S-400'Lerin Türkiye'deki İlk Durağı Belli Oldu

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre S-400'lerin Türkiye'de ilk durağı Akıncı Hava Üssü olarak bilinen Mürted Üssü olacak. Bataryalar, burada gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı ile koordineli bir şekilde belirleyeceği noktalara gönderilecek.

  1. EĞİTİME GİDECEK EKİBİN İLK DURAĞI AZERBAYCAN Yeni Şafak'tan Sertaç Aksan'ın haberine göre; S-400 sistemi için eğitim alacak isimler Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay koordinesinde yürütülen çalışmalarla belirlendi.

    EĞİTİME GİDECEK EKİBİN İLK DURAĞI AZERBAYCAN Yeni Şafak'tan Sertaç Aksan'ın haberine göre; S-400 sistemi için eğitim alacak isimler Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay koordinesinde yürütülen çalışmalarla belirlendi.

  2. S-400'ler için eğitime gidecek ekip Rusya'dan önce Azerbaycan'a gönderilecek.

    S-400'ler için eğitime gidecek ekip Rusya'dan önce Azerbaycan'a gönderilecek.

  3. Yaklaşık 100 kişiden oluşan ekibin, bu ülkede konuşlu S-300 PMU2'yi inceleyeceği, burada çalışmaların ardından heyetin yaz aylarının sonunda Rusya'ya geçeceği öğrenildi.

    Yaklaşık 100 kişiden oluşan ekibin, bu ülkede konuşlu S-300 PMU2'yi inceleyeceği, burada çalışmaların ardından heyetin yaz aylarının sonunda Rusya'ya geçeceği öğrenildi.

  4. S-400'LER TÜRKİYE'DE NEREYE GETİRİLECEK?     Yeni Şafak'ın askeri kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre S-400'lerin Türkiye'de geleceği ilk nokta Akıncı Hava Üssü olarak da bilinen Mürted Üssü'ne getirileceği öğrenildi.

    S-400'LER TÜRKİYE'DE NEREYE GETİRİLECEK? Yeni Şafak'ın askeri kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre S-400'lerin Türkiye'de geleceği ilk nokta Akıncı Hava Üssü olarak da bilinen Mürted Üssü'ne getirileceği öğrenildi.

  5. Üssün ana merkez olacağı üzerinde durulurken, s-400'lerle ilgili kimi çalışmalarından burada yapılması ve ardından bataryaların konuşlanacağı yerlere gönderilmesi bekleniyor.

    Üssün ana merkez olacağı üzerinde durulurken, s-400'lerle ilgili kimi çalışmalarından burada yapılması ve ardından bataryaların konuşlanacağı yerlere gönderilmesi bekleniyor.

  6. S-400'LER TÜRKİYE'DE NERELERE KURULACAK?     Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arasında yürütülen koordinasyonun ardından S-400 bataryalarının nereye konuşlanacağı konusu da netlik kazanacak.

    S-400'LER TÜRKİYE'DE NERELERE KURULACAK? Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arasında yürütülen koordinasyonun ardından S-400 bataryalarının nereye konuşlanacağı konusu da netlik kazanacak.

  7. İlk etapta bataryalardan birinin Akıncı Üssü'nde kalması, diğerinin ise Doğu ve Güneydoğu'dan gelecek bir tehlikeye karşı oradaki bir bölgede kullanılmasının mevcut şartlarda en güçlü seçenek olarak ele alındığı öğrenildi.

    İlk etapta bataryalardan birinin Akıncı Üssü'nde kalması, diğerinin ise Doğu ve Güneydoğu'dan gelecek bir tehlikeye karşı oradaki bir bölgede kullanılmasının mevcut şartlarda en güçlü seçenek olarak ele alındığı öğrenildi.

  8. .

    .