İşte O İlk Fotoğraf.176 Yıllık...

Türkiye`nin bilinen ilk fotoğrafları

  1. Fransız fotoğrafçı Girault de Prangey'in çektiği ve "İstanbul'un ilk fotoğrafları" olarak nitelendirilen 176 yıllık kareler, New York Metropolitan Sanat Müzesinde açılan sergide sanatseverlerle buluştu.

    Fransız fotoğrafçı Girault de Prangey'in çektiği ve "İstanbul'un ilk fotoğrafları" olarak nitelendirilen 176 yıllık kareler, New York Metropolitan Sanat Müzesinde açılan sergide sanatseverlerle buluştu.

  2. Prangey'in 1842'de başladığı fotoğraf seyahati esnasında uğrak yerlerinden biri olan Anadolu ve İstanbul'da 1843'te çektiği fotoğraflar, birçok uzman ve tarihçi tarafından "İstanbul'un bilinen ilk fotoğrafları" olarak kabul ediliyor. Sergide İstanbul dışında Kudüs'ten de fotoğraflar yer alıyor.

    Prangey'in 1842'de başladığı fotoğraf seyahati esnasında uğrak yerlerinden biri olan Anadolu ve İstanbul'da 1843'te çektiği fotoğraflar, birçok uzman ve tarihçi tarafından "İstanbul'un bilinen ilk fotoğrafları" olarak kabul ediliyor. Sergide İstanbul dışında Kudüs'ten de fotoğraflar yer alıyor.