İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Futbolseverler İnternetten Önce Ne Yapıyordu? (80'Ler)

Futbolseverler internetten önce ne yapıyordu?

  1. Maç skorları teletekst denilen ve TV'den ulaşılabilen bir nevi 'ilkel ve yavaş bir ağ' sisteminden öğrenilebiliyordu.

    Maç skorları teletekst denilen ve TV'den ulaşılabilen bir nevi 'ilkel ve yavaş bir ağ' sisteminden öğrenilebiliyordu.

  2. Örneğin Spor'un sayfa numarası kumandadan giriliyor ve açılan sayfada tuttuğunuz takımın maç sonucunu görebiliyordunuz. Bazen bu sayfa 1'den fazla sayfadan oluşabiliyor ve bu durumda da 7. sayfada olan takımınızın sonucunu görmek için sabırla bekliyordunuz.

    Örneğin Spor'un sayfa numarası kumandadan giriliyor ve açılan sayfada tuttuğunuz takımın maç sonucunu görebiliyordunuz. Bazen bu sayfa 1'den fazla sayfadan oluşabiliyor ve bu durumda da 7. sayfada olan takımınızın sonucunu görmek için sabırla bekliyordunuz.

  3. Yanlışlıkla kaçırırsanız yeniden beklemeye başlıyordunuz.

    Yanlışlıkla kaçırırsanız yeniden beklemeye başlıyordunuz.

  4. Stadyumlarda günümüzde cep telefonu sayesinde diğer maçların skorların takip etmek çok kolay. Ancak internetten önce tek şansınız radyoydu.

    Stadyumlarda günümüzde cep telefonu sayesinde diğer maçların skorların takip etmek çok kolay. Ancak internetten önce tek şansınız radyoydu.

  5. 1989 ve öncesinde tribünlerde oturan seyircilere bakıldığında mutlaka elindeki radyoyu kulağına tutup diğer takımın maçını dinleyen bir seyirciye rastlamak mümkündü. Kimi zaman stadyumlarda diğer maçların sonuçları da anons ediliyordu.

    1989 ve öncesinde tribünlerde oturan seyircilere bakıldığında mutlaka elindeki radyoyu kulağına tutup diğer takımın maçını dinleyen bir seyirciye rastlamak mümkündü. Kimi zaman stadyumlarda diğer maçların sonuçları da anons ediliyordu.

  6. Günümüzde cep telefonunuzdan maçları canlı izleyebiliyorsunuz. Ancak bir dönem herkesin evinde televizyon yoktu.O zamanlar bu nedenle mağazaların vitrinlerinin önünde insanlar birikir ve sesini duyamasalar da vitrine konulan TV'den yayınlanan maçı izlemeye çalışırlardı. Diğer bir yöntem de maç yayını yapan mekanlara gidip kalabalıklar halinde müsabakaları izlemekti.

    Günümüzde cep telefonunuzdan maçları canlı izleyebiliyorsunuz. Ancak bir dönem herkesin evinde televizyon yoktu.O zamanlar bu nedenle mağazaların vitrinlerinin önünde insanlar birikir ve sesini duyamasalar da vitrine konulan TV'den yayınlanan maçı izlemeye çalışırlardı. Diğer bir yöntem de maç yayını yapan mekanlara gidip kalabalıklar halinde müsabakaları izlemekti.

  7. Günümüzün popüler oyunlarından Fantezi futbol WWW sayesinde çok geniş kitlelerce oynanabiliyor. Ancak internetten önce bu oyun sadece posta yoluyla oynanabiliyordu.Takımınızı seçip bir kağıda yazıyor ve oyunu oynatan yere postayla gönderiyordunuz. O da posta zamanında yerine ulaşırsa işliyordu. Takımınızın ne kadar puan kazandığını da pazartesi günü yayınlanan gazetelerden hesap yaparak öğrenebiliyordunuz.

    Günümüzün popüler oyunlarından Fantezi futbol WWW sayesinde çok geniş kitlelerce oynanabiliyor. Ancak internetten önce bu oyun sadece posta yoluyla oynanabiliyordu.Takımınızı seçip bir kağıda yazıyor ve oyunu oynatan yere postayla gönderiyordunuz. O da posta zamanında yerine ulaşırsa işliyordu. Takımınızın ne kadar puan kazandığını da pazartesi günü yayınlanan gazetelerden hesap yaparak öğrenebiliyordunuz.

  8. Futbol maçlarının dijital platformlarda yayınlanmasıyla birlikte maçlara gidemeyen futbol severler bir dönem karşılaşmaları kahvehanelerde ve derneklerde izliyordu. İlk başlarda ücretsiz izlenen maçlarda kahvehane sahibinin belli aralıklarla yaptığı çay içme tacizine sessiz kalmak zorundaydınız.

    Futbol maçlarının dijital platformlarda yayınlanmasıyla birlikte maçlara gidemeyen futbol severler bir dönem karşılaşmaları kahvehanelerde ve derneklerde izliyordu. İlk başlarda ücretsiz izlenen maçlarda kahvehane sahibinin belli aralıklarla yaptığı çay içme tacizine sessiz kalmak zorundaydınız.