne gider. Bu mutlu buluşma aile ve eski tanıdıklarla birlikte kutlanırken Laura’nın büyük kızı kaçırılır. Yaşanan huzursuz günlerde aile fertleri ve köy ahalisi arasındaki kimi sırlar su yüzüne çıkar. Penelope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darin ile Eduard Fernandez’in oynadığı filmi Asghar Farhadi yönetti.

    Herkes Biliyor (Todos lo Saben – Everybody Knows) Buenos Aires’te yaşaayan Laura, kız kardesinin dugunu icin Ispanya’daki köyüne gider. Bu mutlu buluşma aile ve eski tanıdıklarla birlikte kutlanırken Laura’nın büyük kızı kaçırılır. Yaşanan huzursuz günlerde aile fertleri ve köy ahalisi arasındaki kimi sırlar su yüzüne çıkar. Penelope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darin ile Eduard Fernandez’in oynadığı filmi Asghar Farhadi yönetti.

  2. Captain Marvel  <br>  1990&#8217;larda geçen film, Carol Danvers&#8217;in evrenin en güçlü kahramanlarından biri haline gelmesini konu alıyor. İki uzaylı ırkı arasındaki galaktik bir savaş dünyaya kadar ulaşıyor ve Danvers müttefiklerden oluşan küçük bir grupla kendisini bir girdabın içinde buluyor. Marvel Stüdyoları Captain Marvel ile merakla beklenen, kadın kahraman olan bu üyesini sürekli büyüyen Marvel Sinematik Evreni&#8217;ne katmış oluyor. Filmde Brie Larson, Carol Danvers, Samuel L. Jackson ile Ben Mendelsohn rol alıyor.

    Captain Marvel
    1990’larda geçen film, Carol Danvers’in evrenin en güçlü kahramanlarından biri haline gelmesini konu alıyor. İki uzaylı ırkı arasındaki galaktik bir savaş dünyaya kadar ulaşıyor ve Danvers müttefiklerden oluşan küçük bir grupla kendisini bir girdabın içinde buluyor. Marvel Stüdyoları Captain Marvel ile merakla beklenen, kadın kahraman olan bu üyesini sürekli büyüyen Marvel Sinematik Evreni’ne katmış oluyor. Filmde Brie Larson, Carol Danvers, Samuel L. Jackson ile Ben Mendelsohn rol alıyor.

  3. Papillon<br>    Bir cinayetten haksız yere hüküm giyen Henri &#8216;Papillon&#8217; Charriere, küçük suçlara bulaşmış bir adamdır. Papillon, Fransa&#8217;nın kötü ünüyle bilinen Şeytan Adası&#8217;ndaki yüksek güvenlikli hapishaneye sevk edilir. Orada Louis Dega ile tanışır. Zengin fakat savunmasız bir adam olan Dega, koruma karşılığında arkadaşının hapishane kaçışını finanse etmeyi kabul eder. İkili arasında ilginç bir arkadaşlık ilişkisi başlar ve ikili bir kaçış planlamaya başlar. Oscar ödüllü Rami Malek&#8217;e filmde Eve Hewson ile Jason Ryan eşlik ediyor.

    Papillon
    Bir cinayetten haksız yere hüküm giyen Henri ‘Papillon’ Charriere, küçük suçlara bulaşmış bir adamdır. Papillon, Fransa’nın kötü ünüyle bilinen Şeytan Adası’ndaki yüksek güvenlikli hapishaneye sevk edilir. Orada Louis Dega ile tanışır. Zengin fakat savunmasız bir adam olan Dega, koruma karşılığında arkadaşının hapishane kaçışını finanse etmeyi kabul eder. İkili arasında ilginç bir arkadaşlık ilişkisi başlar ve ikili bir kaçış planlamaya başlar. Oscar ödüllü Rami Malek’e filmde Eve Hewson ile Jason Ryan eşlik ediyor.

  4. Arada (Di Navberê De &#8211; The Between)<br>    Kürtçeyi konuşamayıp anlayan, Türkçeyi de anlayamayıp konuşan Osman, bu özelliğinden dolayı zaman içinde iki işi aynı anda yapamaz hale gelir. Çalışırken müşterilere cevap veremediği gibi arkadaşlarıyla kahve içerken sohbete katılmayı da beceremez. Evlenmek istemesine rağmen görüştüğü kadınlarla kalıcı ve uzun bir ilişki kuramaz. Bir müşterisinin onu bu takıntıdan kurtarabileceğini söylemesiyle Osman&#8217;ın hayatı değişmeye başlar. Ali Kemal Çınar&#8217;ın yönettiği filmde Osman Çınar, Fatoş Yıldız, İhsan Şakar ile Gulbîn Bozan rol alıyor.

    Arada (Di Navberê De – The Between)
    Kürtçeyi konuşamayıp anlayan, Türkçeyi de anlayamayıp konuşan Osman, bu özelliğinden dolayı zaman içinde iki işi aynı anda yapamaz hale gelir. Çalışırken müşterilere cevap veremediği gibi arkadaşlarıyla kahve içerken sohbete katılmayı da beceremez. Evlenmek istemesine rağmen görüştüğü kadınlarla kalıcı ve uzun bir ilişki kuramaz. Bir müşterisinin onu bu takıntıdan kurtarabileceğini söylemesiyle Osman’ın hayatı değişmeye başlar. Ali Kemal Çınar’ın yönettiği filmde Osman Çınar, Fatoş Yıldız, İhsan Şakar ile Gulbîn Bozan rol alıyor.

  5. Woman at War (Kona fer í Strí?)<br>    İzlanda&#8217;nın bir şehrinde herkesin kalbini kazanan Halla&#8217;nın kimsenin bilmediği bir hayatı daha vardır. Bölgede çevre kirliliğine yol açan bir fabrikaya kendi başına savaş açmıştır. Yayı ve okuyla kırsala giden Halla, basında sadece &#8220;Gizemli Dağ Kadını&#8221; olarak bilinir. Ancak tam işlerin iyice kızıştığı anda Halla, Ukrayna&#8217;dan çocuk evlâtlık edinme talebinin kabul edildiğini öğrenir. Halla, idealleri ve hayalleri arasında kalır. Benedikt Erlingsson&#8217;un yönettiği filmde Halldóra Geirhar?sdóttir, Jóhann Sigur?arson, Roman Estrada ile Jörundur Ragnarsson rol alıyor.

    Woman at War (Kona fer í Strí?)
    İzlanda’nın bir şehrinde herkesin kalbini kazanan Halla’nın kimsenin bilmediği bir hayatı daha vardır. Bölgede çevre kirliliğine yol açan bir fabrikaya kendi başına savaş açmıştır. Yayı ve okuyla kırsala giden Halla, basında sadece “Gizemli Dağ Kadını” olarak bilinir. Ancak tam işlerin iyice kızıştığı anda Halla, Ukrayna’dan çocuk evlâtlık edinme talebinin kabul edildiğini öğrenir. Halla, idealleri ve hayalleri arasında kalır. Benedikt Erlingsson’un yönettiği filmde Halldóra Geirhar?sdóttir, Jóhann Sigur?arson, Roman Estrada ile Jörundur Ragnarsson rol alıyor.

  6. Kartopu Savaşları 2 (Racetime &#8211; Snowtime 2)<br>    Frankie ve ekibi, kasabalarında bir kızak yarışması düzenlemeye karar verirler. Ancak kasabaya yeni gelen Zac&#8217;e karşı yarışan Frankie ve ekibinin kızakları tam da bitiş çizgisinden önce parçalanır. Bunun arkasında Zac&#8217;ın olduğundan şüphelenirler. Yarış tekrar düzenlenir. Zac&#8217;in kazanma hırsı ve hileleri karşısında Frankie&#8217;nin dürüstlüğü galip gelebilecek midir? Benoit Godbout ile Jean François Pouliot&#8217;un yönettiği ve Sonja Ball, Lucinda Davis, Tod Fennell ile Noel Fisher seslendirme yapıyor.

    Kartopu Savaşları 2 (Racetime – Snowtime 2)
    Frankie ve ekibi, kasabalarında bir kızak yarışması düzenlemeye karar verirler. Ancak kasabaya yeni gelen Zac’e karşı yarışan Frankie ve ekibinin kızakları tam da bitiş çizgisinden önce parçalanır. Bunun arkasında Zac’ın olduğundan şüphelenirler. Yarış tekrar düzenlenir. Zac’in kazanma hırsı ve hileleri karşısında Frankie’nin dürüstlüğü galip gelebilecek midir? Benoit Godbout ile Jean François Pouliot’un yönettiği ve Sonja Ball, Lucinda Davis, Tod Fennell ile Noel Fisher seslendirme yapıyor.

  7. Hüddam 2<br>    Utku Uçar'ın yönetmen koltuğunda oturduğu devam filmi "Hüddam 2"de Ebrar Kurt, Bülent Kaya, Hakan Erkuran ve Funda Öz rol aldı.  "Masumiyet Hiç Olmadığı Kadar Karanlık!" fikrinden yola çıkılan korku ve gerilim içerikli film; amcasının kendisine şiddet uygulaması sebebiyle karnındaki bebeği kaybeden genç bir kadının hikayesini bayez perdeye taşıyacak.  Bir korku filmi olmasının yanı sıra büyük bir dramı da konu edinen "Hüddam 2", bu türde daha önce seyircinin alışık olmadığı bir hikaye sunuyor.

    Hüddam 2
    Utku Uçar'ın yönetmen koltuğunda oturduğu devam filmi "Hüddam 2"de Ebrar Kurt, Bülent Kaya, Hakan Erkuran ve Funda Öz rol aldı. "Masumiyet Hiç Olmadığı Kadar Karanlık!" fikrinden yola çıkılan korku ve gerilim içerikli film; amcasının kendisine şiddet uygulaması sebebiyle karnındaki bebeği kaybeden genç bir kadının hikayesini bayez perdeye taşıyacak. Bir korku filmi olmasının yanı sıra büyük bir dramı da konu edinen "Hüddam 2", bu türde daha önce seyircinin alışık olmadığı bir hikaye sunuyor.

  8. Kapan<br>    Süleyman, Antalya&#8217;nın en zengin iş adamlarındandır. Kızı Aslı Amerika&#8217;da eğitim görmüş, oğlu Tarık ise vatanında eğitim almayı tercih etmiştir. İstanbul&#8217;da öğrenciliği sırasında yaşadığı bir olay Tarık&#8217;ın psikolojisini bozmuş, travmaya sokmuştur. Oğlu bu duruma sıkışıp kalan Süleyman kahrolur. Oğlunun nasıl bu hale geldiğini araştırmaya başlar ve olanlar olur. Kudret Sabancı&#8217;nın yönettiği filmde Erkan Petekkaya, Kemal Uçar, Öykü Çelik ile Orhan Aydın rol alıyor.

    Kapan
    Süleyman, Antalya’nın en zengin iş adamlarındandır. Kızı Aslı Amerika’da eğitim görmüş, oğlu Tarık ise vatanında eğitim almayı tercih etmiştir. İstanbul’da öğrenciliği sırasında yaşadığı bir olay Tarık’ın psikolojisini bozmuş, travmaya sokmuştur. Oğlu bu duruma sıkışıp kalan Süleyman kahrolur. Oğlunun nasıl bu hale geldiğini araştırmaya başlar ve olanlar olur. Kudret Sabancı’nın yönettiği filmde Erkan Petekkaya, Kemal Uçar, Öykü Çelik ile Orhan Aydın rol alıyor.