Beyin Yaşlanmasını Yavaşlatan Yiyecekler

Beyin yaşlanmasını yavaşlatan yiyecekler

  1. "Daha fazla lif yemek beyin iltihabını (Alzheimer, Parkinson vs.) nasıl önler?" diye düşünüyor olabilirsiniz. Vücutta bağırsak-beyin ekseni adı verilen bir mekanizma vardır. Bağırsak mikropları, besin maddeleri üretmekten, bağırsak iltihaplanmasından ve beyni doğrudan etkileyen diğer birçok fonksiyondan sorumludur.

    "Daha fazla lif yemek beyin iltihabını (Alzheimer, Parkinson vs.) nasıl önler?" diye düşünüyor olabilirsiniz. Vücutta bağırsak-beyin ekseni adı verilen bir mekanizma vardır. Bağırsak mikropları, besin maddeleri üretmekten, bağırsak iltihaplanmasından ve beyni doğrudan etkileyen diğer birçok fonksiyondan sorumludur.

  2. Diyetinizde yüksek lif tüketmenin, beyin iltihabı ve buna bağlı beyin hastalıklarını azaltıcı etkisinin olduğunu artık biliyoruz. Peki en iyi lif kaynakları nelerdir?

    Diyetinizde yüksek lif tüketmenin, beyin iltihabı ve buna bağlı beyin hastalıklarını azaltıcı etkisinin olduğunu artık biliyoruz. Peki en iyi lif kaynakları nelerdir?

  3. Fasulyeler mükemmel bir lif kaynağıdır. Miktarı değişebilir fakat, çeşitli fasulyelerin içerdiği lif miktarı genel olarak;

    Fasulyeler mükemmel bir lif kaynağıdır. Miktarı değişebilir fakat, çeşitli fasulyelerin içerdiği lif miktarı genel olarak;

  4. Brezilya fındığı: 28 gram brezilya fındığının içinde 12 gram lif bulunuyor.  Çam fıstığı: Aynı şekilde, 12 gram lif bulunur.  Badem: 28 gram bademin içinde 4 gram lif bulunur.

    Brezilya fındığı: 28 gram brezilya fındığının içinde 12 gram lif bulunuyor. Çam fıstığı: Aynı şekilde, 12 gram lif bulunur. Badem: 28 gram bademin içinde 4 gram lif bulunur.

  5. Sadece 2 yemek kaşığı keten tohumunda 4 gram lif bulunuyor. Yarım fincan ayçiçeği yağı da 6 gram lif içeriyor.

    Sadece 2 yemek kaşığı keten tohumunda 4 gram lif bulunuyor. Yarım fincan ayçiçeği yağı da 6 gram lif içeriyor.

  6. Birçok insan, gluten hassasiyeti yüzünden çeşitli problemler yaşamakta. Bu yüzden tam tahıllar tüketilmelidir.

    Birçok insan, gluten hassasiyeti yüzünden çeşitli problemler yaşamakta. Bu yüzden tam tahıllar tüketilmelidir.

  7. Pişmiş meşe palamudu kabağının bir fincana denk gelecek şekli, 9 gram lif içerir. Aynı porsiyonda helvacı kabağı da içinde 7 gram lif bulundurur.

    Pişmiş meşe palamudu kabağının bir fincana denk gelecek şekli, 9 gram lif içerir. Aynı porsiyonda helvacı kabağı da içinde 7 gram lif bulundurur.