Oscar'da Şans Bulamamış Başarılı Filmler

Oscar Ödülleri'nde görmezden gelinmiş 11 harika film

  1. 1. The Rider  <br>  Başlarda ABD'de yaşayan genç bir hayatının sıradan ve basit hikayesini anlatıyormuş gibi görünüyor olsa da film açıldıkça hikayesi de beklenmedik bir şekilde değişiyor. kendi benliğini arayan bir adamın, felsefi bir alt metne sahip hikayesini anlatan The Rider, epey dikkat çekti ve çok beğenildi.

    1. The Rider
    Başlarda ABD'de yaşayan genç bir hayatının sıradan ve basit hikayesini anlatıyormuş gibi görünüyor olsa da film açıldıkça hikayesi de beklenmedik bir şekilde değişiyor. kendi benliğini arayan bir adamın, felsefi bir alt metne sahip hikayesini anlatan The Rider, epey dikkat çekti ve çok beğenildi.

  2. 2. The Maudie<br>  İrlanda Film Festivali'nin düşük bütçeli yıldızı The Maudie, prestijli bir ödül kazanamamış olsa da eleştirmenlerin büyük bir çoğunluğuna gire 2018'in en iyi filmlerinden. Romantik, eğlenceli ve özdeşlik kurulabilecek bir hikayesi var. Aşkta mantık aramamak gerektiğini tatlı tatlı anlatıyor.

    2. The Maudie
    İrlanda Film Festivali'nin düşük bütçeli yıldızı The Maudie, prestijli bir ödül kazanamamış olsa da eleştirmenlerin büyük bir çoğunluğuna gire 2018'in en iyi filmlerinden. Romantik, eğlenceli ve özdeşlik kurulabilecek bir hikayesi var. Aşkta mantık aramamak gerektiğini tatlı tatlı anlatıyor.

  3. 3. Columbus<br>  Güney Koreli bir adamın ABD'ye taşınmasını ve daha sonra yaşadıklarını anlatıyor Columbus. Babasına bakmaktan yorulan esas adamımız, orada kendisiyle benzer bir hayatın içindeki genç bir hanımla tanışıyor. Film, basit bir romantik filmmiş imajı verse de cevap verilmesi gereken zor sorular soruyor tüm izleyicilere.

    3. Columbus
    Güney Koreli bir adamın ABD'ye taşınmasını ve daha sonra yaşadıklarını anlatıyor Columbus. Babasına bakmaktan yorulan esas adamımız, orada kendisiyle benzer bir hayatın içindeki genç bir hanımla tanışıyor. Film, basit bir romantik filmmiş imajı verse de cevap verilmesi gereken zor sorular soruyor tüm izleyicilere.

  4. Mandy<br>  Psikolojik gerilim yapımı Mandy, pekala kuralcı bir adamın vahşi bir katille dönüşmesini anlatıyor.

    Mandy
    Psikolojik gerilim yapımı Mandy, pekala kuralcı bir adamın vahşi bir katille dönüşmesini anlatıyor.

  5. Kedi<br>  Listede olmazsa olmaz bir Türk filmi var, Kedi. İstanbul'un kedilerine odaklanan ve İstanbul'u onların gözünden anlatan belgesel, şehrin tarihini ve kedilere bakan iyi kalpli insanların hikayelerini anlatıyor.

    Kedi
    Listede olmazsa olmaz bir Türk filmi var, Kedi. İstanbul'un kedilerine odaklanan ve İstanbul'u onların gözünden anlatan belgesel, şehrin tarihini ve kedilere bakan iyi kalpli insanların hikayelerini anlatıyor.

  6. BPM<br>  Sosyal problemlere odaklanan bir film daha. 1990'lı yıllarda Paris'te yaşayan aktivistlerin AIDS hastalığına dikkat çekme mücadelesini anlatıyor.

    BPM
    Sosyal problemlere odaklanan bir film daha. 1990'lı yıllarda Paris'te yaşayan aktivistlerin AIDS hastalığına dikkat çekme mücadelesini anlatıyor.

  7. The Meyerowitz Stories<br>  Birkaç küçük öyküden oluşan bir kitap izlenimi veren film, oldukça farklı hikayeleri anlatıyor. Zor günlerden geçen bir aile, başarısız bir çocuk ve onun başarılı ağabeyi, zor bir hayat yaşamış bir baba ve aile içindeki karmalşık ilişkiler... Hepsi, bütün gerçekliğiyle The Meyerowitz Stories'de.

    The Meyerowitz Stories
    Birkaç küçük öyküden oluşan bir kitap izlenimi veren film, oldukça farklı hikayeleri anlatıyor. Zor günlerden geçen bir aile, başarısız bir çocuk ve onun başarılı ağabeyi, zor bir hayat yaşamış bir baba ve aile içindeki karmalşık ilişkiler... Hepsi, bütün gerçekliğiyle The Meyerowitz Stories'de.

  8. Leave No Thrace<br>  Geçtiğimiz yılın en orijinal hikayelerinden biri, belki de en iyisi... Evsiz bir baba ve kızının hayatına odaklanan senaryolarla hiç karşılaşmadık neredeyse. 'Böyle yaşamayı' kendi tercihleri olarak seçtiklerine de şahit olmadık daha önce...

    Leave No Thrace
    Geçtiğimiz yılın en orijinal hikayelerinden biri, belki de en iyisi... Evsiz bir baba ve kızının hayatına odaklanan senaryolarla hiç karşılaşmadık neredeyse. 'Böyle yaşamayı' kendi tercihleri olarak seçtiklerine de şahit olmadık daha önce...

  9. The Cakemaker<br>  Yalnızca 2018'in değil, geçtiğimiz birkaç yılın en etkili dramalarından... Hamur işleri yapmayı çok seven bir adamın Almanya'dan Kudüs'e gidişine odaklanan film, pahalı görsel efektlerle değil ama beklenmedik olaylarla dolu. Hikayenin güzelliği, tüm o pahalı görsel efektlerin verebileceğinden daha fazlasını veriyor.

    The Cakemaker
    Yalnızca 2018'in değil, geçtiğimiz birkaç yılın en etkili dramalarından... Hamur işleri yapmayı çok seven bir adamın Almanya'dan Kudüs'e gidişine odaklanan film, pahalı görsel efektlerle değil ama beklenmedik olaylarla dolu. Hikayenin güzelliği, tüm o pahalı görsel efektlerin verebileceğinden daha fazlasını veriyor.

  10. The Tale<br>  Altın Küre'nin en önemli adaylarından olan filmin göbeğinde, bir anne ve kızının arasındaki çatışma yatıyor. Bu çatışma, jenerasyon farkından değil ama sosyal konular ve farklı bakış açılarından ortaya çıkıyor.

    The Tale
    Altın Küre'nin en önemli adaylarından olan filmin göbeğinde, bir anne ve kızının arasındaki çatışma yatıyor. Bu çatışma, jenerasyon farkından değil ama sosyal konular ve farklı bakış açılarından ortaya çıkıyor.